Színes » Érdekességek

A mienk úgyis nagyobb!

A Malom utcaiak nagyban játszanak, megoldották, hogy lássák őket. Olvasónk észre is vette, és egy levélben meg is írta nekünk. Köszönjük!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

uh-malom-9-0404
Malom utca hány szám? Ezt nehéz lesz eltéveszteni.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 04., 11:55
0 hozzászólás. 

A Malom utca 9-es számú tömbházának lakói eldöntötték, hogy valami igazán kirívót és nagyszerűt mutatnak a városnak. Nem lehetnek ugyanolyanok, mint bárki más, hiszen az mégiscsak milyen volna?! Hetekig, sőt hónapokig tanakodtak, mivel is hívhatnák fel magukra a város többi lakójának figyelmét.

Volt, aki azt javasolta szedjenek szemetet, de hát ezt a szociális segélyen élőkre bízta a városvezetés. Más azt javasolta, ültessenek facsemetéket, de ez sem bizonyult megfelelőnek, hiszen a környékbeli iskolás diákok is hasonló programot szerveztek. Valami igazán nagyszerű kellene, olyan, amilyet még nem látott a város, sem itt, sem máshol.

Számos, verejtékesen átimádkozott, átgondolkodott éjszaka után egyszer csak kipattant a csillámlóan briliáns ötletek legjobbika. Legyen a mi számunk a legnagyobb! Hatalmas és méltóságteljes 9-es! A kilences, ami a hatos fordítottja, páratlan, összetett, négyzetszám. Na meg aztán egy valamire való macskának is kilenc élete van. A számmisztikusok szerint a Marsot jelképezi, és mindenki, aki a hónap kilencedik napján született, igazán erős akaratú. Nem egy akármilyen kicsinyes, jelentékeny számocska, a végtelen rendszerek sorában. Úgy igazán nem.

Ezért kell megmutatni a világnak, de aztán akkorába írja, hogy még az alacsonyan repkedő drónok és helikopterek is könnyedén látómezejükbe helyezhessék. A gyorspostásnak, a pizzafutárnak, de még a mentőorvosnak sem lesz soha többé baja, mint amúgy a környéken.

Ezért felkerült a hatalmas, gigantikus téglalap, egy igazán kilences formájú kilencessel, meg a Malom utca felirattal a helyére. A szomszédok irigykedve nézik a hatalmas és masszívan ékeskedő számtáblát, sokan összesúgnak: Jaj, de ocsmány! Azért ez már túlzás! Még a 9GAG-re is feltöltötték a monumentális jelzést, kontrasztba állítva mindenféle tárgyakkal. A helyi sajtó is szájára vette.

Tibi atya, Humbákfalva híres szeszfőző mestere is küldött egy hordóval jó borából, jutalmazván a tábla kitalálóit, mily megfontoltan gondoltak a közeli Jó barátból kettős látással diagnosztizált hazatámolygókra. És a lakók elégedettek s mind ahányszor elsétálnak, önfeledt mosollyal láttamozzák a grandiózus alkotást.

Azóta a lakásárak is emelkedtek a Malom utcában, a kilences szám alatt a kilencedikén születettek kapnak már csak helyet, van olyan lakás is, ahová kilencen költöztek, csakhogy helyük lehessen. A szomszéd ingatlanokban is nagy dicsőség lakni, hiszen naponta elmehetnek a kilences szám előtt.

Lezárták a szűk utcácskát, a polgármesteri hivatalnak biztosítania kellett egy megállót a turistabuszoknak is, hiszen a világ minden tájáról érkeznek megcsodálni a csodálatos számtáblát.

Olvasói levél



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."