Eladó a vásárló

Van olyan üzlet, ahol vásárlás helyett csak nagy levegőt lehet venni, pedig a polcok tele vannak. A kiszolgálás hiánycikk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 23., 12:11
8 hozzászólás. 

A legszembetűnőbb példa erre, amikor egy kisüzletben vagy nagyáruházban találkozunk az eladókkal – nem mindig mondhatók kiszolgálónak, ugyanis az már egy magasabb kategória. Maradjunk az elárusítóknál. Mielőtt azonban rangsorolnánk őket, akik értünk vannak és nem fordítva, habár ezt el szokták felejteni, jöjjön egy példa, amivel akár naponta szembesülhetünk.

Ha valaki magára ismer, az nem a véletlen műve.

Egyszerű kisüzlet a lépcsőházak alatt – ilyenben mindenki járt, sőt naponta betér egy-két apróságot beszerezni, de főleg a családias, mindenki ismer mindenkit hangulatért szoktunk ilyen helyeken vásárolni.

A minap történt az eset. Kisebb sorbaállás alakult ki a „blokk" alatti bolt néhány négyzetméteres helyiségében, csak úgy lihegtünk egymás nyakába, amíg az eladó - aki ugye, ahogy a Tankcsapda dala mondja „eladni akar, én meg venni" - nyomta tovább a traccspartit a tegnapi filmről a szomszédasszonnyal.

Bedohazi

Első benyomásra valóban családias hangulat uralkodott a pulton belül és kívül is. Az idő csak úgy repült a pletykába merült hölgyek társaságában. Egyetlen gond az volt, hogy nekem abból a bizonyos időből volt a legkevesebb.

Az első percekben tüntetően az órámra pillantva érzékeltettem, hogy sietnék, de ez nem zavarta sem a kiszolgálót, sem pedig a partnerét.

Az is átfutott az agyamon, hogy előszedem az ősrégi viccet, és megkérdezem: „– Tudják-e, hogy ki vagyok? Nem? Akkor bemutatkozok: én vagyok a vásárló."

Továbbra is tűkön ülve türtőztettem magam és nem szóltam. Halkan próbáltam elnézést kérni. Megkaptam, mert magasan a fejem fölött néztek el. Ez a próbálkozás is füstbe ment.

Hangos köhögések közepette hívtam fel magamra a figyelmet, de ezzel csak annyit értem el, hogy odébb álltak, nehogy elkapjanak tőlem valamit. Még mindig láthatatlan voltam.

Nagy nehezen, valami csoda folytán kb. tíz perces várakozás után a rágózó szájból amolyan legyünk túl rajta hozzáállással odavetett „Mit veszel?" jelezte, hogy megérett a helyzet a vásárlásra. Erre felsóhajtottam, rávágtam, hogy levegőt, és azzal továbbálltam.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
joskaa
2011-11-23 15:18:52
Ha valaki vásárolni szeretne jöjön le IKOS gyár elé 2-órára és sor nélkül tud vásárolni lisztet és egyebet a cigányoktól. Nem tudom ki tud tölük vásárolni mért nem hagyja hogy egyék meg ök.A polgármesteri hivatal elenörisztese és esetleg ne adjanak a következö alkalommal.
avatar
ibuc@freemail.hu
2011-11-24 10:07:33
Írjuk Ki!
[size=large][b]Én is egy üzletet üzemeltetek.
Szeretném ha a kedves fórumozók ki is írnák, hogy pontosan melyik üzlettel ill. hol van gondd az eladóval, nyílván egész nap nem tud senki az eladó mellett állni ezért van alkalmaziottja.
Ezen a problémán csak úgy lehet változtatni ha a kedves vevő használya a panasz könyvet vagy a tulajdonos tudtára adja, hogy milyen az elárusító.
Én köszönöm a figyelmet és bizok benne, hogy a jövőben nem titokzatos cikkek hanem nyílt dolgok jellennek meg!Emberek! Szólás szabadság van!
Nincs már Ceusescu!Ébresztő![/size]
avatar
watson
2011-11-24 10:17:08
re: Írjuk Ki!
Használya? Ceusescu? Fizikailag fáj..

A témához pedig: ha kiírná, hogy melyik üzlet akkor bizony nem lenne elég a hely, mert igenis jelenség, nem egy üzletre jellemző. Bár egyre kevesebbre, de még itt van köztünk. A felvetésed amúgy jogos, jelezni kell a tulajnak - leginkább közvetlenül.

avatar
ibuc@freemail.hu
[size=large][b]Én is egy üzletet üzemeltetek.
Szeretném ha a kedves fórumozók ki is írnák, hogy pontosan melyik üzlettel ill. hol van gondd az eladóval, nyílván egész nap nem tud senki az eladó mellett állni ezért van alkalmaziottja.
Ezen a problémán csak úgy lehet változtatni ha a kedves vevő használya a panasz könyvet vagy a tulajdonos tudtára adja, hogy milyen az elárusító.
Én köszönöm a figyelmet és bizok benne, hogy a jövőben nem titokzatos cikkek hanem nyílt dolgok jellennek meg!Emberek! Szólás szabadság van!
Nincs már Ceusescu!Ébresztő![/size]
avatar
freelancer
2011-11-24 13:19:21
És a tasak nyalással s a mérleggel hogy állunk ?
Csak kíváncsiságból teszem fel a kérdést, azzal meg hogyan állunk, hogy élelmiszerüzletben megnyalja az elárusító a kezét, amikor a tasakot vagy a csomagolópapírt elveszi, annak ellenére, hogy műveletlen, szabálysértő, és sok szemszögből nézve is helytelen dolog, vagy azzal, hogy ha esetleg megkérdezzük, hogy a mérleg miért nem látható a "kuncsaft" számára is, akkor azt kapjuk, hogy "mi van, nem bízik?", vagy "mi van, tolvajnak néz?", de attól függetlenül úgy teszik fel a portékát a mérlegre, hogy ne lehessen látni, mit is mutat ?
Nyalakodás: az összes bolt udvarhelyen
Mérlegprobléma: az összes bolt udvarhelyen
Ehhez mit szólni ?
Vagy pl. ahhoz, hogy mit keresnek kisgyerekes "anyák" síró, ordító gyerekkel az élelmiszerüzletekben, sokszor gyerekkocsival együtt, férjjel, nagyapával nagyanyával együtt egy kifliért bemennek, hogy mindenki láthassa a magasságos csemetét, miközben más, aki tényleg vásárolni jött és nem a modern anyuka divatbemutatójára, ha...
avatar
freelancer
2011-11-24 13:22:32
...tasak meg mérleg... folytatva
... hallgatja a csemete bőgését, mert az anyja nem azzal törődik, amivel kellene Sokat kell még elárusítóknak is, cégvezetőknek is - egyébként errefele nincs is ilyen, csak patronok vannak - és vásárlóközönségnek is tanulnia, amíg civilizált környezet lesz az üzletekben
avatar
manci pacio
2011-11-24 14:42:11
Ez most nagyon fájt. Kisgyerekes anyukaként a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen az, amikor az üvöltő gyermekkel vásárolni kell, mert szerencsétlen éhes, melege van és az anyja ideges. Mert mindenki őt bámulja rosszallóan.

Az udvarhelyi üzletekbe sokszor nem lehet bemenni babakocsival, mert nincs feljáró, magasak a lépcsők vagy egyszerűen nem fér be a babakocsi. A Horizontban például dupla ajtó van, mindegyiknél küszöb és a két ajtó között nem fér el a babakocsi. Kitámasztod az első ajtót, átbucskáztatod fél kézzel a babakocsit a küszöbön, előresietsz, kitámasztod a másik ajtót fél kézzel, aztán a másik kezeddel valahogy kirángatod a kocsit. Az anyák 2-4-6 évet kibírnak, amíg babakocsis korú gyermekeik vannak, de mi van a mozgáskorlátozottakkal, akik örök életükben meg kell, hogy küzdjenek ezekkel az akadályokkal.

Szaporodjon a népesség, a magyarság - nagy duma, de konkrét élethelyzeteket könnyítő intézkedések nincsenek.
avatar
manci pacio
2011-11-24 14:46:38
Olyan üzlet is van, ahol minden alkalommal vásároltam, amikor betértem, és egyszer, amikor szintén vásárolni tértem be, az eladó megjegyezte, hogy a babakocsival menjek ki, mert meglátja a többi anyuka, hogy bent vagyok, és ők is rákapnak. Két-három babakocsi pedig ciki látvány az üzletben. Ennek hatására én is csak nagy levegőt vettem. A Bethlen utcai turkálóról van szó, a két cipős egyike. Ha kint hagyod a gyereket, megszólnak, hogy nemtörődöm vagy, ha beviszed, néznek, hogy üvöltteted a gyereket és foglalod a helyet. Ölbe vett babával, fél kézzel vásárolni nem kényelmes, még kengurussal, hordozóssal sem egy bizonyos súly után.
avatar
freelancer
2011-11-24 14:56:05
Sértődés ne essék
A székelység állapota annál jobban gyengül, minél kényelmesebb kisanyának lenni. A mi anyáink miért tudták megoldani, hogy tisztességtudóbb környezet legyen a boltokban és az egész társadalomban ? Mert nem hordták olyan magasan az orrukat. Ha szólásszabadság van ugyan, akkor ezt ki kell mondani. Tessék megoldani másként vásárolni.
Vannak családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, stb. Egyébként mindannyian láthatjuk, hogy a gyerekkel bemenni a boltokba rég nem arról szól, hogy vásárolunk, hanem divatbemutató, ki mennyit fogyott, és nem ritka a kihívóan viselkedő anyuka. Alig várják, hogy valaki felfigyeljen rájuk. Remélem, egyszer felébred a székelység s az asszonyt visszateszik oda, ahol a helye. Egyébként, ha gyereket vállal valaki, ő maga vállalja, nem az összes embertársa. Túl sok kötél van engedve a kicsapongó, meggondolatlan, szappanoperákból származó viselkedésnek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."