Színes » Életmód

Gyümölcsfesztivál: kóstolj, játssz, táncolj!

Pénteken rajtol a gyümölcsfesztivál, varázslatos színek és csodálatos ízek várnak a minifocipályán. Szüreti bállal megkoronázva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 18., 12:47
0 hozzászólás. 

Falu a Városban címet viseli a hatodik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál, ami pénteken 10 órakor nyílik és vasárnap este 7 órakor ünnepélyes díjkiosztóval zárul. Összesen 18 udvarhelyszéki közösség (idén Siklód, Székelymuzsna és Székelyszentkirály csatlakozott) vesz részt az ínyencfesztiválon, ami nemcsak ünnep, hanem kiváló arra is, hogy megízleljük, megkóstoljuk vidékünk zamatos lekvárjait, gyümölcstermését.

gyumifeszt 04

A fesztivál szervezője ismét a Civitas Alapítvány, kiemelt támogatója a Merkúr Üzletlánc, hangulatgazdái pedig Szabó Attila rádiós műsorvezető és Szűcs-Olcsváry Gellért színművész. Nemcsak kiállítókkal, ízekkel, illatokkal, színekkel találkozhat az érdeklődő a minifocipályán, ugyanis az egyre színvonalasabb fesztivál nagyon sok dolgot kínál.

Több mint kétszáz fellépő (néptáncosok, népdalkórusok, citerások, furulyások, énekesek) áll színpadra, lesz Nagy Közös Lekvárfőzés, almástészta-verseny, szakmai konferenciák, a három nap alatt szilvás gombócot, lepényt, lekváros palacsintát, lekvárokat, szörpöket és természetesen friss székely gyümölcsöket lehet enni. A gyerekek nemcsak finom dolgokat tudnak majd falatozni, hiszen a Gyümölcsfurfang Játszóházban számos kézműves-tevékenységen vehetnek részt.

A fesztivál újdonsága a szombat esti Udvarhelyszéki Szüreti Bál, amire elsősorban az udvarhelyszéki falvak fiatal csőszeit várják: tánc, zene, mulatság lesz a zalaegerszegi Harangláb Népzenei Együttessel.

A fesztivál részletes programját itt találod meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."