Színes » Nagyvilág

A sztárok 57 millió dollárt gyűjtöttek Haitinek

A nyugati félteke legszegényebb országát megrázó földrengés áldozatainak segítségére siettek a világ celebjei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

haiti_gyerekek
haiti_gyerekek
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 25., 09:35
0 hozzászólás. 


Rekordösszeg, több mint 57 millió dollár gyűlt össze a hét végéig annak a segélyműsornak a jóvoltából, amelyet péntek este szerveztek világhírű sztárok részvételével a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére. A szervezők közlése szerint az adományok még tovább növekedhetnek, a végleges összesítés ugyanis még nem történt meg. A négy helyszínről közvetített kétórás segélyműsort, amelynek George Clooney színész és Wyclef Jean haiti származású rapper volt a szervező-műsorvezetője, az összes nagy amerikai televíziós csatorna, az MTV, a Bravo, valamint a YouTube, a MySpace és az AOL közösségi portálok élőben sugározták, a haitiak pedig a Radio One Haiti rádióállomást hallgatva követhették figyelemmel.

haiti_gyerekek

Három túlélő vizet cipel Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben

A nemzetközi programban szerepet vállalt többek között Brad Pitt, Beyonce, Madonna, Bruce Springsteen, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Alicia Keys, Stevie Wonder, Taylor Swift és Justin Timberlake, hogy részvételükkel ösztönözzék az adakozást a karibi szigetország szenvedő lakosságának. Az adományokat telefonon, sms-ben, a Facebook és a MySpace internetes közösségi portálokon lehetett eljuttatni. A telefonhívásokat szintén sztárok, többek között Steven Spielberg, Robert de Niro, Reese Witherspoon és Julia Roberts fogadták.

A hivatalos számadatok szerint több mint 110.000 ember vesztette életét a katasztrófában, ám ez a szám még kétszázezerre is növekedhet, ahogy újabb és újabb áldozatokat találnak. A túlélők keresését egyébként abbahagyták, ugyanis tíz nappal a szerencsétlenség után már drasztikusan leesett annak az esélye, hogy újabbakat találjanak a romok alatt. Jelenleg a segélyezésre koncentrál a kormány, vidéken sátorvárosokat építenek a hajlék nélkül maradt – főként fővárosi – lakosok számára.


címkék: haiti foldrenges

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."