Színes » Érdekességek

Torokfájás miatt vették el az orvos jogsiját

Torokfájásra való spray-t használt, alkoholt mutatott ki a szonda.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

fotó: illusztráció
fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/CLICK
2014. július 29., 11:30
0 hozzászólás. 

Többéves kálváriába került Tiberiu Florian Georgescu orvos egy közönséges gyógymód miatt. A megfázással küszködő orvos Tantum Verde sprayjel fújta be a torkát, hogy enyhítsen a fájdalmán.

Hazafele vezetett egy Ploiești-i utcán, amikor megállították a rendőrök, igazoltatták és belefújattak vele a szondába. Kiderült, hogy 0,68 mg alkohol van a leheletében.

Kivizsgálás indult ellene, felfüggesztették a jogosítványát. A vérvizsgálat után nem indult bűnvádi eljárás, mert nem találtak alkoholt a vérében.

Addig azonban hónapokra megkeserítették a gyanútlan járművezető életét. Az orvos elégtelen betegtájékoztatásért, valamint a neve meghurcolásáért beperelte a gyógyszegyártó céget, ám két év alatt nem sikerült dűlőre jutnia a bíróságon.

Kérte, hogy módosítsanak a gyógyszer használati utasításán, és 270 ezer lejes kártérítést követelt. Az ügyet bonyolította, hogy a gyógyszergyártót azóta bekebelezte egy olasz cég, amely eltúlzottnak tartja az orvos kérését.

Szerintük az orvos csak a kártérítés miatt perelte be őket, és nincs alapja a használati utasítás módosításának sem, véleményük szerint a szer csak 8-10 százalék 96 százalékos alkoholt tartalmaz, nem pedig 96 százaléka alkohol a spraynek, ahogy az orvos állítja.

A click.ro újságírója tesztelte a szert, és neki félpercen belül 0,46 mg alkoholt mutatott ki a szonda, ám 5 perc múlva már csak 0,06 mg alkoholt mutatott leheletében a teszt.

Ezért alkoholt tartalmazó, külsőleg alkalmazott gyógyszer használata után érdemes pár percet várni a vezetéssel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."