Színes » Nagyvilág

Egy vagyont húztak le a vécén Svájcban

Darabokra vágott 500 eurós bankjegyek miatt dugult el több vécé Genfben. A pénz eredete még tisztázatlan.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

500euro
A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2017. szeptember 19., 11:09
0 hozzászólás. 

Mintegy 100 ezer eurónyi nagy címletű bankjegy miatt dugultak el egy genfi bank és három étterem mellékhelyiségei – írja a Maszol, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

„Nem annyira az ügy indítéka érdekel minket, mint inkább a pénz eredete" – közölte hétfőn Vincent Derouand szóvivő, hozzátéve, hogy sem a pénz kidobása, sem a vécék eldugítása nem számít önmagában bűncselekménynek. A szokatlan ügyről először a Tribune de Geneve újság számolt be. Mint írták, az első dugulás Genf pénzügyi negyedében, az UBS bank páncéltermének vécéjében történt, majd az összevagdosott 500 eurós bankjegyek miatt pár nappal később három közeli bisztró vécéje is eltömődött.

A genfi lap úgy értesült, hogy a pénzt spanyol nők helyezték el a bank trezorjában még évekkel ezelőtt. Az ismeretlen személyazonosságú nők nevében egy ügyvéd megtérítette a dugulás okozta kárt az éttermeknek, amelyek így visszavonták a májusi incidens után benyújtott panaszukat.

Az ügyvéd ugyanakkor nem adott magyarázatot arra, hogy miért húzták le a pénzt a vécén. A lefolyórendszerből előkerült bankjegydarabokat a nyomozás idejére lefoglalták, azt azonban még nem tudni, hogy kinek adják majd át, ha kiderül, hogy a pénz törvényes eredetű. A szóvivő szerint egyelőre nem volt rá ok, hogy bűncselekménnyel kössék össze a történteket.

Az Európai Központi Bank tavaly jelentette be, hogy kivonja az 500 eurós bankjegyeket a forgalomból, mert túl gyakran használják illegális pénzügyi manőverekhez, például pénzmosáshoz. Az UBS bank egyelőre nem szólalt meg a különös üggyel kapcsolatban.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."