Színes » Érdekességek

Románia az 53. helyen életszínvonal szerint

Egy írországi székhelyű nemzetközi szaklap összeállított egy életszínvonal-toplistát, amiben országunk az 53. helyet foglalja el a Moldovai Köztársaság mellett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

bukarest_parlament
bukarest_parlament
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 07., 10:03
0 hozzászólás. 


Az International Living havilap ismételten összeállította a világ országainak életszínvonal-toplistáját, melyen Románia az 53. helyen végzett, olyan országokkal egyetemben, mint a Moldovai Köztársaság, a Dominikai Köztársaság, illetve a Kajmán-szigetek. A lista összeállítói kilenc szempontot vettek figyelembe: megélhetési költségek, gazdaság, egészségügy, infrastruktúra, kikapcsolódás és kultúra, szabadság, biztonság,környezet és éghajlat.

bukarest_parlament

Románia a gazdaságára kapta a legkisebb pontozást, míg a legmagasabb pontszámot a szabadság kategóriában sikerült elérni. A maximális 100 pontból 65 gyűlt össze, ezzel jókora a lemaradás a térség más országaival, Magyarországgal és Bulgáriával szemben.

A listát már ötödik alkalommal vezeti Franciaország, akit a dobogón Ausztrália és Svájc követ, de a legjobb tíz között megtalálható Németország és az Egyesült Államok is, a listát pedig Szudán, Jemen és Szomália zárja.

Az újság szerint a 194 országot tartalmazó listát a kormányok weboldaláról, az Egészségügyi Világszervezettől és a The Economist gazdasági szaklapból származó információk alapján állították össze.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."