Következmények nélkül száguldozhat?

Kérdezi olvasónk, aki látta, amint életveszélyes előzésbe kezdett a fehér BMW-s, majd a rendőrség fékezte meg ámokfutásában. Megkapta-e a neki járó büntetést?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

fotó: illusztráció
fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: OLVASÓNKTÓL
2015. március 19., 12:58
16 hozzászólás. 

Olvasónk, akik szemtanúja voltak az esetnek jelezték, hogy múlt héten szerda késő délután látták a fehér BMW-t, amelyet városunk egyik ismert szereplője vezetett, amikor vakmerő és életveszélyes helyzetet teremtve, a közúti szabályokat figyelmen kívül hagyva előzött meg két, a jelzőlámpánál felgyülemlett kocsisort, majd behajtott az útkereszteződésbe.

Az eset a kórház melletti körforgalom és a rendőrség közötti útszakaszon történt. Az említett járgány a körforgalom irányából haladt a rendőrség felé, de nem volt türelme kivárni, hogy a zöldre váltó jelzőlámpánál elinduljon a kocsisor és velük együtt szabályosan áthaladjon az útkereszteződésen, ezért mind a letérő, mind az előre haladó sort kikerülve, átlépve a záróvonalat, a szembejövő forgalom sávján behajtott a kereszteződésbe - mesélte olvasónk.

A sofőr vesztére a sor elején egy rendőrautó volt. A rend őrei pedig bekapcsolt szirénával indultak utána, és meg is állították, majdnem a rendőrséggel szemben. Szemtanúink szerint a rendőrök igazoltatták, majd feltehetően elkezdték kitölteni a jegyzőkönyvet. Olvasónk megkért, járjunk utána, elvették-e az illető jogosítványát, mert a KRESZ szerint ez a büntetés járt volna érte, vagy ismét bebizonyosodik, az udvarhelyi rendőrségen a pénz beszél.

Megpróbáltuk megtudni, és meg nem erősített információink szerint valóban megbüntették a BMW sofőrjét, de mindössze a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Gheorghe Filip, a megyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, a folytonos vonalon való előzésért büntető pontok és ennek megfelelő pénzbírság, illetve a hajtási engedély felfüggesztése jár. Érdeklődött az általunk említett esetről az udvarhelyi kollégáinál, de erre az esetre nem emlékeztek. Mint mondta, naponta több száz büntetést írnak meg kollégái, így nem emlékezhetnek minden egyes esetre.



16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-03-19 13:31:34
Jo a cikk, mert benne van a valasz is:

"ismét bebizonyosodik, az udvarhelyi rendőrségen a pénz beszél."
avatar
hahaha
2015-03-19 13:46:21
Jó lenne felfrissíteni a rendőrök emlékezetét néha. S ilyenkor kicsit megfingatni őket. 2 ócska ci..ny sakkba tartja az egész rendőrséget . Jó lenne minél több ilyen esetet leírni és összegyűjteni.
avatar
blazsek
2015-03-19 14:20:10
En is ott alltam akkor, a kocsisorban. Javasolnam az ujsagiroknak, tudjak meg, hogy ki vezette az adott idoben a radaros autot, azaz ki allitotta meg. Utana meg johet a DNA-nal egy feljelentes, vesztegetes miatt. Mert ugy-e nem akarnak azzal etetni a rendorok, hogy a be nem csatolt biztonsagi ov miatt vettek szirenazva uldozobe P.B-t? Istenem, hogy mivel tarthatjak kezukben a nagy trikoloros epulet gazdait?!
avatar
Isty
2015-03-19 14:49:56
Remlem ebbol feljelentes lesz a belugyminiszteriumban, vagy a DNA-nal.
avatar
guguka
2015-03-19 14:55:38
Hát kérdezzétek meg a helyi, állami rendőrséget is, mit tudnak az esetről... Kicsi ez a város, kerül pár szemtanú, akik a rendőrök neveit is tudják, kérdezzétek meg őket is, ha tagadnak, írjátok ki a nevüket (nem vádaskodva, hanem egyszerűen így: Mityi Matykó nem emlékszik pontosan a történtekre). Utána meg mindenki jelentse fel Mityi Matykót. Ennyi az egész...
Nem alaptalan tehát az a vád, hogy a rendőrség bevédi a roma maffiát városunkban.
avatar
ooloo
2015-03-19 15:42:29
"de erre az esetre nem emlékeztek."

Miiiii vaaaaaaaaaaaann?? meghülyültek ezek teljesen??? DNA-t ide is kihivni!!!!
avatar
Isty
2015-03-19 15:59:34
Az automban van kamera. Sajnalom, hogy nem en alltam ott, mert akkor felvetel lenne rola es most kapnek az alkalmon, hogy megosszam....
avatar
miszlik
2015-03-19 18:09:09
új korrupcióellenes oldal
https://www.alacromania.ro/node/12
avatar
blazsek
2015-03-19 20:26:52
re:
avatar
Isty
Az automban van kamera. Sajnalom, hogy nem en alltam ott, mert akkor felvetel lenne rola es most kapnek az alkalmon, hogy megosszam....


Hidd el Isty, annyira gyorsan ment, hacsak nem lett volna allandoan bekapcsolva, eselyed nem lett volna felvenni. Lehet, hogy amiatt nem emlekeznek a rendorok az esetre, mert gyorsan zajlott. Mire kikaszalodott a rendor az autobol, az elkoveto baratjanak-unokatestrverenek mar kezeben volt a telefon es hivta az illetekest...
avatar
blazsek
2015-03-19 20:52:09
Draga Domnule Agent de Circulatie!
(Orice grad ai avea). Daca vrei eu pot sa-ti reimprospatez memoria. Ca martor ocular care se afla in aceea zona pe la semaforul de la spital cred ca am tot dreptul sa o fac. Dupa ce te-ai luat in graba cu luminile si sirena pornite dupa acei gagii cred ca nu ai facut-o pentru ca nu purtau centura de siguranta. E o gluma fara gust sa nu iti aduci aminte de acel eveniment. Cu atat mai mult incat am auzit cand cineva ti-a strigat dintr-o masina "daca nici pentru asta nu-i iei permisul, te vom pune in ziar". La care tu, organ slab al politiei platit oficial din banii contribuabililor (pe intelesul tau din banii nostri, nu ai lor, pentru ca ei oficial n-au nici un puric si sunt si someri, deci taxe, impozite din care tu iti iei salariul de la ei primesti ciuciu...) ai raspuns cu indarjire "bine, bine".
avatar
cittadella
2015-03-19 22:07:50
Át kell tenni a kamerát a körforgalomról erre az útkereszteződésre ...
avatar
Egy a sokból
2015-03-20 00:55:45
Kamerások
Kedves kamerával rendelkezők!
Javasolom, hogy használjátok bátran és osszátok meg azokat a felvételeket, ahol derék rendőreink biztonsági öv használata nélkül láthatóak (azaz mindig). Remélem mielőbb sikerül beszereznem egy ilyen kütyüt és én is lesem őket.
Sokszor az az ember érzése, hogy városunkban nekik felmentésük van az öv használata alól.
avatar
stefensoon
2015-03-20 03:33:36
544/2001
Az 544/2001 törvényre hivatkozva bárki kérheti a rendőrségtől, hogy az adott rendszámú autó milyen büntetést kapott, ők pedig kötelesek kikeresni, ha nem emlékeznek. Ugyanígy, ha valaki feljelentést tesz, és egy szemtanú bizonyítja, hogy mi történt, kötelesek kivizsgálni az ügyet, 30 nap múlva pedig válasz kérhető a kivizsgálás eredményéről.
avatar
Pety
2015-03-20 15:01:44
, de erre az esetre nem emlékeztek.
A Hargita megyei rendőrség sajtoszovivöét férevezették, ugymond hazudtak neki a kollegái, ezek szerint Gheorghe Filip hitele = 0 , annyi mintha nem is létezne.
Akkor kérdem én , hogy ki és mi Gheorghe Filip ? a rendőrség bohóca ?
Elképzelhető, hogy hamarjában bekérették utolag a pujka jogositvanyát mert egyre jobban felkavarodott a szar, de elrendeltek melléje egy civil szekust soförnek.
Mert ugye udvarhelyen a maffiaknak biztositoot a védettséguk az igazsagügyi intézetek által.
avatar
hahaha
2015-03-20 16:21:51
Ezentúl akkor , mi is hivatkozzunk arra, hogy felejtünk. Ha radarba futunk: elfelejtettük, hogy mennyi is a sebességhatár. stb...
avatar
Nem mindegy
2015-03-25 23:26:18
Nem emlekeznek!
Nem emlékeznek, mert nem akarnak(pénz beszél). Volt nekem is összeütközésem a Puiékkal (a nagyal is). Meg tettem a feljelentést a helyi rendőrségen, és el mondtam a zsernyákoknak is, ha ezek után is még foglalkozik és nem áll le a Gorilla.....ugy a vállába ütöm a székely nyelest, hogy le ereszkedik mint egy labdát mikor kiszurnak. Mondván az ö élete se értékesebb mint az enyém. (szerencséje van nem talált még emberére). Két hét után hivtak, hogy találkoztak vele (tehát nem küldtek beidézést,(CITATIE) hogy én is ott legyek és nézzünk farkas szemet!!!) és azt nyilatkozta szóban a nagy Pui, hogy csak hirtelen felindulásból tette amit tett , és hogy mi barátok vagyunk.....ö nem foglalkozna velem soha..... (barátja a anya pipájának) ...... ismét bebizonyosodik, az udvarhelyi rendőrségen a pénz beszél!!! De mikor bekeveredtem egy rendőrségi ügyben akkor én visszamenőleg fél év után is kellet emlékezzek a történtekre. Ők meg nem emlékeznek a Gorillára meg a kölykére!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."