Színes » Életmód

Játsszon a gyerek vagy nyelvet tanuljon?

Sikeresebb felnőtté válik-e a gyerek, ha már az első életéveiben idegen nyelvet tanul? Gyere el a Zsebszótárra, és megtudod.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Gyere el a Zsebszótárra, és megtudod.
Gyere el a Zsebszótárra, és megtudod.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 06., 09:06
0 hozzászólás. 

Hogyan hat az anyanyelvi szókincsre az idegen nyelv tanulása? Mi köze az identitás kialakulásának a korai idegen nyelv tanuláshoz?

A szülő természetesen a legjobbat szeretné a gyermekének, ezért már az első években különórákra járatja csemetéjét, esetleg már idegen nyelvű óvodai csoportba is viszi a kicsit, hogy minél előbb magába szívja az elengedhetetlen nyelvtudást. Arról, hogy ez milyen hatással van a gyermekre pszichésen, fizikailag és mentálisan, a Zsebszótár hetedik kiadásában beszélgetünk.

A témáról András Gabriella szociálpedagóust, Feleki Csilla logopédust és Hajdu Krisztina-Tímea idegennyelv-tanárt kérdezi Balogh Réka Adrienne, az uh.ro munkatársa, de a szakértők természetesen a közönség kérdéseire is válaszol majd. Várunk téged is a Zsebszótár hetedik kiadásán, április 6-án, szerdán 17 órakor a Merkúr áruház emeletén található Zsebcaféba!

András Gabriella

Szociálpedagógus, 18 éve nevelési tanácsadóként dolgozik a Hargita megyei Pszichopedagógiai Hálózat munkatársaként a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolában.

Tanulmányait az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, szociálpedagógia szakon végezte, mely oklevelet a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem pedagógia tagozata akkreditálta. Egy 14 éves fiú és egy 10 éves lány édesanyja.

Feleki Csilla

Logopédus, 2008-ban szerezte diplomáját a kolozsvári Babeș -Bolyai Egyetem pszichológia tagozatán, majd 2010-ben szerzett mesteri diplomát pszichológiai beavatkozás szakon. 2008-ban tanácsadó iskolai pszichológus lett Bögözben és Nagygalambfalván, 2009-től logopédia tanár Zetelakán.

2014 júniusban felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Humántudományok Doktori Iskola Szociológia doktori programjába. Egy egyetemista és egy középiskolás lány édesanyja.

Hajdu Krisztina-Timea

A kolozsvári Babeș - Bolyai Tudományegyetem Filológia szakán végzett német-angol szakon 2008-ban. Az egyetemi évek alatt lehetősége volt Németországban tanulmányi évet folytatni, majd Angliában oktatási tapasztalatokat is szerzett.

Hajdu Krisztina ECL nemzetközi nyelvvizsgáztató angol és német nyelvekből. Hivatalos fordítói engedélye van magyar, román, angol és német nyelvekből. Két kislány édesanyja, jelenleg még gyereknevelésen van. Ősztől a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban fog angolt tanítani.

Zseb-Szó-Tár

Az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozata, a gyereknevelés ABC-je. A kétheti beszélgetéseken egy, a gyereknevelést érintő problémát vagy aktuális kérdést feszegetünk egy szakember meghívottal, aki a jelenlevők kérdéseire is válaszol.

Ha érdekel, hogyan kezelhetők a szülő-nagyszülő konfliktusok, hogyan segíthetsz a gyerekednek, ha agresszió éri az iskolában, vagy azzal kapcsolatosan szeretnél tippeket kapni, hogyan tudsz minőségi időt tölteni a gyerekeiddel, akkor itt a helyed. Tanácsok, kérdések és válaszok szakemberektől egy csésze kávé mellett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."