Színes » Divat

Eladó a menyasszony, mi lesz a kéményseprővel?

Harisnyakötő fátyollal, gyémántköves karikagyűrű, hintó limuzinnal az idei esküvői trendek Székelyudvarhelyen. Kútból szökik a csoki, és fátyol alól villan a popsi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

000-kemenysepro-menyasszony
fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. február 13., 18:37
0 hozzászólás. 

Ha rég nem jártál lagziban, hiányzik már a mulatós zene, a felhajtás, nézz be egy esküvői kiállításra. Mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere lehet a menyasszony és vőlegény életének legszebb napján.

EskuvoiKiallitas

Hogy valóban a legszebb nap legyen, több esküvőszervezéssel foglalkozó cég is a rendelkezésedre áll, konkrétan hármat láttunk a székelyudvarhelyi Rákóczi Centerben megszervezett esküvői kiállításon és vásáron. Közel negyven szolgáltató mutatta be termékeit, kínálatát, hogy a székelyföldi városok és falvak se maradjanak le a világtrendekről.

Hány keréken mész férjhez?

A szolgáltatók jelentős kedvezményekkel szolgáltak, egy több mint negyven éves veterán Mercedest 250 helyett 150 lejért bérelhettek az előrelátó idén házasulók, vagy lufikba rejtett kedvezményeket, ajándékutalványokat találhattak.

A család leghangosabb dudájú autója helyett az ifjú pár választhatja a kadicsfalvi Hintó panzió emblémáját, a hintót vagy a hófehér limuzint is, melyet a limuzina-nunti.ro weboldalról lehet rendelni, és egyenesen Brassóból hozza a pezsgőt. Az étkeztetésben a Niver étteremtől bérelhető csokiszökőkút viszi a prímet, ehhez pedig gyümölcsös svédasztal dukál, hogy a különféle egzotikus falatokat csokoládéba lehessen mártogatni.

Előételként mákos töltött gombát, különféle zöldségekkel, kolbászokkal spékelt húsroládokat kínálnak a hagyományos pörkölt-makaróni vagy májashurka helyett a vendéglősök, akik nemcsak az esküvőre, hanem a lány- és legénybúcsúra is gondolnak.

Fátyol alól villan a popsi

Menyasszonyi ruhákból nem volt nagy a kínálat, de azok legalább nem eget rengetően drágák. Vásárolni 1000-1500 lejes, bérelni pedig 500 lejes áron lehetett a semmi extrát nem mutató, de kétségkívül menyasszonyinak kinéző ruhákat. Az egyetlen menyasszonyi cipőt bemutató cég a kézzel készítettre hajazó, fehér bőrlábbeli mellett tette le a voksát, a szépség mellett a kényelem a jelszavuk.

EskuvoiKiallitas

Az esküvői kiállítás fénypontja a fehérnemű-bemutató, a férfiakat a nyáluknál fogva lehetett volna ráncigálni a szexi alsóneműbe bújt modellek láttán. Megtudtuk, hogy a fenékig érő fehér fátylakhoz fehér harisnyakötő dukál.

Vőlegényi ruhát nem láttunk, hegyes orrú fekete lakk- és világos árnyalatú gálacipőket igen.

Természetesen az ékszerészek is képviseltették magukat. Jegygyűrű témában 2012-ben a vörös és fehér arany kombinációja a sláger, ezt még tetézhetjük némi gyémánttal vagy cirkóniummal – közölte a Flórián ékszerbolt képviselője. 

A gyümölcs és toll az új virág

Mint egy virágkötészeti magazinból a helyszínen kiolvastuk, a kisebb bokréták helyét kezdik visszavenni a leomló, csepp alakú menyasszonyi csokrok. Ezeket főként magas, vékony menyasszonyoknak ajánlják. Télen is divatos a fehér tulipán, az olcsóbb szegfűt nagyon jól fel lehet dobni vele.

Asztali díszként színes üvegkavicsokat és vízgyöngybe helyezett szál virágot, gerberát, szétdobált fréziát képzelnek el az udvarhelyi virágkötők. Dívik még az orchidea és a liliom, de virág helyett hatalmas tollakat vagy ültetőkártyákkal feldobott mandarincsokrot is alkalmazhatunk.

Rózsaszín kavalkád aranyba, ezüstbe foglalva

A leggyakoribb dekorációs színek a rózsaszín és a lila, illetve ezek kombinációja, de láttunk királykékben, a természetesség kedvelőinek barnában-zöldben, a luxusimádóknak pedig aranyban pompázó asztalokat. Az edények egyszerűek, semi csillogás, a szalvétákkal, székruhákkal és masnikkal tehetjük látványosabbá az ünnepi menüt. Főként, hogy manapság az esküvői ételek önmagukban is dekorációs elemek lehetnek.

EskuvoiKiallitas

A kuriózum, amit csak az igazán bátrak mernek felvállalni, a fekete-ezüst, és fekete-fehér kombináció. Némelyek szerint gyászos hatást kelt, de mindenképp eleganciát és méltóságot sugall a hatásuk.

Frizura a terítéken

A fodrászok is tiszteletüket tették a mondén eseményen: asztalra helyezett fejeken csodálhattuk meg műhajból készített remekműveiket. A konty nem megy ki divatból, esetleg feltűzött, hullámokat kavaró fejdíszt álmodhatnak a székely menyecskék. A fonott haj trendje itt is megjelenik, egyébként fehér ékszerekkel, virágokkal ékesítik a menyasszonyok hajzatát.

Sminkes ágyat is bámultunk, bár senkit nem láttunk sminkelni, a műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a ruhából kilátszó bőr minősége is meghatározza a menyasszony összképét, ezért lagzi előtt mindenképp látogassunk el egy szépségszalonba. Aki gyakran házasodik, az esküvői sminket is tetoválhat magára.

Szószóló, tánc, kéményseprő

Szószóló bemutatót is tartottak, örömünkre nem a fiatal pár nemi szervei és egyéb buja epizódoktól tarkított ízléstelen verziót, hanem kerek, egész mondatokba rejtett poénokat hallottunk. Meglehet, a szószólók azelőtti napon rendezett találkozóján döntötték el az új trendet. Tapsvihar.

EskuvoiKiallitas

A nyáron unatkozó kéményseprőt is felhasználhatjuk valamire. Ufó profi képriport-alanya esküvői szerencsehozást is vállal, ezért mindenképp rejtsünk el a menyasszonyi ruhánkon egy pár kézügyben levő gombot, amit szorongathatunk. Amennyiben a vőlegény csúf, megnyugtató, hogy a kéményseprő jóképű és fiatal, jó géneket visz a fiatal családba.

Nem illeti taps a 21. század Székelyföldjén a botlábú fiatal párt. A színvonal érdekében mennyegzői táncot kell lejteniük, erre specializálódott tánctanár mutatta be, hogyan kell úgy méltóságteljesen keringőzni, hogy a vőlegény ne lépjen rá az ara ruhájára.

Az esküvői hangulatot lagzizenészek biztosították, igazán kár, hogy nem perdült táncra a közönség.

Jó pont a szervezőknek, hogy nem egyetlen cég fényezte magát, hanem a kiállítók együtt rendezték meg a nemzetközi kiállításokhoz képest parányi, de a színvonalat tartó eseményt.

További képeket a manna.ro-n talállsz, ide kattintva



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."