Babok: elutasító életiskola

Válaszok helyett csak az elutasítást kaptuk. Az iskola alapítóját szerettük volna megkérdezni, az idén induló magániskola hitelességéről, működéséről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Babok site
Mennyire ok a bab-ok?
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND, FEAT. SOÓS RÓBERT
2012. szeptember 26., 14:38
31 hozzászólás. 

Biztos sikerrel, garantált érettségivel, álom munkahellyek és hasonló ígéretekkel égette be magát a retinámba a Facebook üzenőfalamon a Babok életiskola.

Legyünk nagyvonalúak, és ne kössünk bele olyan apróságba, hogy ha 400-2500 lej között mozognak az életiskola csomagjai, akkor elvárnánk, hogy az árrésből egy félállású korrektor kijavítsa az önjelölt guruk helyesírási hibáit, mert nekünk is becsúszik időnként egy-kettő.

És ez a 400-2500 lej amúgy is csak befektetés, ami hamarosan megtérül. Valakinek biztosan.

Már éppen törölte volna az agyunk

a kecsegtető ígéretet mint számunkra lényegtelen információt – az érettségin túlvagyunk, a munkahelyünk is egy álom, de azért nem annyira, hogy 2500 lejeket dobáljunk ki az ablakon –, amikor a főszerkesztő vírusirtóját és spamgyilkolóját kijátszva megjelent néhány mail a postaládájában, a vadítóan új, – vagy inkább csak vadító – magániskola megjelenéséről.

Sőt egy napsütötte munkanap maga Bakó András, az oktató csapat tagja, de egyben megálmodó trainer, sőt mi több Life Coache megjelent szerény szerkesztőségünkben, és ezzel sikeresen belopta magát a szerkesztőségi google naptárunkba, a se nem sürgős, se nem fontos, de ha egyszer kurvára nem lesz témánk, akkor még jól jöhet oszlopba.

Mert van úgy, hogy becsap a szar,

és ma becsapott. Előkerestem Bakó András kissé összegyűrődött névjegykártyáját – aminek a hátán kiderül, hogy többek közt human breanding-el is foglalkoznak – sőt, hogy a felkészültség halovány látszatát kelthessük, még a hónlapra is belestünk.

Még tiszta szerencse, hogy amúgy is el volt szarva a napunk, mert így a nekünk már minden mindegy nyugalmával tudtuk végigolvasni a következő agymasszírozó szöveget:

"Itt megtalálod mindazokat az intézményeket és személyeket, akik jó tanácsokkal, ötletekkel segítették és segítik továbbra is előrehaladásunkat, valamint anyagilag és lelkileg támogatták eddigi munkánkat.

Ne feledd: ha van egy segítő ötleted, akár te is lehetsz partnerünk!

Szívesen fogadjuk a kritikai véleményeket is (feltéve, ha jó szándékúak), hiszen azok nélkül nincs fejlődés."

Igen, ez a referencia menüpont alatt van. De ne kattints be, mert abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az egész szöveget bemásoltuk most neked.

Végül is, mit várunk egy olyan életstílus-iskolától, amit 2010-ben alapítottak, és 2012-ben próbálnak nyögvenyelősen elindítani.

3-5 perc alatt összeírtunk

tizenvalahány kérdést, és a megütöttük a főnyereményt mosollyal a képünkön tárcsáztuk Bakó Andrást, a megálmodó trénert, aki természetesen Life Coache is, meg személyi mentor is, de minimum human breandingelő.

Andrásnak is szar napja lehetett – úgy látszik a Life Coache-k is úgy vannak, mint a fogorvosok, saját lyukas fogukat nem tudják kihúzni – mert hatalmas érzelmi intelligenciáját sarokba szorítva közölte, nem hinné, hogy a segítségünkre lenne szüksége.

Gyomorszájba kapott ez a válasz, mindenre fel voltam készülve, csak erre nem. Azt hittem, ha kicsit nem figyelek oda, akkor a végén kiszámlázza nekem a telefonbeszélgetést személyes mentorkodásként, de attól, hogy visszautasítja azt a segítséget, amit nem is akartam felajánlani, megállt az ütőér az agyamban, ám mire feleszméltem, arra András már lökte a showdert, hogy eddig kellett volna írni, mint ahogy a többi „rendes" média írt.

Miközben levegőt vett

gondoltam benyögöm, hogy nem lehetne, hogy én mégis inkább ma írjak róluk, mert ma jött el az a nap, amikor a nem fontos és nem sürgős téma a szerkesztőségi üvegezés során nekem jutott, de épp a nem szóig jutottam, amikor nagy erőkkel folytatta, hogy ha akarja, akkor írunk az iskoláról, de ha nem akarja, akkor egy szó sem jelenhet meg.

Most azon gondolkozom, hogy biztosan nagyon akarta, mert nem egy, hanem több mint 150 szó jelent meg az iskolájáról. De ki számolja?

Update: alig végzek ennek a cikknek a megírásával, amikor sms-em érkezik. "Szia Boti. Nem a személyednek mondtam nemet! Az uh.ro-nak. Remélem nem sértődtél meg! Barátsággal András".

Kedves András, én is hasonlóképpen viszontremélem.

Barátsággal,

Boti



31 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szundi
2012-09-26 16:03:22
Tanári gárda
És a díszes oktatói közösségről még nem is esett szó...
avatar
kalman
2012-09-27 00:27:06
ja
hát ez a társaság ezzel az ürgével az idei év vicce, illetve ha nem történik valami extrém dolog, az évtized vicce is lehet
avatar
kszl
2012-09-27 07:28:30
Mennyi irigy ember van ebbe a városban!
avatar
Soós Róbert
2012-09-27 09:20:21
kszl-nek
Szilárd, amit írsz az azt feltételezi, hogy van amire irigykedni. De sajnos nincs. És ami nálam kiverte a biztosítékot, hogy a Bakó András félék hiteltelenítik a tréner és "coache" szakmákat az ilyen agymenésekkel. Míg mások évekig tanulnak, hogy egy tréner diplomát megszerezzenek.
avatar
kszl
Mennyi irigy ember van ebbe a városban!
avatar
elvi
2012-09-27 09:18:24
rosszmaj
nehany kerdesem lenne:
1. voltatok mar ezeknel treningen, hogy ennyire magabiztosan allitjatok hogy "agymenesrol" van szo?
2. kijavitanatok a "coach" kifejezest a cikkben? tudtommal nincs "e" a szo vegen s kurvara szurja a szemem...
2. ha egy notol kaptok visszautasitast azt is buszken megirjatok majd?
avatar
szundi
2012-09-27 12:14:58
Elvi kérdes
Na végre egy ember, aki jár ezekre a fantasztikus tréningekre! Mesélj bátran elvi, miről maradtak le a köcsög uhápontró újságírói, cáfolj, érvelj, oktass ki. Egyébként meg szerintem k***ára semmi közöd, hogy ki mit és milyen büszkén ír meg. Adott egy szituáció, egy nagyképű, iskolázatlan, de nagyon nyomulós csávó, nevezzük mondjuk B.A.-nak, aki fel szeretne futtatni egy magániskolát úgy, hogy folyamatosan azt sugallja a civileknek meg a sajtónak, hogy Ő tesz nekik szivességet azáltal, hogy partnerkedhetnek vele vagy írhatnak róla. Most jött valaki a "nem rendes" médiából és kimondta azt, ami sok udvarhelyinek a nyelvehegyén volt. B.A. béinkasszálta a teljesen megérdemelt sallert és most már nyilvánosan röhög rajta egész Udvarhely. Ennyi.
avatar
kszl
2012-09-27 12:15:34
re: kszl-nek
Róbert, én nem irigykedek, sőt támogatok minden olyan kezdeményezést, ami valami újat szeretne adni ennek a városnak.
Ha valaki szeretne valami újat mutatni, vagy adni ennek a városnak, akkor máris egy jelentősebb réteg, elkezdi ócsárolni.

Rengeteg példát tudok mondani az elmúlt 12 évből... nem akarom sorolni... de a székelynép soha nem fog megváltozni, ha ez így megy tovább...
avatar
gazsiba
2012-09-27 12:24:09
life coach
Szilard, a szekely nepnek nem kell life coach es inkabb tanuljunk az oregektol akik tapasztaltak, mint az onjelolt trenerekol!
avatar
kszl
2012-09-27 12:39:22
re: life coach
avatar
gazsiba
Szilard, a szekely nepnek nem kell life coach es inkabb tanuljunk az oregektol akik tapasztaltak, mint az onjelolt trenerekol!


Azért tartunk, ahol tartunk... ha meg döglik a szamaram, dögöljön meg a szomszédé is...XDXDXD
avatar
elvi
2012-09-27 13:45:03
re: Elvi kérdes
avatar
szundi
Na végre egy ember, aki jár ezekre a fantasztikus tréningekre! Mesélj bátran elvi, miről maradtak le a köcsög uhápontró újságírói, cáfolj, érvelj, oktass ki.


Bocs, nem jarok a treningekre, eppen ezert nem is mondok se jot se rosszat rola. Az uh.ro sem jar, ahogy kivettem az irasbol, megis nagyon kepben vannak - csak ezt szerettem volna megtudni hogy honnan.
Egyebkent eleg zsenans ez a cikk, meg privat sms-t is bevagnak, hat nem tudom... A Babokot sem ismerem, de kiderult, hogy az uh.ro-t is nagyon felreismertem.
avatar
Csakazertis
2012-09-27 14:11:25
Nagyon büszkék lehetünk mi, városlakók, hogy ilyen újságírókkal van "megáldva" az udvarhelyi média. Szegénykém, nehéz lehet elfogadni az elutasítást, olyannyira, hogy mérgünkben egy helyesírási hibákkal teli cikket publikálunk tele trágár szavakkal. Hát nem is tudom ez kit minősít ... Talán ha picikét utána nézne a kedves szerkesztő annak amiről éppen aktuálisan ír, akkor tán még elhinnénk, hogy ért is a szakmához, de ezzel csak bebizonyította, hogy nem hiába csökken az uh.ro olvasottsága. Ajánlanám Katona Zoltánnak, hogy írjon már egy cikket az "Egy köcsög újságíró napja" címmel is, azt hiszem az alany(ok) meg is van(nak) rá...
avatar
okos_domokos
2012-09-27 14:15:44
Sajnos, megint nem értek egy szót sem a cikkéből, kedves Botond. Ki haragította meg ennyire? Tényleg, ennyi erővel írhatna bárkiről és bármiről, aki megsérti vagy frusztrálja, pl. egy veszekedés a szomszédjával arról hogy ....
Nem értem mit akar, nem közöl tényeket, és helytelen az írása.... nagyon. Szerintem, nyugodtan vehetne magyar illetve angol órákat, akár a Baboktól is. Önnek bármi segíthet. Lehet, ha becsúszik egy-két hiba az oldaluk írásaiban, de az Önében számtalan található.Valószínüleg az Ön írásai rontják a lap átlagát.
Várjuk meg az őszt és azután kellene elemezni a Babokat. Addig meg töltse el örömmel az hogy vannak magánkezdeményezések városunkban. Ha jól tudom Önnek is van.
A másik dolog meg az, hogy nem következetesek, honlapjuk által első ajánlott cikk egy Babokat dicsérő írás. Ez számomra érthetetlen.
Röviden, az Ön cikk-véleménye rosszindulatú, személyeskedő... és gyenge bulvárszagú.
avatar
bildiko
2012-09-27 14:59:28
A BABOK tenni akar valamit egy olyan ügy érdekében, amiben már a kedves szerzők egyike is állást foglalt egyszer: http://uh.ro/itthon/kozelet/3678-amikor-a-tanugy-seggbe-rugja-onmagat-elso-resz
Így kiderült, hogy ez egy hirtelen felindulásból megírt, személyeskedő vélemény, amilyet jobb helyeken nem tűrne meg a publicisztikai etikett. Nekem is nagyot esett a szememben az uhápontró. Miért nem várják meg az eredményeket, és arról írnának majd, minek kell előre szidalmazni? És máskülönben ama bizonyos szar napon jutott csak eszükbe ez a téma, s fel vannak háborodva az elutasítástól, amikor ott volt egy csomó lehetőség a kérdezésre, sajtótájékoztató, nyílt napok stb. Azokra oda sem mentek, már csak kíváncsiságból sem, pedig akkor a valóságból is tudtak volna merítkezni, nemcsak a szubjektív benyomásaikból.
De hát rosszakarók mindig vannak, sajnos ezeken túl kell lépni. A fekvőrendőrön is döccen egyet a szekér, aztán megy tovább a sima úton a cél felé.
Hajrá, BABOK!
avatar
Soós Róbert
2012-09-27 15:32:08
re: bildiko
Kedves Ildikó, én azt is látom, hogy az egészségüggyel baj van, de attól nem állok neki embereket műteni az utcán. És kicsit sem vagyunk felháborodva, nagyon élveztük a szitut, 110 ember likolta, rengetegen gratuláltak, hogy végre valaki odamondott ezeknek a kamugyerekeknek.

És már többször elmondtuk, nem azért dolgozunk, hogy az tetsszen az embereknek, hanem azért mert munkamániások vagyok (meg a pénzért természetesen).

És igen, időnként idegesítő "geciládák" vagyunk. De ez van :) És nem Botit kell szidni, a csúnya szavakat és a helyesírási hibákat én írtam bele, ez a "hozzáadott értékem".

Jaj, és azon kevesek közé tartozom, akinek van tréner képzése, és "atesztált" diplomája :)
avatar
ngboro
2012-09-27 15:39:45
hihetetlen
Valaki el akar indítani valami újat, ami a közösség érdekeit szolgálja. Pont az(ok) furják, akik tudjak jól, hogy milyen nehéz ebben a városban valamit is elindítnai, az emberek bizalmát elnyerni, megmozgatni őket. A bringázz Udvarhely kezdeményezést is mennyien szidták es mégis milyen jó dolog lett belőle.
Egyetértek azzal hogy elöszőr meg kéne várni hogy mutassanak fel valamit, ha tudnak, utánna itélkezni és ócsárolni.
avatar
Soós Róbert
2012-09-27 15:47:48
re: hihetetlen
Gyerekek, ne vaduljatok meg ennyire. Az új, az nem önmagában vett érték. Hitler is nagyon új volt a maga korában, és az ő esetében pont az volt a baj, hogy megvárták mi lesz belőle (ha értitek a finom hasonlatot). :)
avatar
ngboro

Egyetértek azzal hogy elöszőr meg kéne várni hogy mutassanak fel valamit, ha tudnak, utánna itélkezni és ócsárolni.
avatar
Csakazertis
2012-09-27 15:59:58
Lehet, hogy kaptatok csekély 110 likeot (ami valljuk be, tényleg csekély egy közel 40.000 lakóst számláló városnál...és mielőtt ebbe is belekötnél, tisztában vagyok azzal, hogy nem kell az összlakosságot venni ... nekem nem csak "atesztált tréner" diplomám van, ha a 20 %át vesszük is csekély), de hogy ennél több olvasót veszítettetek el, azt én merem garantálni. Nagyon büszke lehetsz magadra, hogy tréner létedre és nem mellesleg újságíró létedre nem tudsz helyesen megírni egy cikket. A kijelentésed is téged minősít, hogy "nem azért dolgozunk, hogy tetsszen az embereknek" ... ez azt jelenti, hogy le sem szarjátok, hogy a város lakói mire kíváncsiak, miről szeretnének tudósítást stb ... Csak magamat tudom ismételni, igazán büszkék lehetünk rátok!
avatar
Soós Róbert
2012-09-27 16:13:55
Ok csakazertis, gyere borulj a keblemre :)
avatar
kalman
2012-09-27 17:50:57
tényleg vicc basszus
Olvasva a kommenteket rá kellett jöjjek, hogy a tisztelt babos társaság tényleg és határozottan a 2010-2020-as évtized vicce. A "hónlaptól" kezdve a youtube-os megrendezett ál-laza interjuig, az itt beinditott bab-hozzászolásoktól kukucsiig. Komolyan mondom fijjug, az évtized vicce vagyok. Az éjjel sem aludtam, féloránként arra ébredtem, hogy röhögök.
avatar
Csakazertis
2012-09-27 21:41:39
Teljes mértékben egyetértek veled Kálmán! Ahogy írtad, az évtized vicce vagy! ;)
avatar
kszl
2012-09-27 21:59:52
re: re: hihetetlen
Hitler jó ember volt...
avatar
bildiko
2012-09-27 23:11:01
re: re: bildiko
avatar
Soós Róbert
én azt is látom, hogy az egészségüggyel baj van, de attól nem állok neki embereket műteni az utcán.

Kedves Robi, vannak magánorvosi rendelők is. Nem kell te nekiállj műteni, van egy csomó orvos, akik magánúton ügyködnek magánpénzből. Miért nem lehet magánoktatást indítani MAGÁNPÉNZBŐL, ha valaki úgy érzi, képes erre? Sem a város pénze, sem a ti pénzetek nincs benne, hol fáj az nektek, amit a BABOK csinál? Ha egy magáncég nem akarja reklámoztatni magát, nem reklámoztatja. Ennyi.
Másrészt publicistaként én is írtam már ironikus hangvételű véleményt, de ügyeltem arra, hogy ne forduljon át személyeskedésbe. Nem azért, mert féltem bárkitől is - nekem sem oly becses az irhám, hogy ne merjek személyeskedni -, de érdemes ésszel dolgozni és a jó ízlés határain belül. A kocka fordulhat.
Ui.: te jössz Hitlerrel, én jövök Martin Luther Kinggel (érzed, ugye, a különbséget...): volt egy álma, de ellenségei nem tűrték ezt; azóta a feketéknek is vannak jogaik...
avatar
Atyafi
2012-09-27 23:37:13
jó cikk
Véleményem szerint: nem kell a tömeg tetszésére írni, ez rendben van; a 40 ezerből hányan olvasnak? írott sajtót? elektronikus sajtót?! S az, hogy esett-e az uh.ro presztizse? hát, a habókosok körében biztosan, de az nem számít. az biztos, hogy a cikkhez fűzött kommenteket sűrűn olvassák és szorgalmasan igazolják magukat. kszl-nek meg javasolom, hogy fizessen be a képzésre, majd írja meg a tapasztalatait, hátha a fafejünket sikerül meggyőzze a szomszéd tehenével kapcsolatosan (szamár errefele ritka, bár akad) és végre elfogadnak minket is ebben a szép új világban!
avatar
potilulu
2012-09-28 12:22:52
szubjektíven
A Babóktól jó fogás lenne ha felajánlana egy ingyenes oktatást az ujságírónak, majd írjon utána cikket. Az ujságirónak meg illene azután egy igazán obiektív és nem személyeskedő cikket írnia. Tényleg bosszantó, hogy valaki akar valami újdonságot csinálni ebben a városban és előre ennyire megkövezik. Hiddjétek el ezen kívül is lesz elég problémája, hogy sikeressé tegye ezt a valamit. Én is tartózkodok ettől az iskolától, főleg mivel elég borsos az ára de várjuk meg majd az utólagos visszajelzéseket és majd akkor döntsünk. Ha valaki befizet és elolvastatják vele a Kulcs címü könyvet akkor megnyugodhattok, mert valahol biztos megfog jelenni a reklamációja. Majd akkor nem lesz szükség lejárató cikkekre mert csukhatják is be a kapukat. De az esélyt szerintem megkell adni nekik.

Egy bocsánatkérést megérdemelne a cikk alanya és egy felkérést, hogy több információt megtudjon a cikk írója.
avatar
Csakazertis
2012-09-28 13:54:27
Ui.: te jössz Hitlerrel, én jövök Martin Luther Kinggel (érzed, ugye, a különbséget...): volt egy álma, de ellenségei nem tűrték ezt; azóta a feketéknek is vannak jogaik...

Kedves Ildikó, nem hiszem, hogy érezné a különbséget, mivel csak dobálózik olyan fogalmakkal, amivel teljesen nincs is tisztában. És lehet ha pont ez a felszínes tudás, na meg a "van egy tréning diplomám de nem tudok mit kezdeni vele" hozta ki belőle ezt az irigykedő magatartást. Szánalmas és kész röhej.
avatar
nakiakiraly
2012-09-28 15:14:36
díszes társaság!
Érdekes nézni, hogy kik is Bakó András úr példaképei. Hogy megemlítsek párat közülük: Steven Seagal, Sylvester Stallone, Shaolin. Már el is képzeltem, ahogy az iskolában azt mondja a tanulóknak, hogy érdemes megtanulni és hasznosítani azt, amit Sylvester Stallone filmes karrierjének a legelején nyújtott.
A hozzászólók véleménye is érdekes, amint bármiféle párhuzamot vonnak Adolf Hitler és Martin Luther King között.
Azért kíváncsi lennék, hogy Szilárd (kszl) akkor is ilyen jó véleménnyel lenne-e ha kifizetné a tandíjat, és cserébe elmagyaráznák, hogy neki lehet hogy nem az a legjobb megoldás, hogy tanuljon (pedig ráférne), hanem, hogy ismerje meg önmagát mert akkor az egész világot megismeri.
A többiektől szerényen kérdezném, hogy melyik az a 40 ezres város akire utal pl. Csakazertis vagy Atyafi.
...
Tényleg ilyen nehéz egyeseknek olvasni és megérteni azt ami olvastak?
http://uh.ro/itthon/kozelet/7964-negyezerrel-kevesebben-vagyunk-szekelyudvarhelyen
avatar
elvi
2012-09-28 23:29:52
re: díszes társaság!
avatar
nakiakiraly

A többiektől szerényen kérdezném, hogy melyik az a 40 ezres város akire utal pl. Csakazertis vagy Atyafi.
...
Tényleg ilyen nehéz egyeseknek olvasni és megérteni azt ami olvastak?


Egyeseknek igen, pl neked. KOZEL 40.000-rol volt szo. Es a parhuzam a ket említett tortenelmi szemelyiseg között tlkp KULONBSEG. És nem ertem, hogy jon ide Stallone. Talan ot is irigyeled?
Ha mindenkepp bele akarsz kotni valamibe koss a betonba.

Na ki a kiraly? :D
avatar
p_robi86
2012-09-28 23:51:05
Emmánigen
Hát ez a cikk kritikán aluli. S a hab a tortán, hogy a cikk írója helytelenül írja meg a cikket, miközben a helyesírási hibákat ecseteli (lásd "munkahellyek"). Várom a hasonló véleményt a valódi problémákról, mint például az aktuális emberrablás. Lefogadom, hogy szubjektíven arról nem mer írni senki.
avatar
Csakazertis
2012-09-29 21:18:00
re: díszes társaság!
avatar
nakiakiraly

A többiektől szerényen kérdezném, hogy melyik az a 40 ezres város akire utal pl. Csakazertis vagy Atyafi.
...
Tényleg ilyen nehéz egyeseknek olvasni és megérteni azt ami olvastak?
http://uh.ro/itthon/kozelet/7964-negyezerrel-kevesebben-vagyunk-szekelyudvarhelyen


Úgy látszik neked elég nehéz megérteni amit olvasol ... egy szóval sem mondtam, hogy Udvarhely lakóssága 40.000 lenne, és képzeld tudom mennyi az utolsó népszámlálás eredménye, de nem mondanám arról az adatról sem, hogy pontos ... ezért írtam megközelítő értéket.
Ami Hitlert és Martin Luther Kinget illeti, előbb olvass utána, mert lefogadom, hogy csak a nevüket ismered. És ha már utána szeretnél olvasni ezeknek az embereknek, ajánlom, hogy ezúttal nyitott szemmel tedd ... máskülönben még a végén hülyét csinálsz újból magadból! A hozzászólásodból is látszik, hogy le vagy maradva Stallone pornófilmes korszakánál ... de hát kit ami érdekel, nem ítélkezem!
avatar
nakiakiraly
2012-10-01 09:43:55
re: re: díszes társaság!
avatar
Csakazertis
[quote=nakiakiraly]
Ami Hitlert és Martin Luther Kinget illeti, előbb olvass utána, mert lefogadom, hogy csak a nevüket ismered.

Hát nekem olyan itt ne írogasson, aki Hitlert személyesen ismeri.
Én túl fiatal vagyok ahhoz, hogy személyesen találkozhattam volna vele.
De hogy őszinte legyek, a történelmi órákon éppen eleget tanultam (mivel jó tanuló voltam), hogy elég legyen, és nem istenítem annyira, mint egyesek, hogy túl sok időt szánjak rá az életemből. Talán jobb lenne kedves Csakazértis, hogy értelmesebb dolgokkal töltsd az idődet, és ne Breivikhez hasonló eszméket vallj.
Aki a 32 ezret megközelítőleg 40 ezernek írja, az nem csak, hogy nem pontos ember, hanem talán hazugságokra is képes. Akkor mért nem 30-at írtál?
Én nem is tudtam, hogy Stallone pornófilmes volt. Én a Rambora gondoltam, de most itt a lehetőség, hogy mesélj hi-hi-hi.
avatar
kszl
2012-10-02 16:40:47
re: re: re: díszes társaság!
Pont az a baj, hogy történelem órákon marhaságokat tanítanak...
Lásd a román történelmet (amit fel lehet írni hashajtónak).
Ami a huszadik század történelmét illeti véleményem szerint hazugságra épül.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."