Színes » Életmód

Gyermekkori vészhelyzetek: előzd meg a bajt!

Mik az epilepsziás roham tünetei? Hogyan kell újraéleszteni egy gyereket? Dr. Ambrus József főorvos válaszol szerdán a Zsebszótárban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

A témáról dr. Ambrus József mentős főorvost kérdezzük.
A témáról dr. Ambrus József mentős főorvost kérdezzük.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 07., 10:13
0 hozzászólás. 

A kicsik kíváncsiak, mi rotyog a fazékban, mi van a konnektorban, hogyan ropog a tűz a kandallóban, és milyen az íze a szőnyegtisztítónak.

A legtöbb gyermekkori baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető, de ha már megtörtént a baj, tudnunk kell gyorsan és helyesen reagálni. Van, hogy egy betegség miatt fokozott a vészhelyzet, és még jobban kell tudnunk, mi a teendő.

Hogyan nyújtsunk elsősegélyt, ha félrenyel a gyerek? Mi a teendő, ha megkóstolja a szobanövényt vagy a háztartási vegyszert? Mi az első tennivaló komoly vérzéses sérülések esetén, forrázáskor, vagy áramütés esetén? Menetirányban vagy háttal üljön a gyerek az autós ülésben?

Ilyen, és hasonló vészhelyzetekre szinte minden szülőnek reagálnia kell, éppen ezért jobb felkészülni, amennyire csak lehet. A különböző veszélyes szituációkra gyakorlati tanácsokat is kapunk a Zsebszótár ötödik részében.

A témáról dr. Ambrus József mentős főorvost kérdezi Balogh Réka Adrienne, az uh.ro munkatársa, de a szakember természetesen a közönség kérdéseire is válaszol majd. Várunk téged is a Zsebszótár ötödik kiadásán, március 9-én, szerdán 17 órakor a Merkúr áruház emeletén található Zsebcaféba!

Dr. Ambrus József

A Hargita Megyei Mentőszolgálat Székelyudvarhelyi Mentőállomásának vezető főorvosa. Több mint húsz éve szervez rendszeresen elsősegély tanfolyamokat is. Vallja, hogy az elsősegélynyújtás alapjait már az általános iskolában oktatni kellene.

Zsebszótár

Az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozata, a gyereknevelés ABC-je. A kétheti beszélgetéseken egy, a gyereknevelést érintő problémát vagy aktuális kérdést feszegetünk egy szakember meghívottal, aki a jelenlévők kérdéseire is válaszol.

Ha érdekel, hogyan kezelhetők a szülő-nagyszülő konfliktusok, hogyan segíthetsz a gyerekednek, ha agresszió éri az iskolában, vagy azzal kapcsolatosan szeretnél tippeket kapni, hogyan tudsz minőségi időt tölteni a gyerekeiddel, akkor itt a helyed.

Tanácsok, kérdések és válaszok szakemberektől egy csésze kávé mellett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."