Színes » Tudomány

Okosíthat a magas vérnyomás eredményes kezelése

A gondolkodási képesség akkor maradt a legjobb, ha a vérnyomás első értékét, a szisztolés vérnyomást sikerült a legalacsonyabb szinten tartani – állítják kutatók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
reggelizorobot

Így készít reggelit egy robot (videó)

Elértünk arra a szintre, hogy egy legóból összerakott...
Nagy István meteorológus fotó: Simó Veronika

Ezért kell begombolni a lájbit idén

Ha globálisan meleg van, miért fázunk mégis?...
fotók: Katona Zoltán

Dósa Zoltán: elkerülhetetlen a hazugság

A baktériumoktól a tudatos lényekig mindenki manipulál...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 18., 08:27
1 hozzászólás. 


Csaknem egy évtizeddel ezelőtt már közöltek egy olyan tanulmányt, mely azt állította, hogy a magas vérnyomás eredményes csökkentése nemcsak a szélütés, hanem a szívinfarktus és a vesekárosodás kockázatát is mérsékelte, sőt kifejezetten javította a gondolkodás képességét is.

Az biztos, hogy a magas vérnyomás miatt bekövetkező szélütés változóan súlyos mértékben károsítja a gondolkodó képességet, de annak tényleges bizonyítása, hogy a vérnyomást csökkentő gyógyszeres kezelés javítaná az agyműködést, még további vizsgálatokat igényel. 2008-ban arra a megállapításra jutottak, hogy az öregek gondolkodó képességének romlása egyértelműen összefügg a magas vérnyomás jelenlétével.

Most Ausztráliában Craig Anderson foglalta össze két széles körű vizsgálat adatait. Hangsúlyozta, hogy a gondolkodási képesség akkor maradt a legjobb, ha a vérnyomás első értékét, a szisztolés vérnyomást sikerült a legalacsonyabb szinten tartani a vizsgálatok időtartama alatt, de még további megfigyelésekre van szükség.

Forrás: MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
rozsdas
2010-11-18 19:05:40
Na itt egy újabb gyöngyszeme a kapitális baromságoknak, amit egyenes az MTI hoz le. A magas vérnyomás rontja a gondolkodási teljesítményt. Ez még rendben, de ha normalizálják, az nem azt jelenti, hogy okosabb leszel, hanem azt, hogy nem leszel butább, mint amilyen egészségesen vagy.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."