Színes » Benzingőz

Megvadított rendőr a román utakon

Nem kis meglepetésben lesz része azoknak, akik hasukat fogva röhögtek, amikor egy rendőr Logan üldözőbe vett bármit, ami több volt, mint száz lóerő. Reszkessetek, sportautós betörők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/lotus_rendor
Szines_benzingoz/lotus_rendor
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. augusztus 12., 21:02
7 hozzászólás. 

Szirénát biggyeszteni egy sportautó tetejére, felmatricázni és villogó fények kíséretében róni a köröket. Nem, kivételesen nem egy ízléstelen, olcsó műanyag kínai kisautóról van szó, az előbbi, enyhén ironikus kijelentés a valóságot tükrözi. Igen, a román rendőrség flottája egy kuriózummal bővül és egy egzotikusnak számító angol márka egyik legjobb autóját veheti birtokába és állíthatja szolgálatba.

A komoly sportsikerekre visszatekintő márka, az angol Lotus, nemrég került bevezetésre a romániai piacon. Az első és talán egyetlen Lotus showroom február végén nyitotta meg kapuit. A márka népszerűsítése érdekében érdekes döntést hozott a kirendeltség helyi vezetősége: két éves együttműködési szerződést irt alá a román rendőrséggel, amely időtartamára rendelkezésükre bocsájt egy Lotus Evora S típus négykerekűt.

Szines_benzingoz/lotus_rendor


Nem kell egyetlen sportautó rajongónak sem kitérni a hitéből, ez nem egyedi eset, Németországban Porsche-val járnak az autópálya rendőrök, amit Cobra 11-es sorozat is hitelesen tükröz. Az olaszoknál világoskékre pingált Lamborghini Gallardo viseli a Polizia feliratot, az amcsi zsaruk pedig Corvetteben és Camaroban is pöffeszkedhetnek. És ez nemcsak a Need for Speed-ben van így.

Lotuséknak nem ez az első összefogása a helyi rend fenntartóival, odahaza már évek óta sikeres partnerséget tartanak fent a brit rendőrséggel. Az Evora-s akcióból nem csak nekünk jutott ki, Európa-szerte több rendőrőrs is villoghat a villámgyors sportkocsival, a legismertebbek a talján Carabinieri képviselői.


Érdemes rettegni a szirénás sportkocsitól?

A válasz egy határozott igen. Nem semmi, amit ez a pehelysúlyú négykerekű tud, röhögve zsebre vágja a vasárnapi Schumacherek tuning verdáit. A Lotus világhírű a könnyű, gokartszerű vezetési élményt nyújtó kompakt sportkocsikról. Az Evora sem kivétel, ráadásul szerény hazánkba ennek a megvadított, sportosabb változata kerül, amit a gyár S-el jelöl.

Az üvegszálas motorháztetőt felnyitva nagy meglepetésünkre egy csomagok számára kialakított rakteret találunk, valószínűleg itt szállítják majd a fix radarkészüléket, gumibotokat és egyéb kellékeiket a rend szigorú őrei. Igen, az Evora is egy középmotoros, 1 350 kilós rakéta. A csak jó indulattal üléssornak nevezett hátsó traktus mögött helyezkedik el az autó szíve. Háromezerötszáz köbcentis az aggregát, V elrendezésű, hathengeres és turbófeltöltős.

Szines_benzingoz/lotus_rendor


A bődületes erőt, egész pontosan háromszázötven megvadult angol ló erejét, a hátsó kerekek továbbítják az úttestnek. A nyers számadatok is lenyűgözőek és a román útviszonyokat nézve több mint elégségesek. Szirénás rendőr rakétánk 4,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebesség pedig valahol kétszázhetven körül van. Ezzel a tudással könnyedén szorítja meg a román autópark képviselőinek kilencven százalékát.

Nem csak egyenes vonalban szélvészgyors a gép, kanyarodni is tud. Nem is akárhogy. A Lotus világhírű a nagyteljesítményű alvázak terén és nem egy autógyártó kéri ki segítségüket, amikor saját élményrakétáikat kell behangolni. Az Evora S tehát nemcsak autópályáinkon – összeszámolva, mind a kettőn – vadászhat majd a rosszfiúkra, hanem akár egy transzfogarasi autós üldözésből is diadalmasan fog kikerülni.


Mikor kerül bevetésre trikolor villám?

Hamarosan. Valószínűleg éppen a kötelező átalakításokat végzik az autón, hogy az utcai gépből teljesértékű rendőrautó lehessen. Átfesteni sajnos nem tudják majd, csak felmatricázni, mivel az Evora S csak két évig lesz szolgálatban, utána nyugdíjazzák, azaz visszakerül a márkakereskedésbe. De, addig sem kell szégyenkeznie a román rendőrségnek az aktuális autóflotta miatt. Hányódik az utakon pár komolyabb rendőrautó is, mint például egy Seat Leon Cupra, pár hármas BMW, néhány VW Tuareg, Passat és még folytatódik a sor.

Míg nem kerül sziréna rá, addig a komolyabb autókkal rendelkező állampolgárok fellélegezhetnek. Addig ők az utak koronázatlan királyai, de napjaik meg vannak számlálva.

Egy jó tanács a közeljövőre: ha százötvennél villogva előzzük ki a radaros Logant és közben csúnya dolgokat mutogatunk a benne munkájukat végző rendőrönek, ne bízzuk el magunkat. Ha rossz napunk van, és éppen arra jár a Lotus, könnyedén balul sülhet el a poén.

 



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sanyo91
2011-08-12 22:33:55
ki fogja ezt vezetni?
avatar
Lachko
2011-08-13 07:54:34
Na igen ebbe sofőr is kellene:) :silly:
Egy logant nem tudnak rendesen vezetni, nemhogy ezt :evil:
avatar
persze
2011-08-14 22:27:15
hogy ti milyen fasza gyereknek kepzelitek magatokat. bunkok vagytok az a ti bajotok. Europa, civilizalt emberek.....persze.....
avatar
ferrari71
2011-08-17 00:16:47
És,amelyik rendőr ezt összetöri azzal kifizettetném.
avatar
Isty
2011-08-17 11:43:29
Most majd megtudjak milyen sportautoval kozlekedni romaniaban. Mire kiernek az autopalyara addig szetesik az auto a godrokben es a huppanokon...:)
avatar
blackbird
2011-08-17 19:34:12
Remelem a sok felsorolt extra mellett tud egy picit repulni is, mert hanem a kraterekben, amelyek az utainkot tatonganak el fog sulyedni. Kar Romaniat Nemetorszaghoz, vagy barmelyik mas fejlett nyugati orszaghoz hasonlitani. Nem igy kell a felzarkozast elkezdeni. Minden esetre jo szerencset a rendoroknek hozza :P
avatar
madis
2011-08-18 00:07:24
Igen vannak rendőr viccek, szőke viccek stb.... Nem értem ,miért kell leírni valakit amiért a munkáját végzi. Nem vagyok rendőrpárti,se rendőr, de zavar ha lenézik az embert azért mert rendőr vagy bármi más. Azért még ő is lehet rendes ember amiért a felettesei utasítását hajtja végre. Vagy van valaki aki nem így gondolja??

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."