Tech » Web

Extra email térhelyet kaphatsz a Google-től

Két gigabájt plusz tárhelyet ad a cégóriás azoknak a felhasználóknak, akik aktiválják fiókjaik biztonsági védelmét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Gmail logo kikep
Biztonságosabb és nagyobb Gmail.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. február 11., 08:22
0 hozzászólás. 

Nem hiába az egyik legelterjedtebb szolgáltató a Google cégcsoport, hiszen ingyenes email szolgáltatásuk az egyik legjobb jelenleg a piacon és még nem is említettük a hozzá tartozó egyéb, szintén ingyenes szolgáltatásokat.

Február 10-e nem csak Göncz Árpád születésnapja, hanem a Biztonságos Internet Világnapja is, ekkor jelentette be a Google, hogy amennyiben elvégzünk néhány biztonsági beállítást, levelesládánkat 2 gigabájt szabad területtel bőviti ki.

Kell a számod

Google-fiókunk biztonsági felülvizsgálatát a myaccount.google.com oldalon tehetjük meg, ahol saját felhasználó névvel és jelszóval tudjuk megkezdeni a folyamatot. Ha már bejelentkeztünk email-fiókunkba, akkor a jobb felső sarokban a profilképünkre kattintva válasszuk a Fiók opciót. A megnyíló oldalon az első fiókbeállítási opció a biztonság felülvizsgálata. Kattintsunk a „Kezdésre"!

Először egy telefonszámot kell a fiókhoz rendelnünk. Adjuk meg mobilszámunkat és igényeljük a biztonsági kódot. Ezt a 1756-os számról érkező SMS-ben kapjuk meg. A visszaigazoló hat számjegyű kódot írjuk be, így hitelesítve a megadott telefonszámot. Második lépésnek adjunk meg egy másodlagos emailcímet, illetve szükség lesz még egy biztonsági kérdésre és az általunk megadott válaszra.

Innen nézed a leveleidet

Ezt követően megtekinthetjük az utóbbi bejelentkezések időpontját, helyszínét (IP cím alapján), illetve az eszközöket, amiken bejelentkeztünk levelesládánkba. Ha valami gyanúsat észlelünk még ezt is jelezhetjük a Google fele. Utolsó lépésben a fiókunkhoz rendelt alkalmazások listáját (pl. Dropbox, Evernote, stb.) lehet megtekinteni, illetve a nem kívánt appokat letiltani. Ha minden rendben, akkor okézzuk le, majd újra visszakerülünk a fiókbeállítások menübe.

A folyamatot mi is végig csináltuk, de a tárhely maradt az addigi 15 GB. Valószínű kell egy kis idő, amíg a rendszer feldolgozza a beállításokat, illetve hozzárendeli az újabb 2 giga tárhelyet. Ahhoz, hogy megkapjuk a plusz helyet, február 17-ig el kell végeznünk a biztonsági beállításokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."