Színes » Konyha

Majálisozik az uh.ro - élő közvetítés

Egy nappal korábban megkezdjük a majálisozást. Házi miccs kipróbálása élőben. Kövesd szöveges tudósításunkat, hogy megtudd, milyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Józsa Csongor
Vízzel indul a sütés
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. április 30., 15:29
5 hozzászólás. 

Egy nappal korábban Józsa Csongor kollégánkra jutott az a megtisztelő és emberpróbáló feladat, hogy a recept szerinti dolgokat megőrölje és összerakja. Mint tudjuk, az igazi miccsből állítólag nem hiányozhat valamennyi kóborkutya-származék, de ebbe Csongi nem rakott. A receptet nem Jamie Oliver-től koppintottuk, bár kíváncsiak lennénk a véleményére.

Csongi

Lesz sör is, beszéd is, miccs is, meccs is, ne menjenek messze. Pre-majális uh.ro-módra, Szombatfalváról, a Szejke-patak partjáról.

Miccs

17.30 Elkezdődik az élő közvetítés. A kb. 60 darab miccsből 36 saját gyártmány. Mivel Udvarhelyen nem lehet juhhúst kapni, egy kiló őrölt marhahúshoz kevertünk harminc deka őrölt disznóhúst, így állt össze a massza, amit megfűszerezve a szerkesztőségi hűtőszekrényben tároltunk egy napig. Egy kör szatmári gyümölcspálinkával nyitunk, Bedő és Józsa elkészítik a miccseket, Edit és Emese a zöldséget aprózzák. Csedő beszél, nevet és fényképeket készít. Békák brekegnek a Szejke-patakból, párzási idő van, azt mondják.

Miccs-talca

17.47 Rákerül a miccs a rácsra, előkerül Csedő és Katona pipája, illetve a majális nélkülözhetlen kelléke, a sör. A SÖR.

Miccs-sor

18.03 Kész az első adag. Megjelenik a szomszéd macskája, beleszagol a levegőbe, odébbáll. Veszélyes terep ez neki, érzi, hogy nem szabad sokáig itt maradnia. "Bedő, szeresd a miccset!" - szólal meg Csedő. Összeér, ami összetartozik, az első miccs megérinti a mustárt. "Csongi, a miccspaszta-gyárat indítsd bé!" - ez az első kommentár Bedőtől.

Csoportkep

18.33 Lement az első adag. Ez nagyon ott volt. Megfigyelhető, érezhető, hogy a házi miccsből nem folyik a kiolvadt zsiradék, sokkal kompaktabb, illetve omlósabb. "Oktávokkal jobb a miénk" - hangzik el, miután egy igazi, bolti miccset is megkóstol a társaság. Katona szerint egy jó miccs-majális legfontosabb kellékei: miccs, sör, koszos köröm, leégett váll, sör, füstszag, izzadságszag, sör, miccs, pofázás. Minderre egy kedves ismerősünk küld egy dalt a társaságnak...

18.57 Mindenki dugtig van miccsel (ezt így írják, ugye?). A frissen szerzett manele élmények örömére áttérünk magyarabb vizekre és Tamás Gábor örökzöld slágere gyilkolja a hallójáratokat. Edit a következő magyar himnusz dallamait véli felfedezni, Szasza kissé kételkedve jegyzi meg, hogy a dalnak vannak kettes verziója is, Édes Erdély Szép Hazám címmel. Rögtön előkerülnek a gyerekkori traumák, ketten is bevallják, kiskorukban azt hitték, az énekest elüldözték Romániából, ahova nem térhetett haza, ezért énekelt ilyen szomorúakat.

19.14 Csedő (tudjátok, amelyik tavaly polgármesternek indult, haha) hangosan röhög. Bedő: "Legalább elég hangosak a békák". Csedő: "Mindjárt beugrok közéjük, csak még igyak meg két sört. Hogy meg fognak lepődni".

19.27 Egy igazi majális nem érhet véget vastag poénok nélkül meg hozzáértő, magvas eszmefuttatások nélkül. A foci, a politika és a szex azok a témák, amikhez - ugyebár - mindenki ért. Ez itt sincs másképp. Böfögjük felfele a miccs-smakkot, iszunk, pofázunk, röhögünk, ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más. Csak mindezt le is írjuk... 

19.48 Eszkalálódik a miccssütés, előkerült a fagyi. Egyesek a gyomorműködésüket próbára téve, IFA-fékcsíkokkal és ki tudja még milyen következményekkel hazardírozva kanalazzák a keményfalvi gyár termékét. Szerintük finom, szerintünk üljenek közelebb a WC-hez.

A végkifejletet inkább nem várjuk meg, kikapcsoljuk a laptopot és iszunk még egy sört. Ha te holnap mész miccsezni, fogadd meg a mai nap legfontosabb tanácsát: a hazai mindig jobb! Mindenkinek kellemes majálisos, sörhabos május elsejét kívánunk!



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Avarka
2013-05-01 00:01:19
Már megijedtem
e mondat olvasatán: ...ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más. Egy röpke pillanatra azt hittem hirtelen elragadtattátok magatokat és valami felsőbbrendű lénynek képzeltétek magatokat Ti, az uh.ro újságírói. De megnyugvással vettem tudomásul, hogy pont olyanok vagytok, mint mi, bárki más, alsóbbrendű olvasók ;)
avatar
mekkmester
2013-05-03 11:50:37
A miccs receptje publikus?
Elárulnák a receptet, ami alapján készült a szóban forgó mititéj?
Kipróbálnám én is, hogy milyen az "oktávokkal jobb" miccs, mert eddig csak boltihoz volt szerencsém. Még juhhúst is tudnék bele tenni. A kutyát pedig én is hagynám ugatni.
avatar
mekkmester
2013-05-03 11:54:13
Ja, és egy csomó a kákán
/ "Oktávokkal jobb a miénk" - hangyik el, miután egy igazi, bolti miccset is megkóstol a társaság./
Talán 'hangzik' akart lenni.
Kéremjaviccsaki.
avatar
lemese
2013-05-03 14:31:50
re: Ja, és egy csomó a kákán
avatar
mekkmester
/ "Oktávokkal jobb a miénk" - hangyik el, miután egy igazi, bolti miccset is megkóstol a társaság./
Talán 'hangzik' akart lenni.
Kéremjaviccsaki.

Megtörtént, köszönjük az észrevételt.
A házi miccs receptje: 1 kg juhhúst és 30 dkg disznóhúst ledarálunk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis fokhagymát és egy marék darált csombort. Ezt jól összedolgozzuk, majd egy kis kanál szódaporral és két borospohár vízzel jól összegyúrjuk. Egy napot állni hagyjuk, olajban sütjük.
A bárányhúst marhahússal helyettesítettük, combot vettünk, amit kétszer is ledarált Csongi. A szódapor mennyiséget nem változtattuk, a fűszereket ízlésünknek megfelelően adagoltuk. Isteni finom lett, érdemes kipróbálni :-)
avatar
mekkmester
2013-05-06 10:59:34
köszi
Köszönöm a receptet! Már alig várom, hogy kipróbálhassam.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."