Színes » Benzingőz

Pólyás miccs - Képeken az új Dacia modell

Jól bepólyálták a Dacia legújabb kiadását, nem szeretnék, ha illetéktelenek pillantanák meg az alakját. Nem véletlen, nagy durranás lesz: érkezik az első igazi mioven-i egyterű.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/popster1107
Szines_benzingoz/popster1107
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. július 11., 17:42
4 hozzászólás. 

 

Noha már a Logan MCV is bőségesen elégséges egy kisebb focicsapat elszállítására, a Renault nem akarja annyiban hagyni és megpróbálja ugyanazt, amit a saját háza táján annak idején az Espace-szel.

Szines_benzingoz/popster1107

Annak, akinek még így sem egyértelmű mire készül a Dacia, álljon itt leegyszerűsítve: hamarosan gyártásba és piacra kerül az első sörnyitós márkajelű egyterű. Voltak még – prototípus szinten – saját erőből, borzasztóan ronda próbálkozások, mint például a Super Nova felfelé megnyújtott változata, hatajtós kivitelben. Annyira rettenetesre sikerült az egyterű, hogy az első nyilvános próbaút során több embert is korházba kellett szállítani akut ízlésficam miatt.

A francia nagytestvér komoly múlttal és tapasztalattal rendelkezik az egyterűek szegmensében. Mostanában azonban, annak ellenére, hogy az egyterű kategóriát maga a Renault teremtette (legalábbis Európában), nem valami bíztatóak sem a Scenic sem az Espace eladási statisztikái. Ha nem fog menni saját háza táján, akkor menni fog az eladási sikerek koronázatlan királyánál, a román Daciánál. Mottó és célkitűzés: ha nem tetszik a csiga, akkor egyél miccset.

Szines_benzingoz/popster1107

Egyelőre semmilyen részlet nem nyilvános az új jövevényről, sőt még jól fel is öltöztették a kasznit, nehogy megfázzon a harmincfokos melegben a sofőr. Két adattal viszont szolgálhatunk: a típus hivatalos neve a Dacia Popster, amit kicsit úgy cseng, mintha az általában frappáns frankok koppintottak volna a csehektől: a szintén egyterű Skoda Roomstert próbálták majmolni, legalább is fonetikusan.

Csapdát próbálnak állítani, hátha nem csak a kiejtésben tévesztik majd a két autót, hanem csak a dealertől kisétálva vegyük észre, hogy rossz kirendeltségnél jártunk és room helyett poppot vettünk. A másik adat még kevesebbet mond: a típus kódneve J92, amiről egyelőre se jót se rosszat nem mondhatunk.

Szines_benzingoz/popster1107

Ha jól szemügyre vesszük a fényképeket, akkor felfedezni vélhetjük a régi MCV vonalit és a hátsó lámpáit, igaz kicsit megemelve. A szó szoros értelmében lepel alatt lapuló kasztni még a teszt fázisban van, nem végleges sem a forma, sem a felépítés. Nagy valószínűséggel csak a futóművet és a motorizációt sétáltatták meg, így tesztelik, hogy össze ált-e a keverék.

Mikor kerül piacra, milyen felszereltséggel, mennyi lesz és csak a neve lesz-e fiatalos vagy a külseje is? Ezeket a kérdéseket, további kémfotók, későbbi sajtótájékoztatók, hivatalos fényképek és a Dacia szóvivői fogják majd rendre megválaszolgatni a folyó évben. Hogy egy, az Espaceéhoz hasonló sikertörténetnek lehetünk-e majd a tanúi, az egyelőre kérdéses.

Szines_benzingoz/popster1107

Egyértelműen a legolcsóbb, leginkább megfizethető egyterű megalkotása a fő cél Reanultéknál. Kinek kell nagyobb autó, mint egy hétüléses Logan MCV? Valószínűleg egy tipikus romániai héttagú családnak, aki a nagyihoz a családi kedvencet, a hűséges dán dog kutyájukat is el szeretnék cipelni, a másfél köbméter csomagjukkal együtt. Dobja le magáról a cuccokat és megmondjuk majd, hogy tetszik-e.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
xzozox
2011-07-12 11:48:48
ha a google-be belemex a kepkeresobe talalx kepeket rola
avatar
Laces
2011-07-12 13:40:20
s ha nem tanulx meg irni kapx 2 pofot is :P
avatar
Szisz
2011-07-12 16:11:12
:lol:
avatar
Lehelvezér
2011-07-18 03:51:12
:lol: Kikapx. :D A miccs finom,a Dacia szar.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."