Színes » Tudomány

A Ford bemutatta a világ első Twitter-autóját

A közösségi médiák iránti egyre növekvő kereslet újabb lépésre ösztönözte az autógyártókat is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
reggelizorobot

Így készít reggelit egy robot (videó)

Elértünk arra a szintre, hogy egy legóból összerakott...
Nagy István meteorológus fotó: Simó Veronika

Ezért kell begombolni a lájbit idén

Ha globálisan meleg van, miért fázunk mégis?...
fotók: Katona Zoltán

Dósa Zoltán: elkerülhetetlen a hazugság

A baktériumoktól a tudatos lényekig mindenki manipulál...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 23., 14:23
0 hozzászólás. 


A Ford lépett elsőként és bejelentette, hogy elkészült a világ első Twitter-autója, amely egy átalakított Ford Fiesta.

A járművet a vállalatnál egyszerűen csak AJ-nek nevezik. A tesztprogram célja, hogy az autógyártók felkészüljenek a fogyasztók változó igényeire és a gépkocsikban is elérhetővé váljanak az internettechnológiák, valamint hogy profitálni lehessen az ezekben rejlő lehetőségekből. "Lassan besötétedik, ideje, hogy bekapcsoljuk az elülső fényszórókat" - olvasható AJ egyik tipikus Twitter-üzenete, míg egy másik szerint: "Nincs forgalom, nem esik az eső és élvezem a kanyargós utat". Ezeket a tweeteket a prototípus magától küldi el a mikroblog-szolgáltatásnak.

Bedohazi

Ezt egy Auto-matic Blog nevű különleges szoftver teszi lehetővé, amely az út közben gyűjti és elemzi a telemetriai, valamint a sebességgel, gyorsítással és fékezéssel kapcsolatos adatokat, illetve ezeket összehasonlítja az aktuális webes információkkal.

Joe Rork, a Ford járműkutatási és -stratégiai csoportjának munkatársa példaként említette a valós idejű közlekedési hírek összekötését, amelyek a lehetséges dugókról és a legújabb időjárási előrejelzésekről tájékoztatják a vezetőket. A szoftver ezeket az adatokat is összefésüli az AJ közlekedési viselkedésével kapcsolatos feljegyzésekkel. Így fordulhat elő, hogy AJ az egyik alkalommal a következő Twitter-üzenetet küldte: "Dugóban vagyok és a következő 50 mérföld sem lesz mulatság."

"Az AJ-vel jelenleg végzett tesztekkel azt akarjuk megmutatni, hogy mi minden lehetséges akkor, ha valakinek van az egy internettel állandó összeköttetésben lévő autója" - közölte a szakember. A twitterező prototípust kereskedelmi forgalomban is kapható hardverekből hozták létre és gyors mobilinternet-kapcsolattal, WLAN-routerrel, valamint egy Windows 7 operációs rendszer futtató Dell számítógéppel látták el.  
Forrás: sg.hu


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."