Tech » Web

Építsd újra a városod!

Játékos újítással rukkolt elő a Google Chrome fejlesztőcsapata: területet foglalhatsz, és felépítheted álmaid házait. Legóból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Építs házat Legóból a Chrome-mal
Most nem fog gondot jelenteni, hogy két vékony Lego darabot nehéz szétszedni
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. február 18., 16:10
0 hozzászólás. 

Ha egy olyan játékot kellene megneveznem, aminek a lehető legnagyobb valószínűséggel fog örvendeni bárki, akinek ajándékozom, akkor, az minden bizonnyal a Lego lenne. A dán Lego csoport 1949-ben dobta piacra az egymásba passzítható építőkockákat, amik azóta minden egyes korosztályt sikerrel hódítottak meg.

Ma a klasszikus építőelemeken kívül százával kerülnek a boltok polcaira a különféle tematikus Lego szettek, így már könnyedén lehet otthon bárkinek kalózbarlangja, Halálcsillaga, vagy éppen sárga figurákkal telepakolt városkája.

Webre költözött a gyerekkor

A Google fejlesztői mindig jó érzékkel tapintottak rá arra, hogyan kössék össze a való élet népszerű, vagy érdekes elemeit az internettel, ennek legújabb mintapéldája a Build with Chrome nevű kísérlet.

Ez most az alapokhoz nyúl vissza: a tematikus, jobbára csak egy építményre, vagy összerakható tárgyak sorozatára kifuttatható szettek helyett a Build with Chrome a klasszikus Lego építőkockákat adja kezünkbe, így maximális teret engedve kreativitásunknak, amit bármilyen irányba megdolgoztathatunk.

Építs házat Legóból

A webes alkalmazás lényege, hogy fantáziánk szerint építkezhetünk, ráadásul valós területekre. Első lépésként a világtérképpel kell szembenéznünk, és a Google Térkép segítségével kiválasztanunk egy parcellát, ahová felhúzzuk első építményünket. Mivel a térkép valós, ezért akár saját utcánkba is bepakolhatjuk Legó házunkat: Székelyudvarhelyen egyelőre hét építményt számoltunk, így bőven van még lehetőség terjeszkedésre.

Legyél te is ingatlancsászár

Ha megvan a terület, akkor a szép, nagy és zöld Build here gombra kattintva meg is kezdhetjük a virtuális téglák pakolását. Mindenki egy szürke, négyzet alakú parcellával kezd, erre lehet tetszés szerint pakolászni a különböző formájú, méretű és színű Lego darabokat.

Újraépítenéd a várat? Máshová tennéd a hőerőművet? Iskolát költöztetnél? Itt az alkalom, ugyanis gyakorlatilag semmilyen megkötés nincs a leendő építmények tekintetében, mindennek csupán a fantáziánk, és a parcella mérete szab határt, szerencsére sosem fogyunk ki a Legó darabokból, és nem kell újabb dobozzal vennünk, valamint akárhány parcellára építhetünk.

Építs házat Legóból

A kész műveket kategóriákba is sorolhatjuk (épület, jármű, 2D-s alkotás, karakter, nonfiguratív alkotás), majd a Publish gombra bökve közszemlére is tárhatjuk. A városban egyébként a saját kezünk verejtékes kattintgatásával felépített ház mellett még egy piros épület, egy AC/DC logó és egy, négy parcellából álló ORIE felirat is díszeleg.

Az építkezősdi egyébként egy technológiai demó is, ami a Google Chrome böngésző képességeit hivatott bemutatni. Ebben is érdemes vele próbálkozni, hiszen, bár a legújabb Firefox-szal működött a legózás, a 11-es számú Internet Explorerben csak a számítógépünk forrósodott fel, de építkezni nem tudtunk.

Építs házat Legóból

Ha most jár először a (virtuális) kezedben Lego, vagy nem érzed magad eléggé ügyesnek az építőelemek pakolászásához, segítséget is nyújt az alkalmazás. A Build Academy nevű oktatási segédlettel lépésről lépésre vehetjük végig a legózás alapjait, miközben különféle kihívásokat teljesítünk.

És, ami a legfontosabb: ha a webes Legót választjuk, sosem kell átélni a világ egyik legfájdalmasabb élményét, amikor mezítláb egy földön hagyott Legóra lépünk.


címkék: lego chrome google

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."