Ha kedd, akkor Tusványos

Miért szeretem Tusványos első napját? Mert még nincsenek sokan a nagyon részegek, még mindenkinek van pénze, és mindenki boldog.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

konci2
Fotók: Facebook.com/Tusvanyos
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 23., 16:43
0 hozzászólás. 

Tusványosra évek óta csak a nyitónapra megyek, a többiből már nem kérek. Biztosan akad a hét más napjain is hallgatni való előadás és koncert, meginni- és megélni való, de a békés első nap a legjobb. Még akkor is, ha zuhog az eső és dagonya van az egész tábor területén.

Mitől olyan jó a nyitónap? Egyszerűen még nincs annyi köcsög – jegyezzük meg ismerősömmel már a helyszínen. Erős, de egyszerű mondat ez, tudjuk, hogy miről van szó, de ha nem, akkor figyelj.

konci1

Tusványos keddi napján olyan koncertek vannak, amik szerethetők, és nem mozdítanak meg stadionnyi tömeget: idén a Role-Heaven Street Seven-Kiscsillag kombó tökéletesnek bizonyult ebből a szempontból.

A koncerteken „illedelmesen" viselkedtek az emberek, az eső szerencsére annyira megszűrte a tömeget, hogy tényleg csak az ment a színpad elé, akit érdekelt, hogy mi folyik ott, miről énekelnek ezek a szemüvegesék.

konci3

A fiatalokat a kocsmaasztal mellett félrészegen okítgató, és cseszegető, közben a csajok melleit szorgalmasan bámuló negyvenes-ötvenes, pocakos okostojások még nincsenek a helyszínen. Általában másnap derül ki, hogy egy-egy ilyen fickó aznap éppen egy igen nívós előadást tartott, nem nézted volna ki belőle.

Ilyenkor nincsenek még ott Tusványoson az agresszív vadbarmok, akik csak azért mennek, hogy egy-két nyeszlett szemüvegesnek kiosszanak néhány pofont buli előtt és után. Csak úgy. Ők ezt szeretik, többek között ezért jönnek, meg azokért a retardált nőkért, akik még szóba állnak velük. De a keddi nap nekik unalmas, ezért még nincsenek itt. Hálaistennek.

konci4

Nem jönnek a székelyzászlós nyugdíjasok sem még keddre, ők csak a hét végén, Orbán Viktorral együtt érkeznek. Utána érezhetően megnő a miccsfogyasztás a helyszínen, kevés olyan asztalt kapsz, ami nincs összemustározva.

Most még tiszták az asztalok, takarítják is őket, a pincérek, kocsmárosok is barátságosak, mert azt gondolják, hogy jót fognak szakítani ezalatt a pár nap alatt. A rossz időjárás is nekik kedvez, mert a sátorponyvás kocsmákba menekülnek az emberek a vizes focipályáról.

Az Ossian-pólós mezei rockerek sem érkeznek meg még keddre, mert nem érdekli őket annyira – a „bevetés" csak egy későbbi napon kezdődik, az a kevés pénz még aznap elmegy italra. Tipikusan ezek azok az emberkék, akik szombaton Orbán Viktort is leszólítanák, hogy van-e valami aprója. Kajára kell, aztán ital lesz belőle.

Kedden minden szép és jó, ha Tusványoson vagyunk. Ízlik a pálinka, csúszik a sör, jófejek az emberek. Tényleg.

Ettől függetlenül a dagonya az dagonya marad, még ha az eső nem is zavar, a Csűrben kizsebelnek, ha nem figyelsz oda a tömegben, a talajrészeg ember lenyúlja a csajod sörét és kávéját, a szendvicshús nincs rendesen átsülve és pofátlanul drága, a csapolt, 4 decis sör 5 lej, de mosolyogva adják késő éjszaka is.

Gumicsizmát, bakancsot vigyetek, ha mentek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."