Tech » Web

Pofátlanul lopott az Instagram

Az Instagram bemutatta a legújabb fejlesztését, a Storiest, ami – micsoda véletlen – egy az egyben olyan, mint a Snapchat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

instasnapchat
Instagram és Snapchat, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR BEÁTA
2016. augusztus 04., 11:41
0 hozzászólás. 

A Szilícium-völgyben nem ez az első eset a két rivális fél közötti lopkodásra, ez az eset mégis hatalmas botrányhoz vezetett. Az Instagramot 2010 októberében indította útjára Kevin Systrom és Mike Krieger, majd 2012 áprilisában megvette a Facebook. A Snapchat 2011 óta működik megfékezhetetlen sikerrel, de ennek az alkalmazásnak az alkotója, Evan Spiegel 2013-ban visszautasította Mark Zuckerberg felvásárlási ajánlatát.

A két alkalmazás közt eddig lényeges különbségek voltak, az Instagram lehetővé tette, hogy egyszerű, saját készítésű képeinket művészivé varázsoljuk egy-egy szűrő segítségével. Ezzel ellentétben a Snapchat a pillanatot akarta megragadni, az élményt azáltal, hogy a képek csak pár percig láthatóak és csak azok számára, akiknek elküldjük. Ez egyfajta intimitást és személyes jelleget adott a felhasználónak.

A Snapchat másik tulajdonsága a Stories, amely egy képet nem csak másodpercek erejéig tárol, hanem 24 órán keresztül és ezeket bárki láthatja, aki a baráti listán szerepel. Ezt a funkciót másolta le az Instagram.

Akár a Snapchat-en, itt is lehet rajzolni és írni a képekre, habár még nincsenek arc maszkok, sebességmérő és hasonló finomságok rajta, a készítők még ígérnek fejlesztéseket. Annyiban mégiscsak eltér, hogy a Snapchat még így is privátabb jelleggel bír, hiszen míg ott a „történeteidet" csak az ismerőseid láthatják, az Instagramon, ha nyilvános a felhasználód, akkor bárki lecsekkolhatja, merre jártál aznap.

A fejlesztés célja a még több megosztás. A felhasználók ezáltal bármennyi képet megoszthatnak egy nap, mégse gyűlnek fel a posztok. Az általános posztokkal ellentétben itt nincsenek kedvelések és hozzászolások se, hanem privát üzenetben kapsz értesítést, ha reagálnak a fotóra. A fejlesztők védekezésképpen azt nyilatkozták a New York Timesnak, hogy az Instagram bármit is csinál, innen kezdve el lesz ítélve. Kevin Systrom hozzátette: „A mi küldetésünk mindig is az volt, hogy lencsevégre kapjuk és megosszuk a világ történéseit, és nem csak a legszebbeket."



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."