Színes » Érdekességek

Álló ülőhelyes repülőket terveznek

Álló ülőhelyeket tervezett repülőkre egy olasz cég: a nyereg ülőkéjű férőhelyek révén több utast szállíthatnának a fapados légitársaságok és így még olcsóbban adhatnák jegyeiket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 16., 08:01
0 hozzászólás. 

Az Aviointeriors Group nevű olasz cég a héten mutatja be újdonságát az Egyesült Államokban egy kaliforniai repülőgép-berendezési kiállításon. A nyeregüléseken utazók súlya főként a lábukra nehezedik. A tervezők ugyan váltig állítják, hogy kényelmes ez így, ám 3 óránál hosszabb utakra nem javasolják üléseiket. "Az ülés olyan mint egy nyereg. Cowboyok napi 8 órát is lovagolnak és kényelmesnek találják nyergüket" - mondta Dominique Menoud, a cég vezérigazgatója a USA Today című amerikai lapnak.

A nyeregülések előnye, hogy 16 centivel kisebb a "lábtér" közöttük, mint a hagyományos repülőgépüléseknél: 58 centi 76 helyett. Az ír Ryanair légitársaság júliusban bejelentette, hogy állóhelyes légi járatokat tervez indítani, amelyeken akár 5 fontra is levinné a jegyárat, ha az ír légi közlekedési repülésfelügyelet engedélyezné az újítást. Csakhogy az állóhelyek nem elég biztonságosak.

Menoud azt mondta, hogy több légitársaság is érdeklődik a nyeregülések iránt, de a tervező cég csak azután folyamodik az ülések engedélyezteséért, hogy elkötelezi magát egy vevő - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."