Színes » Érdekességek

A mindenit! Megnyomták a mozgólépcső gombját az udvarhelyi mallban! (videó)

Rengeteg dolgot köszönhet Székelyudvarhely a kínaiaknak, de leginkább a város új játszóterét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Gyerekmegőrző fotók: Pál Edit Éva
Gyerekmegőrző fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. július 27., 17:40
3 hozzászólás. 

Székelyudvarhely ismét felkerült a világvárosok térképére, újra elindult a városban található egyetlen mozgólépcső. Ahogy a székely anyavároshoz illik, lefele nem, csakis felfele visz.

shangai-mall-udvarhely

A modernitás és a nagyvárosiasság jelképe a városi piaccal szembeni Orion üzletházban található. A nemrég megnyílt Shangai Mall az első emeleten várja vásárlóit hatalmas felületen, rengeteg áruval. S hogy ne kelljen a vásárlóknak fáradniuk, amíg megérkeznek a színes csecsebecsék világába, végre újra bekapcsolták a mozgólépcsőt.

A bútorüzlet a második emeleten

A kínai boltban az integető aranymacska nem lehet hiánycikk, rögtön a lépcsőzés után szembe is nézünk eggyel. A kiskanáltól kezdve a kozmetikumokon át a ruhaneműkig, a szerszámoktól a fazekakon és elektronikus kisgépeken keresztül, az óriás plüssjátékokig mindent megtalálunk, ami szem szájnak ingere. Az olcsó árura specializálódott kis üzletek tulajdonosai nem fognak örülni, hiszen itt egy helyen van minden, ami (nem) kell, ráadásul a vásárlók szerint az árak is kedvezőbbek. Ha le szeretnénk jönni, néhány körözés után találjuk meg a lépcsőházat: közvetlenül a mozgólépcső mellett, a pénztárral szemben.

shangai-mall-udvarhely2

A bútorüzlet, amely a kisboltok elköltözése után betöltötte a teljes felületet, a képen látható felirattal ellentétben a második emeletre költözött, oda már nem vezet mozgólépcső, a lépcsőházból közelíthető meg.

A mozgólépcső egyébként már legalább 6 éve létezik Udvarhelyen, az üzletház nyitása után még néhány hónapig működött, de az alacsony érdeklődésre való tekintettel hamarosan lezárták.

A vásárlók körében nagy sikere van az újraindításának. A megkérdezett fiatal lányok a fejlődés jeleként értelmezték, néhányuk szerint jó, hogy az időseknek nem kell felmászniuk a lépcsőn, nekik ez biztosan sokat számít, a gyerekek pedig kifejezetten élvezik. Egy bácsi csak annyit mondott: – Már ideje volt!

Egy óvodáskorú testvérpár hosszú perceken át hancúrozott rajta, míg édesanyjuk vásárolt. Többen csak azért mentek be kisgyerekkel, hogy azok kipróbálják az újdonságot.

– Ha már a játszótereink borzasztó állapotban vannak, legalább ennyi legyen, hogy a mozgólépcsőn játszhassanak – mondta kacagva egy kisgyerekes anyuka. A férje hozzátette, egy jól működő, profi játszótéren való kikapcsolódásért Vásárhelyig kell vinni a gyerekeket, ahol még a legeldugottabb lakótelepi játszóterek is jobbak, mint az udvarhelyiek.

A házaspár egyébként megjárta, a babakocsit lifttel szerették volna felvinni az emeletre, az viszont nem működött: – Mindent nem lehet egyszerre! – reagált blazírtan az apuka.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nick007
2015-07-27 19:06:05
blazírt
A kutyafáját ennek feltűnésviszketegségnek. Ettől leszünk okosak, hogy a magyar szavak helyett idegen szavakkal kezdjük teletűzdelni mondandónkat? Főleg úgy, hogy nem mondott többet a cikkíró blazírtan, mintha egyszerűen csak annyit írt volna, hogy fásultan, vagy unottan reagált az apuka.
Nem lesz okosabb kedves cikkíró, legfeljebb nyelvrontó.
És ezért már nem tudom értékelni a munkáját!
Értem én, hogy fel akar tűnni, okosnak és műveltnek akar látszani. Kisvárosi újságíró már csak ilyen, főleg, ha egy olyan internetes újságnak ír, amit lássuk be, kevesen olvasnak.
avatar
Lakatos
2015-07-27 19:20:10
Teged az asszony nem pippant le a konyhaba, azert vagy ilyen frusztralt :P
avatar
ooloo
2015-07-28 09:00:48
"A férje hozzátette, egy jól működő, profi játszótéren való kikapcsolódásért Vásárhelyig kell vinni a gyerekeket, ahol még a legeldugottabb lakótelepi játszóterek is jobbak, mint az udvarhelyiek."

Ittenkén, Ittenkém. Ime a város "krémjének" nyilatkozata. Hogy ezekből nekünk is csak ilyen jutott. Borzasztó lehet ma krémes gyereknek lenni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."