Színes » Nagyvilág

Mubarak nem mondott le

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök a várakozásokkal ellentétben nem jelentette be csütörtök éjjel, hogy azonnal lemond a hatalomról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 11., 14:04
2 hozzászólás. 


Azt viszont kijelentette, hogy alkotmányos lépésekkel átruházza államfői hatalmát Omar Szuleimán alelnökre, és nem távozik az országból. Közölte, hogy hat módosítást kér az alkotmányon, hogy a tüntetők összes követelését kielégítse. A rendkívüli állapotot akkor fogja eltörölni, ha adottak ehhez a biztonsági körülmények. Megígérte, hogy megbüntetik az erőszakért felelős személyeket, és részvétéről biztosította az áldozatok családtagjait. A beszédét a Tahrír téren hallgató tömeg az elégedetlensége jeléül a cipőit rázta, ami nagy sértésnek számít az arab világban.

Mubarak ezt a kairói televízióban mondott beszédében jelentette be, szavait mintegy a lemondását a Tahrír téren üvöltve követelő tüntetőknek címezve, akik nem fokozatos hatalomátadást, hanem azonnali lemondást akarnak. Az arab országot közel három évtizede vezető Mubarak megerősítette, hogy többet nem jelölteti magát elnökválasztáson, de leszögezte, hogy nem enged külföldi diktátumoknak.

Barack Obama amerikai elnök nyíltan és élesen megkérdőjelezte, hogy a Hoszni Mubarak egyiptomi államfő hatalmi jogköreinek az alelnökére történő átruházása elégséges reformokat jelentene a lázongó arab országnak. Obama Washingtonban közzétett, kemény hangvételű közleményében úgy fogalmazott: "az egyiptomi népnek azt mondták, hatalmi átmenetről van szó, de egyelőre nem egyértelmű, hogy ez az átmenet azonnali, érdemi és elégséges" lenne. Az elnök egyúttal felszólította Kairót, tartózkodjon a Mubarak lemondását követelő tüntetőkkel szembeni erőszaktól.

Forrás: MTI


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
petraslajos
2011-02-12 13:36:34
Mint internetes hírportál illene frissíteni ezt a bejegyzést, Mubarak lemondott, és elment Kairóból, ugyanakkor Svájc zárolta a számláit.
avatar
szasza
2011-02-12 14:47:17
re:
Katt

avatar
petraslajos
Mint internetes hírportál illene frissíteni ezt a bejegyzést, Mubarak lemondott, és elment Kairóból, ugyanakkor Svájc zárolta a számláit.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."