Színes » Érdekességek

A hét kedvence: Sisi

Gyerekek találták, de játékos hajlamát a nagyok között is megőrizte a kis Sisi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szabadulásra várva
Szabadulásra várva
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. július 28., 15:37
0 hozzászólás. 

Hatalmas ugatás fogad Botond doki Bethlen Gábor utcai állatorvosi rendelőjének udvarán: a ketrecekben mindenféle méretű és korú kutyus, a pár hetestől a többévesig, húsz centistől a derékig érőig, pácienstől az örökbefogadásra várókig.

A mozgékony kis fekete

Sisit már ismerem: „szobatársa” Kormosnak, annak a szelíd és gyönyörű szukának, akinek nemrég kemoterápiára volt szüksége, de már gyógyultan várja, hogy egy szerető gazdi magához vegye.

A két fekete kutyus nem csak kinézetre, de viselkedésre is olyan, mintha anya és lánya, vagy még inkább mintha nővér és húg lennének, pedig semmi közük egymáshoz. Mégis, tökéletesen egyeznek, játszanak, esznek-isznak és birkóznak, ha kiengedik őket a füves udvarra. Ha Sisi kicsit túlbuzgó a játék során, a higgadt Kormos módszeresen a szájába kapja a kis fejét, és ezzel azonnal lenyugtatja pajtását.

Sisi es Kormos

Míg Kormos, akinél nemrég jártam, türelmesen kivárta, hogy lefotózzam, sőt, szinte pózolt is, a mindössze négy hónapos Sisi sokkal nehezebb eset: izeg-mozog, s mire a kamera lekapná, ő már az udvar túlsó végében jár.

Trükköket is tud

Amint kiengedik, meg sem áll az első pocsolyáig: élvezettel lefetyel, mintha onnan jobban esne a víz, mint a számára fenntartott tálkából. Hiába, ez az újdonság varázsa. Ahogy közeledek, felkapja a fejét, farkát csóválva közeledik, és vizes mancsával fellép a térdemre, így én is kapok egy kis "kóstolót".

Vidámsága arról tanúskodik, hogy kiheverte már a kóbor időszakot, amelyet mindössze pár hónaposan kellett végigélnie: a Nardini óvoda kirándulói a mezőn találtak rá, nagyon sírt, sovány volt, ráadásul tele volt kullanccsal – írják pártfogói az EbRemény Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán.

Botond doki állatorvosi rendelőjében viszont megkapta a szükséges kezelést, és az eddigi kötelező két oltását. Az már most látszik, hogy közepes termetű lesz, és mivel igen életvidám, mozgékony, nagy eséllyel nem fog elhízni. Ahogy elkezdem simogatni, azonnal hanyatt dobja magát, és csakhamar az is kiderül, hogy a fűben fekve forogni is tud.

Sisi 1

Az állatorvosok szerint jó házőrző válik belőle, mivel szenvedélyesen ugat. A kamera viszont annyira kíváncsivá teszi, hogy mindenképpen meg akarja nyalni – a mókás kis szőrmók minden bizonnyal sok vidám percet okoz majd egy szerető gazdinak.

Sisit és az EbRemény többi örökbefogadásra váró kedvencét az egyesület közösségi oldalán lehet megtekinteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."