Színes » Érdekességek

Drakula távoli rokona Robert Pattinson, az Alkonyat sztárja

Drakula távoli rokona Robert Pattinson, a vámpírsaga 24 éves sztárja - derítették ki az Ancestry.com családtörténeti adatbázis kutatói.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

robert_pattinson1
robert_pattinson1
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 25., 09:31
2 hozzászólás. 

Robert Pattinson a szerelmes vámpírt, Edward Cullent alakítja az Alkonyat-szériában, amelynek két első része 1,1 milliárd dolláros bevételt hozott. A sorozat harmadik, Napfogyatkozás című részét június 30-tól vetítik. Az angol színész apai ágon a brit királyi családon keresztül keveredett rokonságba a kegyetlensége miatt hírhedtté vált XV. századi havasalföldi fejedelemmel, III. Vladdal, aki megihlette Bram Stokert 1897-ben megjelent Drakula című horrorregényének a megírására.

robert_pattinson

A kutatók szerint Robert Pattinson, valamint Vilmos és Harry herceg távoli unokatestvérek, III. Vlad pedig távoli nagybátyjuk. Rokonságba valószínűleg a Pickering-család révén kerültek, amely Anglia északi részén élt a XV. század elején.

"Nehéz feladatnak bizonyult visszamenni az időben, s visszavezetni a Pattinson-családot egészen III. Vlad havasalföldi fejedelemig, ám az általunk talált adatok tökéletes háttérül szolgálnak az Alkonyat-sorozathoz" - hangsúlyozta Anastasia Tyler, az Ancestry.com családfakutatója. Hozzátette: bármiféle varázslat nélkül sikerült királyi rokonokra és vámpírokra lelni Robert Pattinson családjában. Ezáltal a színész élettörténete éppolyan "természetfelettivé" vált, mint az általa a mozivásznon életre keltett szerelmes vámpír alakja.

Robert Pattinson egyébként nem az egyetlen olyan filmszínész, akinek családtörténete és szerepe között "áthallás" van. Tavaly szintén az Ancestry.com fedezte fel, hogy Emma Watson színésznő, aki Hermione Granger "bőrébe bújt" a Harry Potter-sorozatban, egy olyan asszonnyal van rokonságban, akit a XVI. században boszorkánysággal vádoltak.

III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad (Vlad Tepes vagy Cepes 1431 november 8. - 1476 december 14.) havasalföldi fejedelem volt, aki különleges kegyetlensége miatt vált hírhedtté. A Draculea Vlad román keresztneve, apja nevéből, a Draculból származtatható. A dracul a modern román nyelvben ördögöt jelent, de Vlad korában sárkányt és démont is jelentett, s a Sárkány Lovagrendre utalt. A Tepes vagy Cepes utóneve viszont, ami karóba húzót jelent, a legkedveltebb kivégzési módszerével, a karóba húzással hozható kapcsolatba.

Forrás: MTI



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
huni
2010-06-25 18:04:38
nah meg a vegen fellendul romania es hiresek leszunk :side:
avatar
vargazoli70
2010-06-25 18:26:03
jah :side: :side: :side:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."