Színes » Benzingőz

Őket láthatod a hétvégi ralin

Hamarosan rajtol a Hargita Gyöngye Rali, mutatjuk, kik lesznek itt és honnan tudod megnézni őket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

rali vege-5
Fotó: Kakasy Botond | Archív
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 06., 17:08
1 hozzászólás. 

Először csütörtök este pörögnek fel a tuningolt versenygépek, 20 órától bemutatkoznak a versenyzők a Márton Áron téren felállított rámpán.

A Hargita rali honlapján nyilvánossá tett lista alapján 47 páros nevezett az idei versenyre. A listán olyan kedvencek neveit olvashatjuk, mint Szabó Gergő, Marco Tempestini, Simone Tempestini, Keleti Edwin, Kőházi Károly és még sokan mások. Két udvarhelyi versenyzőt is felfedezhetünk a névjegyzékben, az egyik a tavaly is induló Pethő Attila, akinek most Mag Levente lesz a társa. Tavaly Pethő Attila indulása kérdésessé vált egy autóbaleset miatt, végül mégis rajthoz állt Dacia Logan típusú versenyautójával, de a Madarasi Hargita-Kápolnás gyors szakaszon elszenvedett újabb baleset miatt feladni kényszerült. Másik udvarhelyi induló Tassi Róbert, aki nem udvarhelyi születésű, de már évek óta itt él. Tassi nemrég kezdte az autóversenyzést, Ferencz Csaba mentoráltjaként bizonyíthatja rátermettségét. Az ő partnere Molnár Gyula lesz.

Az autópark is széles skálán mozog, a kispénzű, de a sport nagy szerelmeseinek számító versenyzők alapját adó Dacia Logantól a sokak által kedvelt, a nagyok etalonjául szolgáló Mitsubishi Lancer Evo IX-ig. A BMW szerelmesei is láthatnak egy T3-ast, vagy versenyen kívül egy M3-ast. Lesz még Skoda, Subaru és Ford, illetve a kis Swiftek is megmutatják magukat.

A versenyzők és segédpilótáik névsorár, illetve autóik típusát itt lehet megnézni.

Innen nézd a ralit

Balázs Attila udvarhelyi ralifotós a szakma egyik öregjének számít, így ha valakinek, akkor neki van szeme a jó helyekhez, az ő ösztöneiben biztosan bízhatunk. Idén is összeállította a közönség számára is előnyös kanyarkombinációk listáját és azok megközelítését.

Mindenképp érdemes a hosszú egyenesek utáni kanyarok közelében megállni, hiszen itt feltehetően nagy sebességgel érkeznek a versenyzők, így látványos kifarolásokat láthatunk. Szintén érdemes az összetettebb kanyarkombinációkat keresni, ott ugyanis hajlamosak a versenyzők az autó csúsztatásával váltani jobbos kanyarból a balosba vagy fordítva. Látványos helyszín lehet az olyan rész is, ahol az útnak huppanója van, esetleg egy patak hídjára kell felhajtani. A nagy sebesség miatt, ami a hétköznapi forgalomban egy kis emelkedőként szolgál, az most ugratóként működik.

A legjobb látvány érdekében sem feledkezzünk meg a biztonságról. Bár profi sofőrök versenyeznek, hibák, balesetek azért történnek.

Itt nézheti meg Balázs Attila ralifotós által ajánlott helyeket és az odajutás útvonalát képekkel illusztrálva: PS. 2, PS. 6, PS. 9, illetve PS1, PS. 5, PS. 8.

Autóval behajtani az esemény megkezdésé előtt másfél óráig lehet, azután teljesen lezárják az adott útszakaszt, ezért érdemesebb autónkat a versenyszakaszon kívül hagyni és gyalogosan bemenni, különben, amíg nem látjuk a záróautót elhajtani, mi sem jöhetünk ki gépkocsinkkal.

Az idei versenyszezon eddigi eredményeit, összesítését, illetve a kategóriák állását itt böngészheti.

Frissítés: itt találod a PS. 3, PS. 7 és PS. 10 szakaszok ajánlóit.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
boti
2015-10-07 10:32:08
PS3, 7, 10
A PS. 3, PS. 7 és PS. 10 szakaszok ajánlója:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957397597659356.1073741849.540337512698702&type=1

Jó szurkolást.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."