Lekapcsolták Udreát és Bicát Costa Ricában

Vajon kiadják őket a román államnak? Mi lesz Udrea újszülött gyermekével?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ElenaUdrea
Elena Udrea. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 05., 10:44
0 hozzászólás. 

A Román Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön megerősítette, hogy őrizetbe vették Costa Ricán a rendőrök Elena Udreát és Alina Bicát. A Costa Rica-i hatóságok két hónapos letartóztatást rendeltek el, a román hatóságok ez alatt az idő alatt kérhetik a kiadatást - tudosít az Agerpres hírügynökség.

Az Udrea és Bica nevére kiadott nemzetközi elfogatóparancsot egy hónapja hagyta jóvá egy Costa Rica-i bíróság, ezt követően megfigyelés alatt tartották a két romániai nőt.

Az Interpol tájékoztatása szerint egyelőre nem jelenti a kiadatás akadályát, hogy Elena Udreának újszülött gyermeke van. Az ügyvédje szerint védencét nem fogják kiadni, mert kislánya Costa Rica-i állampolgár, és nem lehet elszakítani anyjától az ottani gyermekvédelmi törvények szerint.

Kijelentette, meggyőződése, hogy a bíróság tekintetbe fogja venni azt is, hogy ideiglenesen menekültjogot kapott a közép-amerikai országban.

Elena Udrea volt miniszter és Alina Bicát, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt vezetője ellen júniusban hoztak szabadságvesztéssel járó jogerős ítéletet. Az ügyről itt olvashatsz többet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."