Mennyit???

Ezt székelyül úgy mondják: ezek jól odahajjintottak egy számot, s aztán Isten adjon jót!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

reklamazutszelen01ufo
Ki lehet hozni valahonnan ezt a számot?
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. május 19., 12:01
10 hozzászólás. 

Egy percben van 60 másodperc, egy órában 3 600, egy napban 86 400. Azaz szinte minden másodpercben el kell, hogy menjen ott valaki, vagy két másodpercenként egy autó. Elmegy kétmásodpercenként egy autó az udvarhelyi bekötőúton, a nap minden órájában? Nem. Még a csúcsforgalomban sem. S akkor ki lehet hozni valahonnan ezt a számot? Igen. Ha majd minden autóban 258-an fognak ülni, és a Coats-nál 34 985-en fognak dolgozni, akkor majd igen, ki lehet hozni ezt a számot.

Hónapok óta látom ezeket a számos táblácskákat, s nem értem, hogy miért nem írnak egy hihető számot, hogy a kliens szemében hitelesnek tűnjenek, vagy ha pedig a nagy számok elve alapján csak úgy odahalandzsáznak egy nagy számot, akkor miért nem írnak egy tényleg nagy számot? Például 3 589 574. Sokkal tökösebb lenne, mint a 71 826.

Ami még izgat a képen látható reklámon, az a „fogyasztó" szó. Az oknyomozó újságírói tanfolyamon tanították nekünk azt, hogy sohasem szabad egy forrásnak (valaki, aki információt szolgáltat) azt mondani, hogy ő egy forrás. Persze, attól még ő az, de nem szól szépen, ha így hívjuk. Kábé ez a helyzet a fogyasztóval is. Nem szép a fogyasztónak azt mondani, hogy fogyasztó. Lehet kliens, ügyfél, kedves vásárló, bármi, de nem fogyasztó. Én most hónapokon keresztül olvasom a villanyoszlopon, hogy „naponta X fogyasztót látok szembe jönni", s majd mikor megjelenik egy reklám ott, akkor mi az első reakcióm? Milyen cég is az? Igen, kicsikebarátom, én csak egy fogyasztó vagyok nektek?

Lehet, hogy picit frusztráltnak tűnök (frusztrált fogyasztónak), de bevallom, alig várom, hogy eljöjjön az az idő, mikor az udvarhelyi bekötőúton azt írja a táblán, hogy „naponta 15 324 287 mozgó pénztárcát látok szembe jönni.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2015-05-19 14:00:26
A Kolozsvar kornyeki DN-ken eppen ezen a hetvegen volt forgalomszamlalas. Ez ugy tortenik, hogy az utaszok ki vannak ulve egy asztalhoz, es huzzak a strigulakat.
Ezek a szamolasok amugy statisztikai alapon vannak. Minden jarmutipusnak megvan a maga "fogyaszto-szama", nem tudom pontosan, de feltetelezem, hogy kisautonal ~2, autobusznal ~20 stb. Ha vennenk a faradtsagot es egy 24 orat szamolnank oket, szerintem kijonne a feltuntetett szam. Az atmeno forgalom igen eross arrafele.
Engem inkabb a sportcsarnok melletti tabla duhitett. Nem tudom a pontos szamot, de valahogy igy szolt: Engem ~20.000 fogyaszto lat, en hozzatettem magamban, hogy es ebbol legalabb 2.000 mergelodik, hogy ahoz, hogy kikeruljon, le kell mennie az uttestre.
avatar
ZUZUKA
2015-05-19 14:02:03
Megint nincs miről írni? Remek cikk, gratulálok! Mondjuk annyi értelme volt ennek a szösszenetnek, mint rendet rakni egy leégett házban. Na mindegy. Legalább népszerűsítetted az említett céget. Szerintem aki kitalálta ezt a kampányt, az tudta, hogy mit csinál, de még az is meglehet, hogy amikor kitalálták arra gondoltak, hogy majd egyszer UFO "mindenbebelekötökamiélésmozogéshanemakkorazért" Zoltán arra biciklizik, meglátja, jól felmegy benne a pompa és megírja. Elvégre ez a dolga, nem?! Szép napot! :)
avatar
zterex1
2015-05-21 06:08:47
POMPA szó jelentése
Rendkívüli fény, ünnepélyes díszű látvány, mely valamely nyilvános szertartást, viseletet, jelenést, életnemet feltűnővé, meglepővé tesz. Hercegi, fejedelmi, királyi pompa. Nagy pompával fogadni, bevezetni, kísérni, koronázni a királyt. Pompát űzni.
avatar
kox
2015-05-20 00:37:40
zuzuka ...
talan polgarmester-berenc vagy, hogy akkor is elolvasod, ha nem erdekel, majd minden ok nelkul megtamadod az ujsagirot?
na,varjuk mi is erdeklodve, hogy melyik napilapban jelentesz te is meg egy sokatmondo irast, hogy mi is tudjunk kritizalni.
egyebkent, ha nem tetszik a musor el lehet kapcsolni
avatar
Will
2015-05-20 10:14:11
:)
Osszinten en a kommenteket szivesebben olvasom, foleg ha benne van a szelmalom harc :)) Napi vicckent fogom fel az ilyen szintu cikkeket, kommenteket:)) Az elet szep ha van min nevetni:))) Miert nem lehet ezzeken a tablakon rohogni a duhonges helyet? Ha valaki igy vasarol reklamfeluletet, az akkor biztos mas teruletten, vagy a miniszteriumba dolgozik:))
avatar
mhyron
2015-05-20 10:41:08
Ezolyanjohogyhihetetlen
Miközben csőstül kibeszéljük a reklámtáblát, közben meg ők elérik céljukat, így vagy úgy de elérik, hisz szóba kerülnek...
avatar
Nadragulya
2015-05-20 21:25:33
ravasz trükk
mhyron
Azt hiszem a lényegre tapintottál.
Az hogy a cikk miről szól, másodlagos dolog. A cél az, hogy minél többen szóljanak hozzá, pörögjön az oldal, nő a látogatottság, így több pénzt kérhetnek a reklámokért.Ezért ne várjatok világmegváltó cikkeket, mert a kutyát nem érdekli.
avatar
Isty
2015-06-04 16:29:31
gondolkodjunk
Kedves UFO.

En is naponta latom a tablakat, de nem ugy gondolkodtam. Elmagyarazom, hogy megertsd :-). Naponta 71000 fogyasztot latok, nem csak erre az egy tablara vonatkozik, hanem az illeto ceg osszes tablaira amit kitesz. Nekem igy egyertelmu volt egybol, miert nehez ez?

Tehat ha elmesz oda, es megkered, hogy reklamozzanak, akkor tudod, hogy az osszes tablajukat nezve, napi 71000 ember fogja latni (NEM CSAK 1 TABLAN!!), a felmereseik alapjan. Nem bonyolult ez.


UI. Semmi kozom a ceghez, nem tudom kik azok.
UI2. Azon azonban elgondolkodtam most, hogy a egy "tanult", "ertelmisegi" ujsagiro nem erti meg, akkor az "egyszeru" ember, hogy fogja...pedig szerintem nem nehez megsem...
avatar
Isty
2015-06-04 16:35:29
Hanem, meg kell kerdezni oket, ha en tevedek, akkor elnezest kerek:

S.C. Speed-Net S.r.l.
Odorheiu Secuiesc
str. Kossuth Lajos nr. 24

Szabolcs Szekely-Domokos
Tel.: 0724-230.645

BIROU: str. Kossuth Lajos nr. 24
Tel.: 0733979875
mail: office@cool-media.ro
site: www.cool-media.ro
avatar
beerwin
2015-06-10 15:26:21
Tábla
Csak egy bajom van ezekkel a táblákkal:

Ha egy útkereszteződésben vannak felszerelve, akkor miattuk nem lehet látni. (pl. Malom utca/Rákóczi utca sarkán).

Pár helyen a járdán nem lehet közlekedni miattuk. (pl. Bethlenfalván).

Elhiszem, hogy ki kell üsse a szemünket, de nem szó szerint kellene.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."