Színes » Nagyvilág

Lionel Messi kapta az Aranylabdát

Az FC Barcelona három labdarúgója közül Lionel Messié lett a trófea, csapattársai, a két világbajnok, Xavi és Iniesta csak tapsolhatott neki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 11., 10:02
1 hozzászólás. 


A labdarúgók krémje gyűlt össze Zürichben, ahol potyogtak a díjak. A spanyolok és az FC Barcelona már a kezdésnél dörzsölhette a kezét. A katalánok szinte testületileg ott voltak, az is meglehet, hogy Guardiola Svájcban dirigálta az esti edzést, csak ne maradjanak le róla a fiúk - írja a manna.ro.

Felvezetőként bevonultak a FIFPro szavazásán a 2010-es év csapatának választott játékosok: a CasillasMaicon, Piqué, Lúcio, Puyol Iniesta, Xavi, SneijderC. Ronaldo, Villa, Messi tizenegy. A holland Sneijder megható közjátékot iktatott be, amikor volt edzője, José Mourinho érdemeit emelte ki, hozzátéve, hogy reméli, dolgoznak még együtt. A kamerák az edző arcára fókuszáltak, akinek szeme sarkán könnycseppek jelentek meg. Hogy igaziak-e, azt csak ő tudja.

Folytatódott a show: a FIFA Fair Play-díját a haiti U17-es női nemzeti csapat kapta, hiszen a múlt évi januári katasztrófából felálltak, tovább fociznak. A legjobb női edző pedig a németek szövetségi kapitánya, Silvia Neid lett. Nem mondtak sokat ezek a nevek, de megállapíthattunk egy tényt: a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor jól tud helyezkedni. A FIFA elnöke, Sepp Blatter mellett foglalt helyet.

A politikus a Puskás Ferenc-díj kapcsán szerepelt a gálán. Az év legszebb góljának szavazásán a török Hamit Altintop került ki győztesként. Elemi erővel, majdnem húsz méterről lőtte ki a kazahsztániak kapusának hálóját. Maga a hálóőr nyújtotta át a trófeát, a török pedig megígérte, kicsivel hosszabban fog ünnepelni. Nem tudni, hogy Svájcban kapható-e a raki, de valószínűleg az sem lesz akadály, ha nem.

Végre jött a legjobb női és férfi labdarúgónak járó Aranylabda. A hölgyeknél a brazil Marta Vieira da Silva zsinórban ötödször nyert. Meg is jegyezte, mikor, ha nem ilyenkor kellene elérzékenyülnie az embernek, és már pityergett is. Még vagy ötször kell megkapnia díjat, hogy megszokja a nagy nyomást.

A végére maradt az FC Barcelona házidöntője, vagyis hogy az Andres Iniesta, Xavi Hernández és Lionel Messi trióból ki kapja az Aranylabdát. Duplázott az argentin, akinek edzője, Pep Guardiola nyújtotta át azt. Maga Messi felkönyökölt a mikrofonok elé, aztán mondott egy teljesen átlagos szöveget. Hiába, ő már sokkal rutinosabb.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jackfive
2011-01-11 10:57:50
ujra gyozott a La Masia, a katalanok focisulija..!!
Bravo..!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."