Színes » Benzingőz

Fordult a kocka, vagyis a csavar (Made in Romania, II. rész)

Laza a csavar, akárcsak a kivitelező, a lakók pihenni sem tudnak. Nézd meg videón, hogy csattog a nyikómalomfalvi vaslemez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

hid6
A malomfalvi híd, fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. július 24., 08:45
0 hozzászólás. 

Nemrég írtunk egy javítási munkálatról, amit a nemzeti utakat és hidakat karbantartó vállalat végeztetett el Nyikómalomfalván. Röviden arról van szó, hogy a falut átszelő 13C országút egyik hídján elhelyeztek egy vaslemezt, amivel a hónapok óta tátongó két lyukat födték le.

A javítás nem sikerült,

már aznap meglazultak a fémlemezt leszorító csavarok, amelyik napon felszerelték őket. Telefonon jeleztük a javítást végző vállaltnál a problémát, és ígéretet is kaptunk arra, hogy más megoldást találnak a fémlemez rögzítésére. Két nap múlva csakugyan találtak más megoldást erre. Az alábbi fotón az először felszerelt fémlemez meglazult csavarjai láthatóak:

hihid1

Itt pedig a második megoldást nézhetik meg:

hid2

Észrevették a különbséget? Valóban más megoldást találtak, megfordították a csavarokat, de ezzel semmit nem orvosoltak a problémán. A csavarok ezúttal is meglazultak, több helyről hiányoznak is. A lemez a levegőben, akárcsak a még meglévő csavarok, amelyek továbbra is gondot okoznak az autósoknak.

És nemcsak nekik.

A környéken élők arra panaszkodnak, hogy nem sokat tudnak pihenni éjjelente, mert hatalmas zajjal jár egy autó átkelése a hídon. Az alábbi videóban ki is derül, hogy miért:

Habár nem tartozik a Hargita Megye Tanácsa hatáskörébe ez a probléma, Borboly Csaba megyei tanácselnök is jelezte az illetékeseknek az esetet. Szerinte a híd teljes felújítása lenne a jó megoldás, de az egy nagyon hosszú folyamat. Így más megoldáson kell gondolkodni. Egyelőre mindenki csak javaslatokat vár, a csavarok meg a vaslemez a gyanútlan autósokat.

hid3

A környéken élők pedig azt, hogy végre eljöjjön az az éjszaka, amikor nem riadnak fel álmukból a nagy zajra. Mi is várjuk a probléma orvoslását, és addig is csak azt tudjuk tanácsolni az autósoknak, mint előző cikkünkben: vezessenek óvatosan Malomfalván. És nemcsak ott!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."