Színes » Nagyvilág

Románok és bolgárok fosztogatják a bankautomatákat Németországban

A legtöbb bankautomata-tolvaj román és bolgár, akiknek egyre hatékonyabb módszereik vannak arra, hogy a németek pénzét lekapcsolják az automatáknál – tájékoztatnak a német rendőrök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 06., 10:06
4 hozzászólás. 


A legújabb cselt négy román használta, akiket szombaton tartóztattak le Berlinben. Ragasztószalagot tettek a gép belsejébe, ahol az kiadja a bankjegyeket. Miután a bankkártya tulajdonosa elment – azzal a gondolattal, hogy feltehetően nincs pénz az automatában, vagy meg van hibásodva – a szemfüles tolvajok kicsenték a ragasztószalagra tapadt pénzt.

A négy, 26 és 39 év közötti tolvajt a rendőrség két berlini banknál fogta el. Egyikük kocsijában megtalálták a lopáshoz szükséges "eszközöket", egy másikat pedig tetten értek, miközben ragasztószalagostól vette ki a pénzt egy automatából.

A tolvajok által alkalmazott módszernek már neve is van: cash-trapping. A német rendőrök szerint nem ez az egyetlen ilyen módszer, amit mostanában alkalmaznak a többnyire román és bolgár tolvajok. Pár napja Rostockban fogtak el két másik románt, akik "skimming" módszerrel (a bankkártya adatainak megszerzése) jutottak pénzhez.

Németországban évente 40 millió euró tűnik el bankautomatákból, illetve bankkártyákról, míg az európai átlag 500 millió euróra tehető.

A német és román rendőrség együttműködése eredményeképp múlt év elején 18 románt fogtak el Bukarestben, Konstancán és Bákóban, akik Németország területén loptak bankautomatákból.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lazanna
2011-04-06 11:58:59
bolgár, Bulgária, bulgáriai
A hírben nem találok semmi meglepőt, a címben viszont igen. Ha innen-onnan ollózzuk össze (copy/paste) a híreket, legalább tudjunk címet adni... Most tessék: itt van egy magyar nyelvű cikk, székely címmel ellátva.
avatar
manocskaa
2011-04-06 13:34:29
Erdekes
Meglepo, hogy ezt a modszert mindenki ujnak titulalja, az ev vegen is olvastam valahol, hogy igy fosztottak ki egy automatat. Errol a modszerrol, mar legaqlabb 5 evvel ezelott is hallottam a pro tv hirekben.
avatar
szasza
2011-04-06 14:05:29
Aplikáltuk a korrekciót :P
avatar
kszl
2011-04-06 14:56:29
Kiváncsi lennek, hogy az elkövetők mennyit napoztak

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."