Színes » Életmód

Bolgár legyen és kényelmes

Meguntuk már a magyar fürdőhelyeket, a horvátokat is drágálljuk. Délebbre megyünk, s ha már fizetünk, teljes ellátást akarunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

tengerpart nyaralas500
Napsütés, tengerpart: olcsó legyen és kényelmes.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. június 27., 11:32
3 hozzászólás. 

Bel- és külföldi nyaralási ajánlatokból nincs hiány, de vágyainknak határt elsősorban a pénztárcánk szab határt – állították egybehangzóan a négy, városunkban működő utazási irodában, ahol az udvarhelyiek nyaralási preferenciáiról érdeklődtünk.

A szomszédé mindig kékebb

Autóval kényelmesen célt lehet érni, közel van, olcsó, nagyságrendekkel jobb az ellátás, szolgáltatás, mint a román oldalon. A bolgár tengerpartnál családi nyaralásra aligha választhatnánk ideálisabbat.

Tudják ezt az udvarhelyiek is, akiknek ezen a nyáron is a szomszéd tengerpartja a legkedveltebb úti céljuk. Az utazási irodák mindegyikében a bulgáriai, egyéni, autós nyaralás vezeti a toplistát.

Az élelmesebbek, előretervezők már jóval a szezon kezdete előtt, december és március között lefoglalták a szálláshelyeket, így akár 30 százalékot is megspórolhattak – mondta Kacsó Zoltán, a Siculus utazási iroda vezetője.

BG 1 neckermann

Szerinte a last minute foglalások csak látszólag olcsóbbak, és elsősorban a fiataloknak ajánlott élni a lehetőséggel, nem a családoknak. A horvátországi nyaralások drágábbak, megcsappant az érdeklődés, de egyre népszerűbb Montenegró, és sokan választották a görög szigeteket is.

A magyarországi wellness központok (Gyula, Szeged, Debrecen) iránt a tavalyinál jóval kevesebb az érdeklődő, mint ahogy az sem jellemző, hogy a nyári vakáció helyszínéül Ausztriát vagy Svájcot választanák az udvarhelyiek – sorolta a tapasztalatokat a Kossuth utcai Boomerang utazási iroda munkatársa, Mátyás Annamária.

A görög se dinnye

Görögország, hegyekkel, tengerrel, repülővel, félpanziós ellátással – még mindig verhetetlen, közölte Bihari Márta, a Hedon Express utazási iroda vezetője. Statisztikája szerint sokan választották idén a kissé borsos török- és horvátországi nyaralást.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a kényelem egyre fontosabb szempont lesz: a repülővel való utazás és az all inclusive ellátás árát szinte senki nem sokallja.

gorog1 noinetcafe

Az autóbuszos körutakat, társas utazásokat inkább a középkorúak kedvelik, a fiatalok – ha éppen nem az interneten foglalnak szállást – szívesen mennek a bulisabb helyekre, mint Ibiza, Mallorca.

Nem nagyon haraptak rá az udvarhelyiek a 2000 eurós kezdőáron kínált Mexikó, Kuba, Maldív-szigetekre. A nászutasok kedvence Mallorca, Tenerife, Görögország és a vendégszeretetben felülmúlhatatlan Törökország – sorolta Bihari.

Olcsón a pálmafák alá

Az egzotikus helyekre, ahol a pálmafa ága belelóg a tengerbe, nem a mostani esős időszakban, hanem a november és április körüli periódusban ajánlott menni – tanácsolta Kacsó Zoltán. A Siculus utazási iroda vezetője szerint mindenkinek az a legelőnyösebb ajánlat, ami egyaránt megfelel az igényeinek és a pénztárcájának, de jó tudni, hogy a július-augusztusi főszezonban a leghúzósabbak az árak, ezt megelőzően és augusztus végétől szeptember végéig érdemes foglalni.

Az udvarhelyeik már ismerik az „olcsón jót" nyaralási trükköt, mert az utazási irodákban egyaránt a főszezont megelőző és az utószezon, azaz június és szeptember a legzsúfoltabb hónap.

„Június 20–30. között nagyon sok utasunk volt, július lazább, augusztus fullban van, és szeptemberben, amikor már újra olcsóbbak az utazások, szintén van foglalásunk" – tájékoztatott Mátyás Annamária.

Körutazás kíváncsiaknak

Nem mindenki szeret egy helyben ülni és koktélt szürcsölgetni. Nem kell elkeseredniük azoknak sem, akik a homokos tengerpart helyett óvárosokat, várakat, múzeumokat szeretnének megnézni – van a városban olyan iroda, amely az ilyen igények kielégítésére szakosodott.

loirementikastelyok korutazasok

A Turul utazási iroda például. Szolgáltatásai – épp ezért – kilógnak a sorból: a hosszú hétvégés vagy 10–12 napos, kulturális körutazásokat teljes mértékben (útvonal, program, szállás) az iroda tervezi meg.

Legnépszerűbb ajánlatuk a Loire-menti kastélyoknál, az északi államokban, Andalúziában, Kaprin lebonyolított körút, a legkülönlegesebb pedig a mediterrán hajóút. Kérésre, igényeknek megfelelően csoportos kulturális körutazásokat szerveznek Európában, de akár a kontinensen kívül is.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2013-06-27 14:22:14
A Bulgáriába készülőknek, akik meg nem foglaltak, semmiképp se válasszanak Varna-tol északra levő helyiséget. Rengeteg a hazánkfia, és eléggé ki is viselik magukat. Napos part- Nessebar - Burgas környékéig le kell menni. Megéri azt a +100 km-t menni.
avatar
lajosfia
2013-07-04 07:51:55
Aki csak Gyulát-Szegedet-Debrecent ismeri, az tájékozatlan, és tegyen felelőtlen véleményt az óhazáról !
avatar
lajosfia
2013-07-04 07:52:54
Bocsánat: "ne tegyen" !!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."