Kultúra » Zene

Erdélyieknek is drukkolhatsz a Dalban

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatója szombaton a harmadik, azaz utolsó elődöntőjével jelentkezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

A Dal2015 hatterkep 1kicsi2
Szombaton ismét A Dal
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 05., 11:15
2 hozzászólás. 

A műsorban több ismerős névvel is találkozhatunk, mint például Wolf Kati, aki 2011-ben már egyszer képviselte Magyarországot a dalfesztiválon, majd 2012-ben a zsűri székéből pontozta az előadókat, a marosvásárhelyi születésű Keresztes Ildikó, aki már másodszor áll A Dal színpadán, vagy éppen Mujahid Zoli énekes-zongorista.

Gájer Bálint előadásában swingdal is megszólal majd az utolsó elődöntőben, de az együtteseket sem kell nélkülöznünk, hiszen jön a Spoon, az Other Planet, a Proof of Life és a tavalyi döntős, a Fool Moon is. Péter Barbara, akit több tehetségkutatóból is ismerhetünk már és a Parfüm című számával ismertséget szerzett Csemer Boggie is most szombaton küzdhetnek a középdöntőbe jutásért.

Akiket pedig már biztosan látunk a február 14-i és 21-i középdöntők egyikében: az erdélyi (bánffyhunyadi) Antal Timi, Dallos Bogi, Éliás Gyula Jr. ft. Fourtissimo, Ív, a Karmapolis, a New Level Empire, Oláh Gergő, a Pankastic!, a PASSED, Szabó Ádám, Szűcs Gabi és Tóth Vera.

A 2014-ben indult, django-pop zenét játszó Pankastic! együttesben ráadásul egyszerre két erdélyinek is drukkolhatunk: Pálmai Panna énekes sepsiszentgyörgyi, Csurkulya József cimbalmos pedig marosvásárhelyi származású.

A Dal szombaton 21 óra 25 perckor kezdődik az m1-en.

A DAL 2015

A Dal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi dalválasztó műsora. Az élő adásokba bejutott 30 produkcióból a négytagú zsűri és az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy melyik dal és előadó képviseli majd Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében 6 héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók. További információk itt.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2015-02-09 06:02:37
Congratulations
Wow.Congartulations.Viva Libertad e Alllegria.Szívből gratulálunk.A részvétel&a dal elhangzása mar önmagában is érték&nyertes.WORLDPEACE&LOVE FOREVER.
avatar
android
2015-02-09 08:29:21
nyelvzseni
Te aztán tényleg lökött vagy. Ha már nem trendi az anyanyelven írni, legalább urdu nyelven mondjál valamit. Nagyon élvezetes lenne.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."