ByeAlex legyúrta a celebeket

A semmiből jött és Malmöbe, az Eurovíziós Dalfesztiválra jutott ki. A magyar hipszter Kedvesét a közönség lőtte tovább.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

byealex-02
A hipszter akit megszerettek a nézők.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. március 05., 14:15
11 hozzászólás. 

„Tőled senki sem fél, attól félnek amit képviselsz. Amit te képviselsz, az a szabadság. De beszélni róla és annak lenni, két különböző dolog. Nehéz szabadnak lenni, ha az embert adják veszik, mint a vásárban. Ezért sohase mond, hogy nem szabad, mert akkor azonnal meg akarnak ölni és be akarják bizonyítani az igazukat. A végén csak lökik a dumát és csak beszélnek és beszélnek az egyén szabadságáról, de hogyha látnak egy szabad embert akkor megijednek, veszélyessé válhatnak."

A 2012-es Harley-Davidson Open Road Fest reklámfilmjének szövege jut eszembe, miközben különböző médiacsatornákon olvasom az Eurovíziós Dalfesztiválra debütált magyar előadóról és daláról szóló véleményeket. Egyszerű, visszafogott, de mégis kiborította a bilit a magyar celebvilágban.

Mi sem nézhetünk túl azon, amitől fortyog Hajdú Péter és Schobert Norbi. Mert akkor bizonyára valami jó történik, amiből nem szeretnénk kimaradni.

Akik nem követik azoknak egy gyors összefoglaló, hogy miért szájkaratéznak a celebek. Van ez az úgynevezett Eurovíziós Dalfesztivál, amiről eddig azt sem lehetett tudni, hogy eszik vagy isszák. Néhány éve felfújta a média, azóta évente egyszer ez folyik a csapból. A résztvevő ország megrendezi a saját dalversenyét, majd a győztes indulhat a nemzetközi megmérettetésen.

byealex-01

Idén az MTV és MTVA egy háromrészes döntőt rendezett, A Dal-t. Harminc előadóból és saját dalaiból választották ki azt az egyet, aki Magyarországot képviselheti. Az indulók között volt befutott együttes, a sztárgyárak (X-faktor, The Voice, Megasztár) palántáiból, de Keresztes Ildikó is megvillantott az alkalomra csináltatott új orrát és hangját.

A döntőbe jutó kvartettből ByeAlex lógott ki a sorból, miután itt olyan előadók sorakoztak mellette, mint a nagyreményű Radics Gigi, Kállay-Saunders András és Vastag Tamás. Míg az utóbbi három próbált megfelelni az elvárásoknak – igazi Eurovízió-imázst kiépíteni, addig ByeAlex különösen nem zavartatta magát. Úgy nézett ki, mint aki szereplőválogatásra jelentkezett volna, itt pedig eltévesztette az ajtót. De ha már ott volt, énekelt. Az egyszerűsége, a szabadsága, az elvárások magas ívű lesajnálása, az őszintesége átmenet a közönségnek is. Mindenki nagy meglepetésére idén ő mehet Malmöbe a fesztiválra.

Ez boríthatta ki a magyar celebvilágot. Amíg ők saját maguk kreálta nyomás alatt roskadoznak a népszerűségért, addig jön valaki, egy idétlen ruhában, egy egyszerű kis dallal, és egy országot levesz a lábáról.

Hajdú Péter a döntőt követően ezt írta Facebook-oldalára: „Egyáltalán, hogy állhatott egy színpadon Radics Gigivel ás Kállay Saunders Andrással ByeAlex??? Ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon!" A hisztit folytatta felesége Sarka Kata is, de nem hagyta szó nélkül a Schobert házaspár sem, sőt Vujity Tvrtko sztárújságíró is burkolt célzással fejezte ki nemtetszését.

Sebestyén Balázs ennél optimistábban látta a helyzetet. Szerinte ez egy nagyon is szerethető dal és rádiós műsorában nem titkolta, mennyire tetszik neki, hogy így őrjöngnek a celebek. Nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott: „ByeAlex, az ember akinek élete első hat fellépését a tévé élőben közvetítette".

Előre nem tudhatjuk, hogy ez a dal mire lesz elég az európai porondon, de a magyar popvilágot már felrázta és szombat este óta mindenkinek van véleménye ByeAlexről, és arról is, amit ő képvisel. Úgy fest, sokan félnek attól, amit képvisel, mert ha látnak egy szabad embert, akkor megijednek, és veszélyessé válnak.



11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lajosfia
2013-03-06 10:23:59
Ez a küldetés Malmőbe a kultúrátlanság mintapéldája. Maguknak a szervezőknek először is tisztázni kellett volna a DAL fogalmát, azután a zene majd az éneklési követelményeket. Ez a győztes "micsoda" messze van mindettől. Szegény magyar haza.
avatar
hunilaszlo
2013-03-06 16:38:38
...hát aztán az X faktoros "művészek" nagy kulturális értéket képviselnének Malmöben...
avatar
urfi
2013-03-06 18:47:11
Igaz mondás
Szívem szerint szóltál lajosfia!!!Különben még Csiszar Jenő is megmondta,hogy mindenki jobban énekelt mint ő!!!
avatar
eternit
2013-03-10 14:04:52
Ha ez a Niemand a legjobb, akkor milyen volt a többi????
avatar
eternit
2013-03-10 14:06:23
Ha a magyar nep zeneileg legnagyobb kincse ez a senki, megerdemli!
avatar
eternit
2013-03-10 22:57:53
A dallam majdnem feleri a "Kicsi kutya tarka" szinvonalat.
A szöveg vetekszik egy hathetes csecsemö gügyögesevel.
Az enekes pedig valoban rendkivüli: mindennel rendelkezik, csak hanggal nem!
Ö a legjobb a magyar zenei eletben, aki melton kepviseli az orszagot!!
avatar
eternit
2013-03-10 23:02:47
Ö a mi Alexünk, baj-baj sanyi, egy közülünk, szivünk csücske.
Legalabb senki nem irigyli a tehetseget, minden kis ember örül, ha maganal kisebbet talal.
Ezert nyert ö.
avatar
Krisztofor Bonifácevics
2013-03-11 11:13:15
Teljesen mindegy, hogy kit küldünk ki egy ilyen fesztiválra, mert a magyart sajnos mindenhol utálják, senki sem fog ránk szavazni. Ez a majom pedig még jobban leéget minket.
Szégyen hogy a magyar népet ennyire elbutították. Csak az állandó "cigány - buzi- kilincsorrú izraelita - ostoba celeb" négyesből válogathatunk, bármilyen "kultúráról" van szó.
Most a kilincsorr győzött.
Gyerünk, nyomjuk az esemeseket!
avatar
eternit
2013-03-11 19:07:04
Vajon miert utaljak mindenhol a magyart???
A kerdesre ugyanaz lehet a valasz, amit az autopalyan szembenhalado kaphat.
Elkepzelhetö, hogy az az eset all fenn, hogy nem mindenki mas hülye
avatar
taylor
2013-03-12 10:21:05
Milyen statisztikák alapján mondjátok hogy mindenhol utálják a magyarokat? én úgy tudom hogy a Krisztoforokat meg az eterniteket utálják :)
avatar
kozmixka
2015-01-28 13:25:49
Ki ez---
Nem Avram Jancu- e ........ hasonlit hozzá, csak a furulyája hiányzik. ha ha ha

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."