Színes » Érdekességek

Megoldás emésztőgödrös és lefolyós problémákra

Szagos kellemetlenségekre, szennyvízkiömlésre, de a gyakori szippantásra, szívatásra is megtaláltuk a megoldást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Septifos
Septifos
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 04., 11:07
0 hozzászólás. 


A tavaszi olvadások, gyakori esőzések gondokat okoznak/okozhatnak azokon a területeken, ahol csatornázási problémákkal küszködnek. De az egyszeri háztartásban is adódhatnak kellemetlenségek a dugulással, a szagokkal, az eltömődött lefolyókkal. Ezekre kínálnak megoldásokat a biológiai készítmények: az aktív baktériumokat tartalmazó biotechnikai termékek.

Az emésztőgödörbe folyó háztartási szennyvizek sok konyhai zsiradékot, apróbb, nagyobb szilárd részecskét tartalmaznak. Ezeket dolgozzák fel a gyűjtőmedencében milliószámra elszaporodott hasznos baktériumok. Először a baktériumtömeg által termelt anyagok (enzimek) lebontják, darabokra tördelik a szilárd anyagok nagy molekuláit, és így azok elkeverednek a folyadékkal, már nem túl nagyok a baktériumok számára. Ezután a baktériumok „megeszik” a szennyeződéséket, vagyis részben saját élő anyagukká, másrészt gázokká illetve szervetlen anyagokká alakítják azokat.

Septifos

Az előnye ezeknek, főleg a por alakú készítményeknek, hogy semmiféle szakértelmet nem igényel használatuk. Egyszerűen a WC kagylóba kell önteni, és 2-3 öblítéssel a rendszerbe juttatni. A többi már a baktériumok dolga. Ha rendszeresen adagoljuk, akkor elkerülhetjük vagy akár megszüntethetjük a dugulásveszélyt, így lecsökken a szippantás gyakorisága, nem beszélve a kellemetlen szagokról, amelyek szinte köddé vállnak.

Ilyen és ehhez hasonló gondokra kínálnak megoldást a Septonic vagy Septifos névre hallgató termékek, amelyek nem csak megszüntetik a kellemetlenségeket, de mindezt gazdaságos úton teszik. A természetes, biológiailag lebontható készítményeket több mint 40 éve használják Kanadában és az Egyesült Államokban, így biztosan állítják, hogy rendszeres használatukkal már négy hét alatt látható eredmények érhetők el.

Városunkban a Cobra Enterprises forgalmazza ezeket a szereket, melyek jutányos áron beszerezhetők a Kft. székhelyén a Nicolae Bălcescu utca 69B/16 szám alatt, ahol szakmai tanácsadással is ellátják az érdeklődőket.

Használati utasítást, illetve a termékekről bővebben a Cobra Eterprises honlapján olvashatnak ide kattintva, www.septifos.ro, ahol online rendelés is lehetséges.

A termékek még megvásárolhatóak Székelyudvarhelyen a Merkúr Áruházban, a Hewa Systems Szerelők Városában, a Horizont, Baby Bussiness, Agros üzletekben, illetve Csíkszeredában a Merkúr Áruházban és a Comcolor üzletben. Jó hír, hogy a napokban az AMBIENT polcain is megjelennek ezek a termékek.

(x)


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."