Színes » Életmód

15 tipp munkahelyi nyaraláshoz

Tizenöt tipp, hogyan élvezd a nyarat a melóban, ha rövid volt, vagy egyáltalán nem lehet szabadságod az idén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

MunkahelyiNyaralaski
Csak a főnök meg ne tudja!
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. augusztus 21., 15:20
0 hozzászólás. 

Vésd az eszedbe, hogy a vakáció, különösen a tengerparti luxusnyaralás azoknak való, akiknek nincs elég fantáziájuk, hogy elképzeljék a nagy utazást. Neked van, és fölösleges költeni a pénzt, tölteni az időt, amikor a világ egyik legszebb helyén élsz. Íme, néhány ihlet, hogy beinduljon a képzeleted:

1. Olvass útikönyveket, beszámolókat. Akár a munkahelyeden is, ha megengedheted magadnak. Amíg megköt a beton, megérkezik a következő páciens, vagy elhamvad a cigi, pár percre a könyvjelződön, akár egy varázsszőnyegen, elrepülhetsz bárhová.

2. Nézegess videókat. Például egy magyarországi fiú felvette a teljes görögországi nyaralását a készülődéstől a hazaérkezésig. Mivel meditációkat is szokott alámondani, olyan lesz, mintha egy másik világba kerültél volna.

MunkahelyiNyaralas1

3. Csomagolj össze néhány utazáshoz szükséges kelléket: fogkefe, egészségügyi csomag, magazin, fertőtlenítő kézmosó, régi repjegy stb.

4. Kisebb húzogatós bőrönddel vagy hátizsákkal sétálj be az állomásra. Hívj egy taxit, és kérdd meg a sofőrt, vigyen el egy szállodához. Ha megengedheted magadnak, vegyél ki egy szobát. Esetleg húzz fel egy sátrat az udvaron.

5. Végy egy várostérképet és egy útikönyvet. Nézz ki egy új útvonalat a munkahelyed felé, és mindenképp vigyél fényképezőgépet a nyakadban. Készíts szelfit a neked tetsző épületek előtt. Meglátod, rengeteg olyan szeglete van a városodnak, amelyet eddig nem ismertél. Még a munkahelyed is egészen újnak fog tűnni, ha másik szögből nézed.

6. Ülj be reggel kávézni valahová. Barátkozz az emberekkel úgy, mintha külföldön lennél. Érdeklődj ismeretlenektől, mi merre van a városban.

MunkahelyiNyaralas2

7. Csomagolj magadnak egzotikus ételeket ebédre. Ma már szinte minden hozzávalót itthon is meg lehet találni, s ha nem, akkor a netről simán meg tudod rendelni.

8. Öltözz úgy, ahogy a nyaraláson szoktál. Ha nem lehet, akkor legyen rajtad valami nyaralásra emlékeztető kiegészítő. Ha más nem, fürdőruha. Ahányszor kimégy a mosdóba, eszedbe jut, hogy te most tulajdonképpen vakációzol. Vigyázz, visszatérve a munka mezejére, ne kérj a válladhoz érő főnöktől még egy koktélt.

9. Készíts nagyobb adag limonádét, alkoholmentes koktélt, jegeskávét, ha van hűtő a melóhelyeden. Ebédszünetben a kollégák imádni fognak.

MunkahelyiNyaralas

10. Hallgass vonat-, vagy repülőgéputánzó hangot a fülhallgatóban. Kérdd meg a kollégákat, időnként tájékoztassanak, hogy hány méteres magasságban jársz, illetve nyissanak rád Jegyeket, bérleteket!, az Öveket kérjük becsatolni! felszólításokkal. A munkaidő lejártával szóljanak, hogy Végállomás!/Leszálláshoz készülődünk.

11. Nézegess koncertfelvételeket különböző fesztiválokról. Azért figyelj, hogy ne dobogtass, ne üvölts, és ne vedd a nyakadba a kolléganőidet. Ha nagyon szigorú a cégnél a belső rendszabályzat, és követik, mit művelsz, akkor töröld ki sűrűn a böngésződből az előzményeket és ideiglenes fájlokat. De az a legbiztosabb, ha a mobilneted használod. Megéri magasabb letöltési korlátot igényelni, legalább a nyaraláson ne nézd a pénzt!

12. Kérdd, hogy delegáljanak téged, bárhová kell menni, Utazni jó, és annál csak az jobb, ha a cég állja a költségeket.

MunkahelyiNyaralas3

13. Készíts magadnak sós lábvizet, ha laza a munkahelyed, otthonról dolgozol (ilyenkor ez nagyon király) netán külön irodád van. Olyan lesz, mintha a tengerben áztatnád a lábad.

14. Tegyél nyaralásra emlékeztető tárgyakat az asztalodra. Cseréld le a képernyővédőt, tedd ki a tavalyi kagylókat egy tálba, és ültesd legalább a telefonod napágyba.

15. Hazafele ugorj be a strandra, sétálj be egy műemléképületbe, nyalj el egy fagyit.

Amíg ehhez a cikkhez gyűjtöttük az anyagot, rengeteg hasznos információt találtunk a munkahelyi lazsálásról. Mert kiderült, hogy ilyen is van, a skótoknak külön kifejezése van rá, és akár profi szinten is űzhető. Miután visszajöttünk a szabadságról, azt is megosztjuk veled. Minek megszakadni, nem igaz?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."