Húzzunk le a medvéről még egy bőrt!

Megvizsgáljuk, miként nyúzza meg Borboly Csaba a medvét, miután néhány napja még értéknek nevezte azt a vadászok előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Talpalávaló fotó: Egyed Ufó Zoltán
Talpalávaló fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2014. október 23., 09:21
3 hozzászólás. 

Manapság téma a medve, s ebből a témából mindenki megpróbálja kivenni a kis szeletkéjét. Mi, azaz a sajtó is meglovagoljuk az ügyet, hiszen sokakat érdekel a téma, s szép kattintásszámot hoz. S akkor miért ne lovagolnánk meg? Na, de nem magunkat szeretném most szidni, mert miért szidnám magunkat, ha szidhatom a politikusokat.

Nézzünk egy esetet a politikából!

Aki a legközelebb áll hozzánk, itt a megyében: Borboly Csaba. Szétküldte a sajtónak, hogy a katonaságot be kellene vetni a medvék ellen, s ezt az angol humort még a hírneves The Guardian is értékelte, mert lehozta. Ha azt írta volna a megyeelnök, hogy követeli, hogy a NATO azonnal csapatokat küldjön a medvék ellen, lehet, hogy még a New York Times is foglalkozott volna a témával.

Borboly jól ráharapott a medvetémára, még aloldalt is nyittatott a megyei tanács weblapján. Az a szép benne, hogy úgy csalogatják oda az embereket, hogy itt lehet bejelentést tenni a vadkárokról, közben pedig cumi, mert a bejelentő menüpontok nem működnek, de cserébe elolvashatjuk Borboly Csaba nyilatkozatait és sajtóközleményeit a medvékről. Jó csel, na.

Amit ellenben nem linkeltek oda be a sok nyilatkozat közé, az a két héttel ezelőtti nyilatkozata, amelyet a nagy székelyföldi vadásztalálkozón tett, nagyvadász politikustársai előtt. A teljes szöveg itt olvasható el, idézem: „Értékekkel bírunk és értékekkel gazdálkodunk, ezeket csak mi tudjuk ilyenformán bemutatni. ... Székelyföld ereje az összefogásban és az együttgondolkodásban rejlik, ahogy a vadászatban is, ahol a politikai nézetektől és társadalmi rétegtől független módon a vadászok szervezettsége és természetről való gondoskodása példaértékű."

S akkor hogy van, hogy kihívjuk a román katonaságot

az „értékek" ellen, melyekről a székely vadászok gondoskodnak példaértékűen? Nincs ellentmondás ebben? Nincs. Meglepődhetnek kedves olvasóink, de nincs. A politikában sosincs ellentmondás, itt csak az a fontos, hogy az ember mindenkinek azt mondja, amit az hallani akar. S akkor mi a következtetés?

A következtetés az, hogy mindenki lehúzza a bőrt a medvéről, Borboly Csaba bezsebel párezer politikai lájkot, én bezsebelek az uh.ro számára párezer kattintást, a szegény ember marad az „értékekkel" a kertjében, melyek lassan összetörik az utolsó ép fáját is, a szegény medve pedig gazdagodik egy hatalmas ellenszenvvel és negatív imiddzsel, hála az „összefogásnak és együttgondolkodásnak, a szervezettségnek és a példaértékű gondoskodásnak".



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Uh Felhasznalo
2014-10-23 14:50:08
Ez mi ez?
Mi ez az írás te jó ég?! Megpörgettük a tollunkat, s írtunk egy frappánskodó semmit? Megáll az ész, hogy ezt a stílust majmoljátok egymástól. Ha nincs mondanivalótok vagy témátok, várjatok amíg lesz.
avatar
...anyád álruhában...
2014-10-23 19:43:16
Mi ez a felháborodás, te jó ég?! Annélkül, hogy védeném ezt a frappánskodó semmit jegyző tolnokot, felhívnám a figyelmedet a kategoriára. VÉLEMÉNY.
avatar
mz
2014-10-24 08:57:15
jó írás
Szerintem ez egy nagyon jó írás, azoknak akik értik, na meg azoknak, akik nem borbolycsaba függők.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."