Színes » Életmód

Női autó, férfi járgány

Van, akinek csak eszköz és van, akinek a szerelme az autója. Befényképeztünk és összehasonlítottunk Zsuzsa és Levente autóját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

NoiAutoFerfiKocsi
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. március 16., 16:40
0 hozzászólás. 

Női autósunk Zsuzsa, leendő kismama. Őt a ház udvarán kaptuk lencsevégre, amint a téli álmából felébresztett járgányával készült távozni. A kis Corsa örökölt autó.

NoiAutoFerfiKocsi

„Anyunak vettük az autót, de végül megörököltem tőle" – meséli. „Amikor kiválasztottuk, az volt a szempont, hogy kicsi legyen, könnyen lehessen vele parkolni és a városi használatra praktikus legyen" – tudjuk meg a beszerzés történetét.

Az autóban egyetlen díszítő elem az illatosító virágszirom formájú fedele. Az ülésen levő márkahű védőhuzat igényességről árulkodik. Alig ülünk be az autóba, alapmozdulatok közt van a slusszkulcs betevése az indító szerkezetbe, egy gyors frizuraigazítás a visszapillantóban, majd a szék beállítása. Négy éve van hajtási engedélye és ezt az autót két éve használja.

NoiAutoFerfiKocsi

Férfi áldozatunk Levente, akinek autóját a fotózás előtt a szervizből hoztuk el. Kicsit koszos, de nincs mit tenni, így kerül lencsevégre. Indulás előtt még lezavar egy gyors ablakmosó víz feltöltést, majd útra kelünk.

„Családi autónak vettük, ahol a kényelem, a fénytető és néhány extra volt a szempont" – magyarázza Levente, aki másfél éve vette az autót és közel tíz éve vezet.

NoiAutoFerfiKocsi

Zsuzsa városi cirkálója háromajtós, így a hátsó ülésre csak nehézkesen tudok befészkelődni. Látszik, hogy hátul nincs nagy élet, az üléseket ritkán használják, szűkös a hely és az első szék billentője is csak némi unszolásra működik.

NoiAutoFerfiKocsi

Levente jobban belakja az autó belsejét. A műszerfalon egészségügyi szemüvege hever a spéci csúszásgátló gumipárnán. A hátsó ülésen floorball ütő fekszik keresztben, hamar rájövünk, hogy igen aktívan sportolhat, ha mindig nála az ütő.

Persze a munka sem marad a kocsin kívül: ha nem a cégnél intézi ügyes-bajos dolgait, akkor az autó a mobil irodája. Telefonkihangosító-rendszer a műszerfalon, iratcsomó a hátsó ülésen. Elegáns bőrkesztyű árulkodik arról, hogy nem csak a pályán van jelenése.

NoiAutoFerfiKocsi

Mit rejt a csomagtartó, merre a pótkerék? Zsuzsa habozva kezdi emelgetni a csomagteret kibélelő szőnyegecskét, majd nagy megelégedettséggel fedezi fel és állapítja meg a pótkerék helyét. Tudni nem tudta, de sejtette.

A csomagtartó aljára egy pokróc van betéve, hogy az eredeti szőnyeget védje. Nem tudja pontosan, mi merre van, de kellően leleményes, hogy gond esetén feltalálja magát.

NoiAutoFerfiKocsi

Levente épp azt magyarázza el – ha nem zaklatnák állandóan telefonján –, hogy a cseles opeles mérnökök pótkerék nélkül adták ki az autót. Egy kis elektromos pumpával és némi tömítő habbal megoldották a keleti kérdést. Emberünk azonban pótolta a hiányosságokat és beszerzett egy pótkereket. Igaz, figyelme nem terjedt ki mindenre, ugyanis az autóban sem emelő, sem kerékkulcs nincs. Nem jönne jól egy defekt.

NoiAutoFerfiKocsi

A motorháztetőt sem hagytuk ki a nyitogatásból. Zsuzsa itt bizonytalanodott el a legjobban – olyannyira, hogy a felnyitáshoz külső segítséget kellett kérnie párjától. Végül rövid keresgélés után megtalálta az ablakmosó folyadék tartályát is. Az autóra semmi extrát nem vásároltak, utoljára akkor költöttek rá pénzt, amikor megjavíttatták a kéziféket és a rádiót.

NoiAutoFerfiKocsi

Férfi sofőrünk ugyan rutinosabban nyitja a motorháztetőt, de ő sem konyít sokat a belső égésű motorokhoz és turbófeltöltőkhöz. Olajos kupak, ablakmosó víz a helyén, a többi már a szerelő dolga. Extra kiegészítők ide se kerültek, az ajándékba kapott tolatókamerát leszámítva. Utoljára pár perce jelentett kiadást az autó, amikor kifizette a kerékcsapágy, illetve a turbónyomást szabályzó szelep cseréjét.

A kocsik belseje után arra is kíváncsiak voltunk, hogy a tulajdonosok mennyire ismerik saját járgányukat – gyorstesztnek vetettük alá őket.

Hány kilométerben van az autód?
Zsuzsa: húszezer körül. Kijelzőn:134247
Levente: 182-183 ezer. Kijelzőn: 182347

Hány tükör van a kocsin?
Zs: Öt. Ez olyan csajos kocsi, még az irattartónál is van.
L: Öt.

Mi a toronycsapágy? Hol van?
Zs: Nem tudom mi az, de gondolom, valahol ott alul van a keréknél, a futóműhöz kapcsolódik.
L: A futómű környékén lehet. De azt hogy egyáltalán létezik ilyen, csak mától tudom, mert az egyik kollégám pont ma tette szóvá, hogy cseréltetni kell az autójában.

Szoktál-e beszélni, a kocsidhoz? Van-e neve?
Zs: Nem szoktam beszélni hozza. Szeretem, de nem az angyalbügyürüm.
L: Nem beszélek hozzá és neve sincs.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."