Színes » Divat

Hogy ne süljön le a bőr a képedről

Ahogy beteszi a nyár a lábát Székelyudvarhelyre, örülünk, hogy a napfény intézi a bőrápolásunkat. Mihálykó Imola kozmetikus szerint pedig nekünk is sok lenne a dolgunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

Sminktetoválásra fel!
Sminktetoválásra fel!
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. július 27., 10:47
0 hozzászólás. 

Szép, napbarnított és ápolt arc mosolyog rám, amikor belépek. Imola éppen egy vendég szemöldökét tetoválja, miközben a bőrápolás nyári mikéntjéről és a szezonális sminktrükkökről faggatom.

Az első és legfontosabb szabály: a mindennapi arcápolást nyáron is napi kétszer feltétlenül el kell végeznünk. Szükség esetén használjunk sminklemosót, ami egyébként a tartós smink esetén is kiváló, tonizáljunk, és a hidratálást se felejtsük el. Persze nem árt a kozmetikussal konzultálni, mert ő tudja megmondani, milyen bőrtípusunk van, és milyen termékeket használjunk rá.

Kozmetikus nélkül ne használd!

Az agyonreklámozott kozmetikumok nem mindig célravezetőek. Ma már meg lehet találni nagyon sok professzionális terméket is a boltok polcain, de a szakemberek is tudnak segíteni a beszerzésükben. Nyáron a nap szárító hatásai miatt az arcbőr hidratálása is különösen fontos, tehát válasszunk okosan.

mihalyko-imola2

A profi termékek egyébként célirányosan az adott problémákra vannak kifejlesztve, így a hatékonyságuk is jóval nagyobb. Imola szerint a vásárlásnál figyeljünk oda mindenképp, mert vannak olyan termékek, amelyeket kozmetikus nélkül nem ajánlott használni.

Imola tuti tippjei otthoni arcpakolásra

Nyári nyugtató hatású arcpakolás bármelyik típusú arcbőrre

Végy egy aloe vera szobanövényt, törd le a levelét, és a kipréselhető gélt masszírozd az előzőleg megtisztított arcbőrödre. Nagyon szépen megnyugtatja a bőrt, és a nap okozta égésnek is nagyon jót tesz.

Arcpakolás zsíros bőrre

1 evőkanál joghurtot vagy kefírt keverj el valamilyen savas gyümölcs néhány cseppjével. Lehet ez grapefruit, kiwi, narancs és akár citrom is, de vigyázz, az utóbbit tilos önmagában arcra tenni. Ezt a pakolást heti egy alkalommal használva nagyon jól kordában tarthatjuk az arcbőr zsírosodását.

Néha bajt tud már az is csinálni, ha megijedünk egy pakolás melegítő, pirosító hatásától, és hirtelen lemossuk. Éppen ezért jó ezeket a termékeket kozmetikus felügyelete vagy tanácsai mellett használni. De Imola megnyugtat, a ma újból népszerű házi praktikák is sokat segíthetnek.

S mink hogy sminkeljünk nyáron?

Nyár ide, barnaság oda, nem szívesen mondunk le mi, nők a sminkről ilyenkor sem. A nagy meleg ugyan tesz róla, hogy visszafogottabbak legyünk, de ha alkalom van, muszáj jól kinéznünk. Erre a legjobb megoldás a tartós smink, ami mint a reklámban, ha fúj, ha esik, ott marad, ahol kell. Ez amilyen jó hír, olyan ijesztő is egyben.

De hálistennek a sminklemosók új generációi már abszolút alkalmasak az eltávolításukra, amikor már nincs szükség a vízálló alapozóra, szemceruzára vagy szempillaspirálra.

mihalyko-imola4

A leendő menyasszonyok első kérdése a kozmetikushoz, hogy meddig fogja bírni a sminkük a nyári hőséget. Imola elmondása szerint mindig sikerül megnyugtatni a vendégeket, hogy az alapozástól a fixálásig a tartósság a cél. Ez azt jelenti, hogy a nagy nap mind a 24 órájában a lehető legszebbek lehetünk.

Ha csak vendégek vagyunk egy lakodalomban, akkor is fontos, hogy a smink színei, a frizura, a ruha és a kiegészítők harmonizáljanak egymással. Manapság reneszánszát éli a szájfestés tekintetében a 3D technika, ami jelen esetben a kintről befele világosodó színfelvitelt jelenti.

Ha pedig már vége a mulatságnak, jön a kozmetikusok és Imola vesszőparipája is. Bármilyen kimerítő is volt a napunk, sose feküdjünk le sminkkel az arcunkon. Mert a kozmetikumokban található tartósítószerek és kemikáliák egyáltalán nem fáradnak el, és éjszaka is tesznek róla, hogy korábban öregedjünk meg, mint szeretnénk.

Ne égesd a bőrödbe a sminked!

Azt is elmondta a kozmetikus, hogy a vízálló sminkeket a nevük ellenére sem a strandoláshoz találták fel, hanem a tartósság fokozására. Amikor napfürdőzünk ugyanis, a bőrünket kifejezetten károsíthatja a smink. A tartós arcfestékek tehát hőségben ideálisak, alkami, mennyasszonnyi smink készítésére. Mindezek mellett arra is oda kell figyelni, hogy az egyéniségünknek megfelelően válasszuk ki a színeket, ami a sminktechnikával együtt nagyon sokat segíthet kiemelni rajtunk azt, amire büszkék lehetünk.

Fotó: Mihálykó Imola

Imola szerint a nők vannak annyira szépek a maguk természetességében is, hogy a strandon megelégedhetnek azzal, ha csak a fényvédelemre koncentrálnak. Ha mégsem engedünk a huszonegyből, használhatunk 30-50 faktoros, színezett fényvédő krémet is, a szánkat pedig ajakápolóval védjük a kiszáradástól. Ne napozzunk ékszerben és parfümmel magunkon, mert foltosodhat a bőrünk tőle – mondja a kozmetikus.

Reménykedem, hogy a bio- és natúrkozmetikumok jelenthetik a fényt az alagút végén, de Imola csóválja a fejét: a smink kategóriában azok csak hétköznapokra használhatók, és átmeneti megoldást jelenthetnek.

Tetkót a szájra

Tartós megoldás lehet viszont a sminkelés helyett a sminktetoválás. Lehetőség van a szemöldök, a szemhéj és a száj tetoválására is. Rögtön az fut végig az agyamon, hogy te jó ég, ezzel kelhetnék, ezzel fekhetnék, strandolhatnék, sőt már látom is magam előtt a sokkal csinosabb tükörképemet. Belém hasít viszont egy hajdani emlékem, amikor a 90-es években elborzadva néztem a szájkontúrtetovált nőket, és félve kérdezek rá az új trendekre.

Imola nevet, és felvilágosít, hogy ma már nem divat ilyen harsányan tetováltatni, sőt egy különleges 3D technikának köszönhetően szép rúzshatást lehet elérni. Ez annyit tesz, hogy gyakorlatilag pigmentpótlást végez a kozmetikus, és ettől a száj természetes kontúrt kap, szinte meg is fiatalítva ezzel az ajkakat. Ezt a fajta megoldást azoknak is ajánlja, akik herpeszre hajlamosak és emiatt eltűnnek a pigmentek a szájukról.

Fotó: Balogh Réka

A másik remek hír, hogy egy ilyen tetoválás után másfél-két évig hátra is lehet dőlni sminkügyben. Csak egyetlen feltétele van a tartósságnak: ha napozásnál, szoláriumnál gondoskodunk a minimum 50 faktoros fényvédelemről.

Ha már a smink, és az arcápolás minden lépését és szabályát bevéstük az agyunkba, nem árt lejjebb is tekintgetni. Imola figyelmeztet, mielőtt nyaralni mennénk, indulás előtt legalább 48 órával gyantáztassunk. A bőrnek ugyanis ennyi időre van szüksége a regenerálódáshoz mielőtt tartós napozásnak tennénk ki. Ugyanilyen megfontolásból nem javasolja a kozmetikus például a nyáron történő mélyhámlasztást sem, van erre kilenc másik hónapunk.

Beszélgetés közben Imola dolgozik egyre közelebb kerülve a másfél- két évig tartó végeredményhez. El kell ismernem, hiába a szenvedés, látványos és egyben természetes hatású is a változás.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."