Színes » Érdekességek

Román találmány forradalmasítja a dobozos italokat

Laurențiu Dorobanțu élete bizniszét csinálta meg, amikor biztonságos fedőt tervezett az alumínium dobozokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

SafeCover
A safe cover
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 30., 10:01
0 hozzászólás. 

A dobozból ivó nem érinti szájával az alumíniumot, sőt, a találmánynak köszönhetően bogarak sem másznak a sörbe, vagy az üdítőbe.

"Piknikeztek és söröztek, de egyszer csak kiesett a kezéből a dobozos sör és mocskos lett. Nem volt náluk pohár, és megmosni sem tudta, ezért sokat kínlódott, amíg inni tudott a sörből. Miha ezért úgy gondolta, hogy kellene egy kiegészítő, és ezt valakinek meg kellene csinálnia" – mesélte a román a barátjával, a feltalálóval megesett történetet.

A kiegészítő egyébként roppant egyszerű, de több mint 1 500 tesztet kellett elvégezni azért, hogy ilyen formában forgalomba kerülhessen. Például, ha nem lenne megfelelően kialakítva, a sör túlságosan habozna ivás közben. Egy speciális műanyagból készül, így az élelmiszeriparban is felhasználható, illetve megfelel az európai higiéniai normáknak is.

SafeCover1

A terméket egyelőre csak Bukarestben lehet megvásárolni, de hamarosan a kolozsváriak italozását is megkönnyíti. A kiegészítőt ötös csomagokban lehet kapni, egy ilyen pakk ára 9,9 lej.

"Nem csak egyszerhasználatosak, meg lehet mosni akár mosogatógépben is, és legtöbb húsz alkalommal lehet a dobozra helyezni – utána kitágul és nem fekszik a doboz szájára.

Jelenleg havonta ezer csomagot adunk el, de hamarosan online üzletet is nyitunk, ahol akár egyenként is megvásárolható lesz a fedő" – fogalmazott Laurențiu.

uh.ro/wowbiz.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."