Színes » Nagyvilág

Rés keletkezett a fukusimai erőmű reaktorának falán

A fukusimai atomerőmű 2. számú reaktorának védőfalán egy húsz centiméter széles rés támadt és innen sugárszennyezett víz ömlik a tengerbe - jelentette szombaton az NHK televízió.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 03., 17:03
1 hozzászólás. 


A radioaktív sugárzás értéke eléri az óránkénti 1000 millisievertet. Az erőművet üzemeltető Tepco vállalat megkísérlte betonnal elzárni a reaktorfalon tátongó rést, de vasárnap reggelig ez nem sikerült.

Az NHK szerint a víz egy két méter mély akna falából szivárog a reaktor közelében. Az aknában, amelyben elektromos kábelek futnak, 10-20 centiméternyi víz gyülemlett fel.

A Tepco kivizsgálja, hogy a sugárszennyezett víz milyen kapcsolatban áll az aknában összegyűlt, vízzel és miként szivárgott ki a tengerbe.

A japán atomenergetikai és ipari létesítmények biztonsága felett őrködő hatóság szóvivője, Nisijama Hidehiko közölte, hogy egy szerelőakna falán fedezték fel a húsz centiméteres rést. Azt is megerősítették, hogy átvizsgálták az összes reaktort, és máshol nincs szivárgás.

Forrás: MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hollo
2011-04-03 18:49:32
Szeretem, tisztelem, becsülöm, nagyra tartom és most sajnálom a japán népet, de ennyit nem szabadna (boccs de jobb szó nem jut eszembe)sz@r@kodni ... :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."