Színes » Nagyvilág

A négy legnagyobb sörgyáré a piac fele

Az Anheuser-Busch InBev, a SABMiller, a Heineken és a Carlsberg uralják a világ sörpiacának több mint 50 százalékát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

sor
sor
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 10., 08:54
0 hozzászólás. 


A Plato Logic piackutató cég jelentett a Reuters hírügynökségnek a sörpiac jelenlegi állásáról. A nemrég végzett kutatásból kiderül, hogy az Anehuser-Busch InBev, a SABMiller, a Heineken, valamint a Carlsberg gyárak felügyelete alatt van a szektor több mint ötven százaléka. Ez a helyzet több felvásárlásnak és egyesülésnek is köszönhető, a holland Heineken például nemrégiben vette meg a mexikói FEMSA gyárat. Az ötödik helyen egyébként, nagy lemaradással, a kínai Tsingtao Brewey található.

Az AB-InBev csoport körülbelül 350 millió hektoliter sört termelt a tavalyi év során, ami jóval meghaladja a sorban következő SABMiller 250 millió hektoliteres teljesítményét. A Heineken gyártási kapacitása valamivel több, mint 200 millió komlólé legyártására volt elég, míg a Carlsberg „csak” 125 milliót töltött ki különböző tárolókba. A Tsingtao eredménye ezekhez képest mondhatni elhanyagolható, mindössze 50 millió hektoliter, bár igaz, hogy a kínai nép nem a mérhetetlen mennyiségű sör elfogyasztásáról híres.

sor

A sör nemzetközi piaca egyébként eléggé állóvízként viselkedett 2009-ben, a növekedés ugyanis 0,1% alatt volt, ám ez a szám akár 3%-ra is emelkedhet idén a Plato kutatása szerint. A növekedés fő mozgatórugói a most feltörekvőben lévő piacok is lehetnek, mondta el Ian Pressnell, a Plato Logic igazgatója.

forrás: mediafax.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."