Színes » Benzingőz

Rendszám és jogsi nélkül hagyták a sértegetőt

Bevonták a jogosítványát és büntetőjogi eljárást indítottak a PSD-t sértő rendszámtáblával közlekedő svédországi autó tulajdonosa ellen. Estére tüntetést szerveztek mellette. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

muie psd
Szerelik le az ominózus rendszámtáblát.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. július 30., 20:55
0 hozzászólás. 

Körülbelül harminc személy tiltakozott hétfőn a fővárosi közlekedési rendőrség székháza előtt amiatt, hogy a rendőrök bevonták a PSD-t sértő rendszámtáblával közlekedő svédországi autó tulajdonosának a gépkocsivezetői jogosítványát és büntetőjogi eljárást indítottak ellene.

A tüntetés egyik résztvevője a sajtónak elmondta, felháborítónak tartja, hogy a svédországi autóval Romániába érkező férfit a határellenőrzéskor még nem figyelmeztették, hogy szabálysértő a rendszámtáblája, majd „a semmiből” büntetőjogi eljárás indult ellene.

A közlekedésrendészet szerint az eljárást a Büntető törvénykönyv 334. cikkelyének negyedik bekezdése alapján indították: „Az, aki közúton olyan gépjárművet vezet vagy pótkocsit vontat, amelynek rendszámtábláit vagy nyilvántartási számtábláit visszavonták, illetve olyan, más államban bejegyzett járművet, amely nem rendelkezik közlekedési joggal Románia területén, 6 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetendő.

A tengerre menet kapcsolták le a sofőrt

A rendőrség hétfőn reggel 6 órakor állította meg a 45 éves tengerpartra igyekvő férfit, aki Svédországban készíttette a PSD-t sértő rendszámtáblát. 

A rendőrség a stockholmi Interpol iroda segítségével leellenőrizte, hogy a személyre szabott rendszámtábla Svédország területén érvényes. 

Az ügyre Svédország Bukaresti Nagykövetsége is reagált hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a svéd szállítási ügynökség szabályzata értelmében a személyre szabott rendszámtáblák Svédország határain kívül is érvényesek, de a tulajdonosnak magával kell vinnie az eredeti rendszámtáblát is, és azt szerelnie az autóra, ha az ország, ahol tartózkodik, nem ismeri el a személyre szabott rendszámot.

A svéd hatóságok nem szólhatnak bele, hogy más ország útjain milyen autók közlekedhetnek” – teszi hozzá a svéd külképviselet.

A svédeknek most esett le, hogy mit ír a rendszámon

A nagy port kavaró ügy után, hétfő este a svéd hatóság közölte, még a héten visszavonják a MUIE PSD rendszámot. A rendszám visszavonását azután rendelték el, hogy számukra is világossá vált annak üzenete.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."