Tech » Szoftver

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc programjától? Na, álljunk meg egy percre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...
chrome XP kikep

A Chrome nem barátkozik tovább a Windows XP-vel

Egyre nagyobb szívás, ha még mindig XP fut a gépeden....

ViszlatPaint1
Viszlát Paint!, fotó: képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 25., 09:41
0 hozzászólás. 

Hétfő délután több techportál is lehozta a hírt, búcsút intünk gyerekkorunk kedvenc programjának, a Paintnek. Lesz egy sokkal modernebb alternatíva ugyan az új Windows frissítésben, mégis nagyon fog hiányozni a több mint harminc éve működő program.

Már 1985-ben, a Windows 1.0-ban is ez volt a Microsoft alapértelmezett rajzprogramja, viszont a Guardian szerint az őszi Creators Update-ben már hiába keressük majd. A szoftver utódjáról több bemutató videó is megjelent, sőt a 3D Paint már le is tölthető.

A TheVerge.com szakportál szerint azonban nincs szó a búcsúról, csak a Microsoft egy cikkben kijelentette, elavultnak nyilvánítja az MSPaint.exe nevű programot, és ez azt jelenti, hogy nem fogják tovább fejleszteni, sőt lehet, hogy el is távolítják a Windows frissítéséből, de a Windows Storeban ugyanúgy megtalálható és telepíthető lesz, sőt, fő funkcióit a 3D-s Paint programba is integrálják.

„Ma egy hatalmas nosztalgiai kitörést láthattunk az MSPainttel kapcsolatban a program támogatóitól" – nyilatkozta Megan Saunders, a Microsoft 3D vezérigazgatója. „Az MSPaint itt van, csak új otthonba költözik, a Windows Storeban ingyenesen elérhető lesz mindenki számára" – jelentette be.

A program hatalmas támogatottsága azért van, mert nem sokat változott az első, 1985-ös verzióhoz képest. Mivel nem szerepel a nem támogatott szoftverek között, az MSPaint továbbra is a Windows 10 része lesz, de a Microsoft ösztönzi a felhasználókat, hogy próbálják ki és használják az új, 3D-s verziót.

Hogy a régi program mikor lesz elérhető a Storeban, még nem tudjuk, de aggodalomra semmi ok, továbbra is készíthetsz szörnyű grafikákat a 31 éves program segítségével.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."