Tech » Hardver

Fényből érkezhet az internet

A wifit a 100-szor gyorsabb lifi válthatja. A fényalapú adatátvitel egyre közelebb van ahhoz, hogy megjelenjen a kereskedelmi forgalomban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
nasa 4k

Péntek van és inkább dolgoznék a Nemzetközi Űrállomáson

Lassan telnek a hét utolsó munkaórái? Akkor nézze meg...
raspberry-2

Gyűrnéd a málnás miniszámítógépet?

Kicsi és főleg olcsó az új miniatűr négy magos...
Vonino Sirius QS

A tabletek a Szíriuszról jöttek

Nemcsak a magyarok, de a táblagépek is a távoli...

lifi kikep
Fénnyel jön az internet
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. november 26., 14:04
0 hozzászólás. 

Nem most hallunk először az új technológiáról, amit az Edinburgh-i egyetem kutatói fejlesztettek ki, de most először érezhetjük, hogy ez belátható időn belül számunkra is elérhető lesz. Eddig leginkább csak laboratóriumi körülmények között tesztelték, ahol már akkor is biztató eredményeket értek el vele.

Most az észtországi Tallinnban próbálták ki életszerű helyzetben, azaz irodákban és ipari egységekben szerelték fel és tesztelték. Beszámolók szerint, hétköznapi körülmények között működő lifi hálózaton 1Gbps adatátviteli sebességet is mértek. Ez nagyjából 100-szor gyorsabb a wifi-nél. Igaz, a 802.11 ac wifi szabvány elméleti sebessége is 1Gbps, de ez a valóságban meg sem közelíti a megadott értéket.

A technológiát fejlesztő csapat nemrég újabb jelentős támogatáshoz jutott, így könnyen megtörténhet, hogy 2-3 éven belül megjelenik kereskedelmi forgalomban is. Már csak az a kérdés, hogy fogunk sötétben netezni?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."