Tech » Szoftver

A Facebook fizet helyetted

Már idén 100 országban lesz elérhető az ingyenes műholdas internet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

facebook-free
A Facebook rendezni a világ internet számláját.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 06., 14:56
0 hozzászólás. 

Mark Zuckerberg Facebookon jelentette be, hogy hamarosan elkezdik az ingyenes internetet szolgáltatni. Zuckerberg az alapítója az Internet.org nonprofit szervezetnek is, amely az Eutelsattal működik együtt. Utóbbi jövőre lövi fel az Amos-6 műholdját, ami szintén a Facebook internetszolgáltatását biztosítja.

100 országban már idén elérhető lesz

Nem mindenkinek kell ezt kivárni, ugyanis egy korábbi bejelentés szerint ez év végig 100 országban kötnek megállapodást a mobilszolgáltatókkal, és szeretnék elérhetővé tenni az ingyen netet. Hogy mikor ér el hozzánk is az ingyenes netmegosztás, arról még nincs információ. Először a kevésbé fejlett országoknak teszik elérhetővé az internetet, mint például az afrikai országok egy része. Mivel Románia európai viszonylatban is jó helyen áll széles sávú internet tekintetében, valószínű, hogy csak később érkezik az égi Kánaán.

Egyelőre még ne mondjuk vissza szolgáltatóknak az internetes szerződésünk, ugyanis ha valaha meg is érkezik Zuckerberg ingyenes szolgáltatása, csak korlátozott formában lehet majd használni. A Facebook által biztosított szolgáltatásnak nem az a lényege, hogy többgigás torrentforgalomhoz biztosítson korlátlan netes hozzáférést, hanem hogy ingyenesen elérhetővé tegye a helyi és nemzetközi híroldalakat, időjárás-jelentéseket vagy éppen az adott ország legnépszerűbb webszájtjait, a Wikipédiát és főleg a Facebook-ot.

Drónról szórják az internetet

A Facebook több vonalon is fejleszt, hogy korlátolt, de ingyenes netet szolgáltasson. Nemrég elkészült a Facebook saját fejlesztésű netszóró drónja. Az Aquila névre keresztelt négypropelleres drón három hónapig képes a levegőben maradni. A mozgáshoz szükséges energiát a napból nyeri, súlya mintegy 450-500 kg és a két szárnya közti távolság megegyezik egy Boeing 737-esével. Az internetet a drónra szerelt lézeres technológiával sugározzák, ami 10 gigabit sávszélességű lenne.

A drónból készült egy tizednagyságú példány is, amivel tesztelték a működési feltételeket. Jay Parikh, a Facebook fejlesztési vezetője elmondta, három fontos dologra figyeltek a fejlesztéskor: a magasságra, az üzemidőre és a napenergia felhasználására.

Ahogy elkezdik terjeszteni a szolgáltatást, úgy lesz elérhető az ingyenes internet mindenki számára, még ha korlátozott felhasználással is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."