Színes » Érdekességek

Székelyföldi neveldébe kerültek a szerbiai árva medvebocsok

Tara, History és Sleepy anyjával vélhetően orvvadászok végeztek, ezért kerültek medverezervátumba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Tara History Sleepy
Tara History Sleepy
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 19., 06:59
0 hozzászólás. 

Három árván maradt szerbiai medvebocsot hozott az árva bocsok székelyföldi rezervátumába a létesítményt működtető Vier Pfoten állatvédő egyesület - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség.

A körülbelül öthónapos bocsokat, Tarát, Historyt és Sleepyt májusban találták Szerbia és Montenegró határvidékén, Culije település térségében. Az állatvédők feltételezik, hogy a bocsok anyjával orvvadászok végeztek.

Szerbiában nem lévén árva mackók felnevelésére szakosodott rezervátum a szerb hatóságok a Vier Pfoten állatvédő egyesülethez fordultak, amely a Hargita megyei bocsneveldéjébe hozta az árvákat.

A jövevények mintegy két éves korukig nevelkednek a székelyföldi erdőségben, azután visszaviszik őket a szülőföldjükre, ahol szabadon élhetnek. Az egyesület tájékoztatása szerint a Hargita megyei bocsnevelde egy emberektől elzárt több hektáros területen van, ahol emberi felügyelet mellett, de mégis vadon nőnek fel az árva mackók.

A bocsneveldében jelenleg 26 mackót készítenek fel arra, hogy felnőtt medveként önálló életet éljenek. A szabadon eresztett medvékre általában jeladót tesznek, hogy nyomon tuják követni a vadállatok későbbi beilleszkedését.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."