Iohannis: Románia ellenzi a schengeni csatlakozást

Az elnök szerint nincs minden rendben a politikusokkal, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent a jogállam.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Iohannis aggodalmát fejezte ki. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. május 08., 16:04
0 hozzászólás. 

Klaus Iohannis kifejtette, az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus tekintetében "az igazságszolgáltatás elvégezte a dolgát, ami azonban a parlamentet és a politikusokat illeti, még vannak tennivalók."

"Azoknak a magas tisztséget betöltő politikusoknak a hozzáállása, akik megróják Brüsszelt, és szembeszállnak az Európai Unióval egyik-másik téma kapcsán, egyáltalán nem tesz jót nekünk. Sőt, éppen ellenkezőleg: megerősíti a tényt, hogy Romániában még mindig vannak olyan politikusok, akik nincsenek tisztában azzal, mit jelent a jogállam, nem tudják, melyek az Európai Unió alapvető értékei" — fogalmazott Iohannis az Európai út (Calea Europeană) portálnak adott interjúban.

Az elnök hozzátette, a 13-as kormányrendelet, illetve az Országos Hírközlési Hatóság vezetőségének kinevezési módjával kapcsolatos rendelet, ártott Románia megítélésének, akárcsak az, hogy néhány politikusnak még mindig vannak "negatív értelemben vett nacionalista kirohanásai".

"Ők úgy ítélik meg, hogy az Európai Uniónak nincs beleszólása a mi belső ügyeinkbe. De akkor miért vagyunk az EU tagjai? Néhány hazai politikus ilyesfajta hozzáállása miatt húzódik el ennyire ez a folyamat" - mondta Iohannis.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."