Színes » Érdekességek

Összetépte a 87 éves beteg kórlapját (videó)

Miután megtagadta egy idős beteg beutalását, ki is fordult magából az ügyeletes orvos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

MartaComan
Marta Coman, képernyőfotó: adevarul.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES.RO
2018. január 09., 11:26
1 hozzászólás. 

Kivizsgálást indított az egészségügyi minisztérium a Prahova megyei Băicoi városban, valamint Ploieşti-en, miután Băicoiban a kórház szolgálatos orvosa nem volt hajlandó beutalni egy 87 éves beteget, sértőn és elutasítón beszélt az idős asszony hozzátartozójával, és összetépte a beteg kórlapját.

A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelentről titokban videofelvétel készült. A hétvégén készített videó tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.

Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. "Nem írom, nem működik a golyóstollam!" - hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát. Cristian Grasu egészségügyi államtitkár arról tájékoztatta hétfőn a hírügynökséget, hogy úgy Băicoiban, mint Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
antonyazsuzsanna
2018-01-10 10:45:45
mikor latom mar a javulást
Németországban élek, a minap egy rendelőben várakoztunk a barátnőmmel. Arra lettünk figyelmesek, hogy egy hölgy legugulva az öreg néni melle, beszélget vele. Tudjatok, hogy azon a szinten legyen o is, mint a mozgássérült idős hölgy. Később behívtak a rendelőben, és ugyanaz a hölgy mutatkozott be, hogy o az orvos, szíves elnézésünket kéri, hogy megvárakoztatott, és mosolyogva beszélgetni kezdett. Az elsősegély táska elő volt készítve, barmikor csipoghatják, és este 7-kor meg nem látszott rajta a fáradság. Szóval, nem tudom, hogy mikor erjuk meg mindannyian, hogy emberseggel bánjanak a kiszolgáltatott beteg emberrel drága hazámban?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."